sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Μολέντο και οι… άλλοι: Οι πέντε κεντρικοί αμυντικοί που πήρε ο Παναθηναϊκός τον Γενάρη τα τελευταία 20 χρόνια

Από τον Ηλία Κώτσιο που… άνοιξε τον χορό το 2004 έως τον τελευταίο χρονικά Βαγγέλη Οικονόμου, το sport-fm.gr παρουσιάζει τους στόπερ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός σε κάθε χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Δεδομένο πρώτο: ο Παναθηναϊκός χρειάζεται -και θα κινηθεί για την απόκτηση- στόπερ, άμεσα! Η ατυχία με τον σοβαρό τραυματισμό του Χόρντουρ Μάγκνουσον, η απώλεια του επίσης «λαβωμένου» Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, συν την προβληματική εικόνα των Μπαρτ Σένκεφελντ και Τιν Γεντβάι, που έχουν… τραβήξει όλο το κουπί στο πρώτο μισό της σεζόν, οδηγούν σε αυτή την συνθήκη.

Δεδομένο δεύτερο: η απόκτηση ποδοσφαιριστή, ανεξαρτήτως θέσης, στην εκάστοτε χειμερινή μεταγραφική περίοδο δεν αποτελεί και το πιο… απλό πράγμα. Και η «δεξαμενή» είναι μικρότερη, αλλά και τα χρονικά περιθώρια για να βρει και ομάδα αυτό που ακριβώς θέλει, πολύ πιο στενά…

Έχοντας αυτά τα δύο κατά νου, λοιπόν, το «τριφύλλι» καλείται να βρει και να εντάξει στο ρόστερ του μέσα στον Γενάρη έναν κεντρικό αμυντικό ο οποίος θα έρθει και θα «βάλει σφραγίδα» στα μετόπισθεν, άμεσα!

Ο Φατίχ Τερίμ προφανώς και θα έχει ήδη κάνει την αξιολόγηση του υπάρχοντος υλικού. Ομως, ακόμα και αριθμητικά να το δει κανείς, δεδομένα θα πρέπει να αποκτήσει επιπλέον λύσεις για το κέντρο της άμυνάς του. Το «φωτογράφισε», δε, με τα λεγόμενά του...

Η απόκτηση στόπερ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, πάντως, με βάση τον… πρότερο Παναθηναϊκό βίο δεν αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για τον σύλλογο.

Αναμφίβολα, δεν μιλάμε για πολλές αντίστοιχες κινήσεις στο παρελθόν. Υπάρχουν, ωστόσο, ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήρθαν μέσα στον χειμώνα και άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο και άλλος… καθόλου, κατάφεραν να προσφέρουν με την παρουσία τους τους «πράσινους».

Το sport-fm.gr βρήκε, λοιπόν, τους πέντε κεντρικούς αμυντικούς οι οποίοι αποκτήθηκαν από τον Παναθηναϊκό Γενάρη μήνα, τα τελευταία 20 χρόνια και σας τους θυμίζει…

Ναι μεν, αλλά για τον Κώτσιο


Την σεζόν 2003-04, ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτηση του Ηλία Κώτσιου, που έμεινε ελεύθερος από τον ΟΦΗ, με τον Λαρισαίο αμυντικό να εντάσσεται στο δυναμικό του στις 2 Ιανουαρίου του 2004.

Σε γενικές γραμμές, η παρουσία του θα έλεγε κανείς ότι δεν… ενθουσίασε κανέναν. Αφού, ναι μεν κατέγραψε 60 συμμετοχές συνολικά, ενώ σημείωσε τρία γκολ και είχε άλλες τόσες ασίστ, τα έκανε όλα όμως την ίδια χρονιά (σ.σ. το 2005-06).



Τελικά, ο Κώτσιος μετακόμισε στην Λάρισα το καλοκαίρι του 2007, αφήνοντας την αίσθηση ότι έκανε λίγα πράγματα στην θητεία του στην Παιανία.

