sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τεσσάρα με… μπαλάρα και κορυφή με πολλούς πρωταγωνιστές: Πέντε σημεία από το Παναθηναϊκός-ΟΦΗ

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε ένα ματς «αποδείξεων» σε… πάρτι, όπως δείχνει και το 4-0 επί του ανήμπορου να αντιδράσει στην επανάληψη ΟΦΗ, έχοντας Ιωαννίδη, Αϊτόρ, Παλάσιος και Λοντίγκιν σε σπουδαίο βράδυ.

Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο στον ΟΦΗ, τον οποίο διέλυσε με 4-0 στο «Απόστολος Νικολαϊδης», για την 14η «στροφή» του φετινού πρωταθλήματος.

Και αν για τους Φώτη Ιωαννίδη και Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα θα… διαβάσετε παρακάτω, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη ούτε η μεγάλη συνεισφορά των Σεμπάστιαν Παλάσιος και Γιούρι Λοντίγκιν (σ.σ. γκολ και ασίστ ο πρώτος, δύο σπουδαίες επεμβάσεις ο δεύτερος) στο… πάρτι πρωτιάς που έστησε η ομάδα του Ιβάν Γιιοβάνοβιτς απόψε στη Λεωφόρο.

Μιας πρωτιάς η οποία ήρθε μέσω και της ικανότητας της να αφήνει πίσω της τα προηγούμενα κακά αποτελέσματα, να βγάζει χαρακτήρα όποτε το απαιτεί η περίσταση και να επιβεβαιώνει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για να κατακτήσει, μετά τον -άτυπο- τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα κι εκείνον... στο τέλος της σεζόν!

Το sport-fm.gr καταγράφει τα πέντε σημεία που κρατάει από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τους «ομιλήτες»...

Φώτης λαμπρός τον οδηγεί… Με τα δύο του σημερινά γκολ στη σεζόν, ο Ιωαννίδης έφτασε τα πέντε στην Stoiximan Super League και 11 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις. Πέρυσι, συνολικά, ο διεθνής επιθετικός είχε πετύχει… επτά, για να καταλάβετε την διαφορά… Η καταπληκτική υποδοχή της μπάλας στο 1-0, αλλά και το «χορευτικό» του στην ασίστ στον Παλάσιος στη φάση του 3-0, είναι δύο μόνο περιπτώσεις που πιστοποιούν ότι ο Ιωαννίδης είναι σε… άγρια κατάσταση και οδηγεί τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, αλλά και σε θέση πρόκρισης στην Ευρώπη.

Ο Αϊτόρ είναι και πάλι εδώ!
Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα ήταν φανερά σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα. Από το παιχνίδι κόντρα στην Κηφισιά μέχρι και χθες, κάνει σταθερά βήματα προόδου δείχνοντας ότι έχει έρθει σε κατάσταση… προ τραυματισμού του! Πιστώνεται την υπέροχη πάσα στον Ιωαννίδη στη φάση που κέρδισε το πέναλτι, όπως φυσικά και την επιστροφή του στα γκολ, με μια εξαιρετική μάλιστα ενέργεια, όντας κορυφαίος σε τελικές για την ομάδα του στο πρώτο μέρος.

Ψυχολογία και εικόνα πρωταθλητή Κάτι οι δύο σερί ήττες από Άρη και Βιγιαρεάλ, λίγο η νοοτροπία… όλων μας, σε συνδυασμό με τις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν φέτος, είχαν μετατρέψει το παιχνίδι σε τεστ αποδείξεων για το «τριφύλλι». Ακόμα και εντός της ομάδας, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την δουλειά που γίνεται, ήξεραν ότι έπρεπε να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να παραμείνουν στην κορυφή. Το έκαναν και μάλιστα με τρόπο τέτοιο, που να μην επιδέχεται αμφισβήτησης! Με σωστή νοοτροπία και με αρκετά καλή εμφάνιση, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου θεωρητικά το μικρό «φρεσκάρισμα» και οι τέσσερις μόνο αλλαγές στην 11άδα από πλευράς Γιοβάνοβιτς θα έπρεπε να το επηρεάσουν, άπαντες το πέρασαν με άριστα…

Επιστρέφει δριμύτερος μετά την Ευρώπη! Σε συνάρτηση με το προηγούμενο είναι και ένα ακόμα στοιχείο που το λέει κανείς πλέον και… δεδομένο. Ποιο; Το γεγονός πως, μετά από επτά παιχνίδια στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της φετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν επιστρέφει «άδειος» από δυνάμεις και ψυχολογία, αλλά αντιθέτως, παίρνει την μια νίκη μετά την άλλη! Και αν σας φαίνεται υπερβολικό όλο αυτό, αρκεί μόνο να πούμε ότι με εξαίρεση την ήττα από την ΑΕΚ, μετράει άλλες έξι νίκες σε αυτά τα παιχνίδια… Δεν το λες και λίγο πράγμα, αφού αντικειμενικά οι ρυθμοί στην Ευρώπη και οι απαιτήσεις των εκεί παιχνιδιών είναι δεδομένα υψηλότερα. Ρόστερ και σωστή διαχείριση, όμως κάνουν… θαύματα!

ΟΦΗ… αγνοείται στο δεύτερο ημίχρονο Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας είχε δείξει καλά δείγματα γραφής έστω και αν εσχάτως δεν διανύει την καλύτερη της περίοδο. Στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, δε, έστω και με σαφώς πιο «σφιχτό» πλάνο, κατάφερε να μείνει μέσα στη διεκδίκηση αποτελέσματος. Ωστόσο και ενώ ξεκίνησε θετικά στην επανάληψη, όσο περνούσε η ώρα γινόταν… έρμαιο στις διαθέσεις του Παναθηναϊκού! Δεν κατάφερε να προβάλει καμία αντίσταση από το 60’ και μετά, με αποτέλεσμα να συντριβεί και να μείνει χωρίς νίκη για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x