sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Από τον Παναθηναϊκό Β στην… Αυστρία: Οι παίκτες που φιλοδοξούν να «μονιμοποιηθούν» στην πρώτη ομάδα

Σάιρους Μαργκόνο, Γιώργος Σιδεράς και Μπιλάλ Αμπντελραχμάν πήραν… προαγωγή, πήγαν στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, ελπίζοντας να μείνουν και το sport-fm.gr καταγράφει την παρουσία τους στη Β ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον στην Αυστρία, προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της φετινής καλοκαιρινής του προετοιμασίας, ενόψει της απαιτητικής επόμενης χρονιάς.

Ανάμεσα στους 33 «εκλεκτούς» τους Ιβάν Γιοβάνοβιτς φιγουράρουν και τα ονόματα τριών ποδοσφαιριστών από την Β ομάδα του «τριφυλλιού», στους οποίους άναψε το… πράσινο φως για να «ανέβουν» στην πρώτη ομάδα.

Άλλωστε, η προ διετίας δημιουργία του Παναθηναϊκού Β είχε, μεταξύ άλλων, σαν στόχο και αυτό ακριβώς: να αποτελέσει τον… προθάλαμο ανάμεσα στην Ακαδημία και την πρώτη ομάδα!

Με τους παίκτες που θα αγωνίζονται σε αυτήν να παίρνουν χρόνο συμμετοχής σε επαγγελματικό επίπεδο και μάλιστα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, όπως είναι αυτό της Super League 2. Να συλλέγουν εμπειρίες και, μέσω της όλης διαδικασίας, να (προ)ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα…

Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, ο Σάιρους Μαργκόνο, ο Γιώργος Σιδεράς καθώς και ο Μπιλάλ Αμπντελραχμάν ήταν οι τρεις «πράσινοι» που κέρδισαν την… προαγωγή τους, μέσω των αναγκών που υπήρχαν στο ρόστερ τη δεδομένη χρονική στιγμή αλλά και των εμφανίσεών τους με τον Παναθηναϊκό Β.

Στόχος των τριών, προφανώς, δεν είναι μόνο να βγάλουν την προετοιμασία και να συμπληρώσουν τις προπονήσεις, αλλά να… μονιμοποιηθούν, όσο αυτό είναι δυνατόν τη νέα σεζόν, αποτελώντας κάποιες επιπλέον λύσεις για τον Γιοβάνοβιτς.

Το sport-fm.gr καταγράφει την παρουσία των Μαργκόνο, Σιδερά και Μπιλάλ τη χρονιά που μας πέρασε με την δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού, σκιαγραφεί το προφίλ τους και σας βάζει στο… κλίμα για το τι πρέπει να περιμένουμε από αυτούς.

Παναθηναϊκός: Το προφίλ των τριών παικτών της Β ομάδας

Σάιρους Μαργκόνο

Ο Σάιρους Μαργκόνο μπήκε στην… ζωή του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2021. Στις 30 Αυγούστου για την ακρίβεια, όταν και ανακοινώθηκε από την «πράσινη» ΠΑΕ η τριετής συνεργασία των δύο πλευρών.

Γεννημένος στις ΗΠΑ και τη Νέα Υόρκη, ο 22χρονος τερματοφύλακας πήρε χρόνο συμμετοχής κυρίως στο δεύτερο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Για την ακρίβεια, κατέγραψε οκτώ εμφανίσεις, όλες ως βασικός, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του σε δύο περιπτώσεις.

Έκανε το πιο ολοκληρωμένο του παιχνίδι στο εκτός έδρας 1-1 με τη Βέροια, όπου μάλιστα δέχτηκε γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ενώ στην Αριδαία, στο 0-0 με τον Αλμωπό, όχι μόνο ήταν αρκετά καλός, αλλά κράτησε και το μηδέν!

