sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τρεις παίκτες που θα ήθελε ο ένας από τον άλλον!

Το sport-fm.gr καταγράφει τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού και τρεις του Ολυμπιακού που θα ήθελε ο ένας από τον άλλο και θα κάλυπταν ιδανικά ανάγκες και ελλείψεις των δύο «αιωνίων».

Η μέρα του μεγάλου ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έφτασε, με τους «πράσινους» να ψάχνουν το 11/11 και τους «ερυθρόλευκους» το διπλό που θα αποδείξει πως παραμένουν στην κούρσα του τίτλου.

Το sport-fm.gr έβαλε κάτω τα υπέρ και τα κατά των δύο μονομάχων και ξεχώρισε από τρεις ποδοσφαιριστές που θα ήθελε κάθε «αιώνιος» αντίπαλος από την... απέναντι μεριά!

Παναθηναϊκός



Ίνμπεομ Χουάνγκ: Ο χαφ από την Νότια Κορέα είναι ό,τι πιο θετικό έχει να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός από την μετριότατη, μέχρι στιγμής, φετινή πορεία του. Αγωνιζόμενος στις θέσεις 8 και 10, ξεχωρίζει για την ενέργεια που εντάσσει στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» και αποτελεί σημείο αναφοράς στην παραγωγή επικίνδυνων καταστάσεων στα αντίπαλα καρέ.



Είναι ακριβής στις μεταβιβάσεις του, σε κοντινές και μακρινές. Δεδομένα θα ανταποκρινόταν στη φιλοσοφία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που ζητά οι μέσοι του να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά και να πιέζουν με ένταση όταν δεν έχουν την μπάλα, κάτι στο οποίο είναι επίσης ικανότατος. Το κέντρο του ΠΑΟ, μετά και τον τραυματισμό του Τρουιγιέ, έχει επιτακτική ανάγκη από έναν επιτελικό χαφ και ο 26χρονος θα ήταν ιδανική προσθήκη.

Χάμες Ροντρίγκες: Ο σοκαριστικός και αναπάντεχος τραυματισμός του, έως τώρα, MVP του πρωταθλήματος, Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, αναγκάζει τον Παναθηναϊκό να ψαχτεί με προσθήκες στις θέσεις των επιθετικών χαφ και εξτρέμ. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Κολομβιανός είναι ο πλέον ποιοτικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και πιθανότατα ολόκληρου του πρωταθλήματος. Η ντρίμπλα, η πάσα και η φανταστική του τεχνική τον καθιστούν δύσκολα αντιμετωπίσιμο από οποιαδήποτε άμυνα.



Μια ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα έκανε... χαρούμενο τον Σπόραρ που θα είχε κάθε δίκιο να περιμένει εκπληκτική τροφοδότηση. Επιπλέον στην παρούσα, τουλάχιστον φάση, η παρουσία του Χάμες δεν θα ανέτρεπε τις ισορροπίες στο πράσινο στρατόπεδο αφού θα μετακινούσε τον Μπερνάρ στα άκρα της επιθετικής τριάδας, θέση στην οποία ο Βραζιλιάνος έχει διαπρέψει στο παρελθόν.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από έναν ακόμη γκολτζή, ο οποίος θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια τον Σπόραρ, ή ακόμα και να του βάλει δύσκολα για την αρχική επιλογή. Η εναλλακτική του Σλοβένου, ο Φώτης Ιωαννίδης, μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, ωστόσο δεν φαίνεται πως έχει λύσει το βασικό του μειονέκτημα, το τελείωμα των φάσεων.