Πέρασε και… δεν ακούμπησε ο Ντέιβιντ


Την περίοδο 2008-09 το «τριφύλλι» αποφάσισε να πάει σε μια επιλογή με γνώμονα κυρίως το μέλλον παρά το… τότε και απέκτησε τον από την Παλμέιρας Ντέιβιντ Μπρας, ο οποίος ανακοινώθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 2009.



Ο Βραζιλιάνος άσος όχι μόνο δε δικαίωσε τις -όποιες- προσδοκίες υπήρξαν, αλλά αντιθέτως αποτέλεσε τον ορισμό του παίκτη που πέρασε μάλλον απαρατήρητος!

Του λόγου το αληθές, μάλιστα, μαρτυρούν και οι… 3 μόλις εμφανίσεις του όπως επίσης και τα συνολικά 145 λεπτά που έπαιξε, όντας μια φορά βασικός στο ματς με τον ΟΦΗ. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως δόθηκε δανεικός στη Φλαμένγκο το ίδιο καλοκαίρι…

Βοήθησε ο «τίμιος» Ταυλαρίδης


Την χρονιά 2014-15 ο Παναθηναϊκός επέστρεψε σε δοκιμασμένες λύσεις και μάλιστα κατέφυγε σε έναν… οπαδό του προκειμένου να λύσει τα προβλήματά του στα μετόπισθεν.

Καθώς την 1η Ιανουαρίου κι ενώ προηγουμένως πίεσε πάρα πολύ τον Ατρόμητο, χαρίζοντάς του μάλιστα και ένα σημαντικό ποσό από τις οφειλές στο πρόσωπό του, ο Στάθης Ταυλαρίδης =για τον οποίο και ο λόγος- τέθηκε στην διάθεση του Γιάννη Αναστασίου.



Με τα aggressive χαρακτηριστικά, την διάθεση να προσφέρει στην ομάδα που αγάπησε από μικρός και την εμπειρία του, βοήθησε αρκετά και αποδείχτηκε μια… τίμια κίνηση!

Συνολικά, μέτρησε 48 παιχνίδια με τρία γκολ και μία ασίστ, ενώ έφυγε το Φεβρουάριο του 2017 για τον Άρη.

Έκανε την διαφορά ο Μολέντο!


Την σεζόν 2015-16, οι «πράσινοι» βρήκαν… λαβράκι στο πρόσωπό του Ροντρίγκο Μολέντο και πραγματοποίησαν αναμφίβολα την κορυφαία μεταγραφή κεντρικού αμυντικού, μεσούσης της σεζόν, στην ιστορία τους.

Ο Βραζλιάνος στόπερ αποκτήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 2016, όντας ελεύθερος από την Ιντερνασιονάλ, σταδιακά έγινε ο ηγέτης της άμυνας της ομάδας του και εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες που έχουν περάσει από τη χώρα μας στη θέση του!



Με… αστείρευτα φυσικά προσόντα, έγκαιρες τοποθετήσεις αλλά και αίσθηση του γκολ για σέντερ μπακ, έμεινε για δυόμιση χρόνια, καταγράφοντας 65 συμμετοχές και έξι τέρματα, κάνοντας την διαφορά.

Τελικά, έφυγε τον Φλεβάρη του 2017 για την Ιντερνασιονάλ έναντι «μόλις» 200.000 ευρώ.



Λίγα πράγματα από τον Οικονόμου…


Για να φτάσουμε στην περίοδο 2017-18 και την τελευταία χρονικά κίνηση από πλευράς Παναθηναϊκού σε ό,τι αφορά στην θέση του στόπερ, μέσω της έλευσης του Βαγγέλη Οικονόμου, την 1η Ιανουαρίου κι ενώ είχε μείνει ελεύθερος από τον Πανιώνιο.



Με τον Κορίνθιο κεντρικό αμυντικό να πέφτει σε μια κακή συγκυρία για την τότε ομάδα του, σε αγωνιστικό αλλά και οικονομικό επίπεδο. Κάτι που, σε συνδυασμό με την δική του μέτρια εικόνα, δεν του επέτρεψε να παίξει κάποιον σημαντικό ρόλο, καταγράφοντας συνολικά 24 παρουσίες. Ενώ τον Γενάρη του 2020 αποχώρησε για τον Βόλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x