sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι έτοιμοι Χουάντσο, Λεσόρ και η ανάγκη υπομονής: Πέντε συμπεράσματα από τα φιλικά του Παναθηναϊκού!

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τα φιλικά του στη Ρόδο και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει πέντε συμπεράσματα από την απόδοση της ομάδας του Εργκίν Αταμάν κόντρα σε Φενέρ και Μακάμπι.

Τα δύο πιο υψηλού επιπέδου φιλικά του ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» συμμετείχαν στο «Nick Galis International Tournament» στη Ρόδο και ήρθαν αντιμέτωποι με Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι Τελ Αβίβ, με απολογισμό μία ήττα από τους Τούρκους και μία νίκη επί των Ισραηλινών.

Παρόλο που ακόμα είναι νωρίς για μία ομάδα που άλλαξε στην ουσία ολόκληρη, μερικά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν από τα δύο συγκεκριμένα ματς, και το sport-fm.gr σας τα παρουσιάζει.

Πέντε συμπεράσματα από τα φιλικά του Παναθηναϊκού στη Ρόδο:

Το πολυεργαλείο Χουάντσο: Ο παίκτης που περίμεναν πιο πολύ οι φίλοι του Παναθηναϊκού να παρακολουθήσουν στη Ρόδο ήταν ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός διεθνής ήταν μία σπουδαία κίνηση των «πρασίνων» το καλοκαίρι, κάτι το οποίο απέδειξε στο κλειστό της Καλλιθέας. Ο πρώην NBAer παρόλο που... καλά καλά δεν ήξερε τους συμπαίκτες του, εμφανίστηκε τρομερά έτοιμος, όντας και φανερά φορμαρισμένος λόγω της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο. Ορεξάτος στην επίθεση (21 πόντοι με Φενέρ, 9 με Μακάμπι), παρόλο που το σουτ δεν του έβγαινε ακόμα, και το κυριότερο, τρομερός στην άμυνα με ένστικτο να κλέβει διαρκώς μπάλες, o 27χρονος έδειξε ότι είναι έτοιμος να αποτελέσει έναν πραγματικό star του Παναθηναϊκού, με την αποθέωση του κόσμου προς το πρόσωπό του να έχει ξεκινήσει από νωρίς.



Ο «δυναμίτης» Λεσόρ: Ο δεύτερος παίκτης των «πρασίνων» που εντυπωσίασε στη Ρόδο ήταν ο Ματίας Λεσόρ. Ίσως ο Γάλλος να ήταν και ο κορυφαίος σε αυτό το διήμερο, αν αναλογιστούμε πως αγωνίζεται σε μία «ετερόφωτη» θέση όπου η «χημεία» με τους συμπαίκτες είναι απαραίτητη. Ο πρώην παίκτης της Παρτίζαν απέδειξε πως η περσινή του χρονιά δεν ήταν «πυροτέχνημα», αφού έδειξε πως ειδικά επιθετικά είναι ικανός να δώσει πράγματα που είχε χρόνια να τα δει από τους ψηλούς του ο Παναθηναϊκός. Ικανότατος πάνω από τη στεφάνη και στα pick and roll, αλλά και τρομερά δραστήριος στο κομμάτι των ριμπάουντ, αμυντικών και επιθετικών, ο ενθουσιώδης ψηλός ήταν από τα πρώτα του ματς κιόλας αυτό ακριβώς που φαντάζονταν οι φίλοι του «τριφυλλιου». Η συγκομιδή των 39 πόντων σε ένα διήμερο τα λέει όλα από μόνη της.