Ο Μαροκινός είναι σπουδαίος επιθετικός, με ικανότητα να κρατά μπάλα, να βοηθά στην ανάπτυξη της ομάδας του και φυσικά να σκοράρει. Σε κλειστές άμυνες, που αναμένεται να συναντούν όλο και πιο συχνά οι πράσινοι, ο Ελ Αραμπί έχει δώσει στο παρελθόν άριστες εξετάσεις. Στα 35 του χρόνια κουβαλάει εμπειρία, ενώ με την ερυθρόλευκη έχει σημειώσει 82 γκολ σε 168 συμμετοχές, Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως σκοράρει κατά ριπάς σε μεγάλα παιχνίδια, χτίζοντας φοβερή παράδοση στα ντέρμπι.

Ολυμπιακός



Μπαρτ Σένκεφελντ: Ο Ολλανδός σέντερ μπακ, ο οποίος διανύει την τέταρτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι ένας από τους κύριους λόγους για την φανταστική αμυντική συμπεριφορά του «τριφυλλιού». Προσφέρει ασφάλεια στα μετόπισθεν, είναι αρκετά δυναμικός στα μαρκαρίσματά του και συνηθίζει να βγαίνει πρώτος στις διεκδικήσεις. Με την ταχύτητά του δίνει το δικαίωμα στους συμπαίκτες του να ανεβαίνουν ψηλότερα στο χορτάρι, ενώ είναι απόλυτα αξιόπιστος στην κυκλοφορία της μπάλας, με την καλή του τεχνική κατάρτιση και την ευχέρεια να ξεκινάει το παιχνίδι από την άμυνα.



Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τέτοια στοιχεία δεν διαθέτουν οι κεντρικοί οπισθοφύλακες των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι παρά το υψηλό τους επίπεδο, δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Αυτό μαρτυρά άλλωστε και η σωρεία ατομικών λαθών στα οποία έχουν υποπέσει, όπως και οι διαρκείς εναλλαγές τους στο βασικό σχήμα.

Χουάνκαρ: Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ παρά την αθλητικότητα και τις ανασταλτικές του ικανότητες, δεν έχει ανταποκριθεί στον ρόλο του βασικού αριστερού μπακ του Ολυμπιακού. Υστερεί σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς στα ανεβάσματα που επιχειρεί δεν συμβάλει στην ανάπτυξη των ερυθρολεύκων, ενώ οι τελικές του επιλογές συχνά είναι προβληματικές.



Στον αντίποδα ο Ισπανός, αποτελεί μια διαρκή απειλή από τα αριστερά. Διαθέτει φαρμακερές σέντρες, είναι καθοριστικό γρανάζι στο ξεδίπλωμα του επιθετικού σχεδίου του Παναθηναϊκού με τις σίγουρες μεταβιβάσεις του, ενώ παρά τα 32 του χρόνια, δείχνει φρέσκος με αστείρευτες δυνάμεις. Σε αντίθεση με τον Μολδαβού μπακ του Ολυμπιακού, ο οποίος δείχνει σκασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Σεμπαστιάν Παλάσιος: Έχοντας ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα και φέτος από τη θέση των εξτρέμ, ο Αργεντινός θα ταίριαζε απόλυτα στην ομάδα του Πειραιά. Ο Χάμες Ροντρίγκες είναι περισσότερο δεκάρι παρά εξτρέμ με βάση τα χαρακτηριστικά του, ο Γκάρι Ροντρίγκες αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, ενώ ο Ντε Λα Φουέντε δεν φαίνεται να είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά. Γιώργος Μασούρας και Μπιέλ στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, όμως ο Παλάσιος θα μπορούσε να πάρει φανέλα βασικού.



Άλλωστε ένας τόσο ταχυδύναμος ποδοσφαιριστής, που καλύπτει κάθε σπιθαμή του γηπέδου προσφέροντας και ανασταλτικά, όπως ο 30χρονος εξτρέμ των "πρασίνων", είναι πάντα χρήσιμος. Πρόκειται για πλάγιο με εξαιρετική κίνηση χωρίς την μπάλα. Πέρυσι σκόραρε 13 φορές, ενώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει προλάβει ήδη να βρει δίχτυα άλλες τέσσερις.

Επιμέλεια: Λευτέρης Παύλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x