sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μαζί με τη φρεσκάδα του έχασε και τον τίτλο: Τα σημεία της ήττας του Παναθηναϊκού στο Φάληρο

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αποχαιρέτησε οριστικά το πρωτάθλημα . Τα πέντε σημεία από την ήττα του «τριφυλλιού» από το Φάληρο.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να υπερβάλλει εαυτόν κόντρα στον Ολυμπιακό και γνώρισε οδυνηρή ήττα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 1-0, πέφτοντας από την κορυφή και αποχαιρετώντας οριστικά την υπόθεση «πρωτάθλημα».

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα πέντε σημεία που έφεραν την ήττα του «τριφυλλιού».

Έλλειψη καθαρού μυαλού και φρεσκάδας: Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αγχωμένος απέναντι στον αιώνιο του αντίπαλο, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι παίκτες του νοσούσαν από covid-19. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, έμοιαζε σαν να κουβαλά ένα μεγάλο βάρος το οποίο μπορεί να δικαιολογείται αν συνυπολογίσουμε το διακύβευμα της στιγμής αλλά σίγουρα έπαιξε ρόλο και η απουσία από τις προπονήσεις.

Παναθηναϊκός: Τα 5 σημεία από την ήττα στο Φάληρο

Το «κενό» στα αριστερά: Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη έλλειψη βοηθειών από την αριστερή πτέρυγα. Ο Χουάνκαρ έμοιαζε σαν να μην βρίσκεται στο γήπεδο, με τις σέντρες του να είναι κακές, αλλά και την ανασταλτική του λειτουργεία να μην είναι η συνήθης. Ο Ισπανός ήταν πολύ κουρασμένος καθώς έχει πολλά διαδοχικά ματς στα πόδια του, ενώ ο Μπερνάρ γυρνώντας πίσω για να δώσει βοήθειες άφηνε το πεδίο δράσης του σε «ξηρασία».

Παναθηναϊκός: Τα 5 σημεία από την ήττα στο Φάληρο

Βρήκε ευκαιρίες και δεν τις εκμεταλλεύθηκε: Σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τις στιγμές του στο ντέρμπι. Οι «πράσινοι» παρά την κούραση τους, αναμετρήθηκαν στα ίσα με τους «ερυθρολεύκους» και απείλησαν στο 11’ με τον Τσέριν που δεν πρόλαβε την κάθετη του Μπερνάρ, ενώ αμέσως μετά το γκολ του Ρέαμπτσιουκ ο Βραζιλιάνος, έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση σημαδεύοντας το δοκάρι του Τζολάκη. Η τελευταία μεγάλη στιγμή για τους «πράσινους» ήταν εκείνη του Kλεϊνχέισλερ στις καθυστερήσεις όμως ήταν ήδη πολύ αργά για ελπίδες. Και κάπως έτσι αποδείχθηκε ότι όταν θες να νικήσεις ένα ντέρμπι στην έδρα του μεγαλύτερου σου αντιπάλου και να πανηγυρίσεις το πρωτάθλημα, είσαι υποχρεωμένος, αν μη τι άλλο τέτοιες ευκαιρίες να τις μετουσιώνεις σε γκολ.

Παναθηναϊκός: Τα 5 σημεία από την ήττα στο Φάληρο

Ο Παλάσιος «εξαφανίστηκε» ξανά: Σε ακόμη ένα παιχνίδι, ο Σεμπάστιαν Παλάσιος έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Αργεντινός, είχε μια κακή βραδιά στο Φάληρο, έχασε όλες τις μονομαχίες από τον Ρέαμπτσιουκ, ενώ έδειξε ότι δεν είχε τα τρεξίματα που απαιτούνταν για τη συγκεκριμένη συγκυρία. Βέβαια για να μην στήνουμε τον έμπειρο εξτρέμ στον «τοίχο» θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την κακή εμφάνιση του Σάντσες ο οποίος δεν του παρείχε καμία βοήθεια.

Παναθηναϊκός: Τα 5 σημεία από την ήττα στο Φάληρο

Τρίτωσε το κακό σε άδειο «Καραϊσκάκη»: Μέσα σε όλα τα προβλήματα και τα άγχη του ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να σπάσει και μια «κατάρα» καθώς δεν είχε φύγει ποτέ με τη νίκη από άδειο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αυτή ήταν η τρίτη φορά που το «τριφύλλι» ηττήθηκε από τον αιώνιο αντίπαλο του όταν αυτός έπαιζε χωρίς την υποστήριξη του κόσμου του και δει σε playoffs αφού το 2020 ηττήθηκε 3-0 για την 3η αγωνιστική, ενώ την επόμενη σεζόν (2020-21) στην ίδια «στροφή» του πρωταθλήματος έφυγε ξανά με σκυμμένο το κεφάλι μετά και το 3-1.

Παναθηναϊκός: Τα 5 σημεία από την ήττα στο Φάληρο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x