Τα «ερωτηματικά» Μπαλτσερόφσκι, Γκραντ και Γκάι: Μπορεί να έχει κάνει κάποιες «σίγουρες» μεταγραφές μεγάλων ονομάτων, όμως ο Παναθηναϊκός έχει πάρει και τα ρίσκα του με τους τρεις παραπάνω παίκτες, που πέρυσι αγωνίζονταν στο EuroCup. Ο Μπαλτσερόφσκι εντυπωσίασε στα πρώτα και πιο «βατά» φιλικά της ομάδας, όμως σε αυτό το διήμερο έχασε τη θέση του από τον Λεσόρ και φάνηκε να δυσκολευέται στα λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στους πιο «παιγμένους» ψηλούς των Φενέρ και Μακάμπι. Ο Γκραντ έχει δείξει καλά στοιχεία όσον αφορά την άμυνα πάνω στην μπάλα και τις διεισδύσεις, όμως δημιουργικά είναι αρκετά πίσω από τον Σλούκα και συχνά έχει έλλειψη συγκέντρωσης, κάνοντας πολλά και φτηνά λάθη. Ο Γκάι, τέλος, είναι μέχρι στιγμής αυτός από τους νεοαποκτηθέντες που υστερεί περισσότερο, ειδικά σωματικά, έχοντας πρόβλημα και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ ακόμα δεν έχει βρει και το σουτ του. Είναι πολύ σημαντικό μακροπρόθεσμα, το πόσα θα μπορέσει να πάρει ο Παναθηναϊκός από αυτούς τους τρεις.

Ο «μαέστρος» Σλούκας: Αν ο Χουάντσο ήταν η πιο ποιοτική, ο Σλούκας ήταν η πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι. Ο Έλληνας γκαρντ αποχώρησε από τον Ολυμπιακό για να αποτελέσει τον απόλυτο «οδηγό» της ομάδας του Εργκίν Αταμάν από τη θέση «1», και στα δύο φιλικά στη Ρόδο ήταν ακριβώς αυτό. Βοηθώντας στο σκοράρισμα όσο χρειάζεται (8 πόντοι σε αμφότερα τα ματς), ο Σλούκας ήταν μία «όαση» δημιουργικά για τους «πράσινους», οι οποίοι ανέβαιναν τρομερά στην επιθετική τους παραγωγή με αυτόν στο παρκέ. Όταν βρει ακόμα περισσότερο τον ρυθμό του, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει έναν δημιουργό που έχει να δει ο Παναθηναϊκός από την εποχή του Νικ Καλάθη.

Η ανάγκη για υπομονή: Είναι απολύτως κατανοητός ο ενθουσιασμός που υπάρχει μεταξύ των φίλων του Παναθηναϊκού. Μετά από 3 πολύ δύσκολες σεζόν όπου το επίπεδο έπεσε κατακόρυφα, οι «πράσινοι» έκαναν κάποιες μεγάλες μεταγραφές και φιλοδοξούν να επανέλθουν στην κορυφή, με τον κόσμο τους να περιμένει πολλά. Παρόλα αυτά, είναι φανερό πως η ομάδα ακόμα θέλει πολλή δουλειά. Τα κενά διαστήματα στη διάρκεια των αγώνων είναι πολυάριθμα, τα λάθη λόγω ασυνεννοησίας ακόμα περισσότερα, πράγματα ενδεικτικά του χαμηλού βαθμού ετοιμότητας που υπάρχει ακόμα. Ο χρόνος μέχρι την επίσημη έναρξη της σεζόν δεν αρκεί, επομένως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα πρέπει να έχουν στο νου τους πως είναι πολύ πιθανό τα αποτελέσματα στην αρχή της σεζόν να μην είναι τα ιδανικά. Πολύ συχνά στο «πράσινο» στρατόπεδο λείπει η υπομονή, και με τρία ντέρμπι αιωνίων στον πρώτο μήνα της χρονιάς αυτή θα τεσταριστεί. Το υλικό υπάρχει, η τεχνογνωσία στον πάγκο επίσης, και αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να δουλέψει η ομάδα με ηρεμία, χωρίς να αρχίσει το... ανάθεμα από ένα πιθανό κακό ξεκίνημα στη σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x