Παναθηναϊκός: Το προφίλ των τριών παικτών της Β ομάδας

Ο Μαργκόνο είναι δεξιοπόδαρος, διαθέτει καλή αντίληψη του παιχνιδιού, ενώ παίζει επιθετικά και με ρίσκο για γκολκίπερ. Η ταχύτητα είναι αναμφίβολα το μεγάλο του προσόν, ενώ προφανώς έχει και αδυναμίες.

Καταρχήν, πρέπει να γίνει πιο συνεπής στις μεταβιβάσεις και ειδικά στις μεγάλες μπαλιές, δεδομένου ότι παίζει αρκετά με τα πόδια. Παράλληλα, πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί καλύτερα το κορμί του, όντας 1,90μ. για να «καθαρίζει» περισσότερες φάσεις.

Σίγουρα, η παρουσία του στην προετοιμασία θα τον βελτιώσει περισσότερο, ανεβάζοντας και την ποιότητα του γκρουπ του Γιώργου Μουντάκη. Άλλωστε, μιλάμε για ένα project που ήδη εξελίσσεται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Φουσέκη! Μάλιστα, ο Μαργκόνο περιμένει να πολιτογραφηθεί και Ινδονήσιος, για να γίνει και διεθνής.

Γιώργος Σιδεράς


Δεν αποτελεί… άγνωστο κείμενο για τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Σιδεράς. Κάθε άλλο… Βλέπετε, ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός έχει κλείσει ήδη πέντε χρόνια παρουσίας στο «τριφύλλι», μέσα από την Ακαδημία αρχικά και την δεύτερη ομάδα εδώ και δύο σεζόν.

Στον Παναθηναϊκό τον πιστεύουν, τόσο ώστε αφενός τον Νοέμβρη του 2021 να υπογράφει την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Αφετέρου να πηγαίνει για προετοιμασία με την πρώτη ομάδα για; τρίτη φορά στην έως τώρα καριέρα του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Η… ειδοποιός διαφορά στην περίπτωσή του φέτος είναι ότι ο Σιδεράς έκανε την πιο «γεμάτη» σεζόν της καριέρας του. Μετρώντας 24 συμμετοχές, τις 23 εξ αυτών όντας στο αρχικό σχήμα και βγάζοντας 90λεπτο σε 20 περιπτώσεις.



Παράλληλα, πέτυχε και ένα πολύ ωραίο γκολ, με φοβερή ατομική ενέργεια κάτω από τη σέντρα, στο 4-2 επί του Διαγόρα Ρόδου, όταν και σημείωσε το 3-1 στο 63’!

Ο αμυντικός από την Αιτωλοακαρνανία έπαιξε αριστερός στόπερ, όντας πάντως πιο επιθετικογενής παίκτης με την μπάλα στα πόδια από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του. Είναι δυνατός, αρκετά γρήγορος, ενώ πηγαίνει στην μονομαχία με τον αντίπαλο. Βέβαια, έκανε αρκετά «εύκολα» λάθη λόγω απειρίας ενώ δέχτηκε και έξι κίτρινες κάρτες.

Παναθηναϊκός: Το προφίλ των τριών παικτών της Β ομάδας

Με βάση την τρέχουσα κατάσταση, ο Σιδεράς θα έχει ενεργό ρόλο στην προετοιμασία -αφού στα στόπερ ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμα πλήρης, ούτε ποσοτικά, ούτε και ποιοτικά- και… βλέπουμε.

Παναθηναϊκός: Το προφίλ των τριών παικτών της Β ομάδας

Μπιλάλ Αμπντελραχμάν


Ο πιο… πολυσυζητημένος ποδοσφαιριστής, από τους «μικρούς» του Παναθηναϊκού ακόμα και με αποκορύφωμα την περυσινή του παρουσία στο Youth League, του οποίου ήταν και ο πρώτος σκόρερ με εννιά γκολ, είναι το δίχως άλλο ο Μπιλάλ Αμπντελραχμάν Μαζάρ Ζεενί, όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του!

Ο Αιγύπτιος επιθετικός έγινε επαγγελματίας για λογαριασμό των «πράσινων» τον Οκτώβριο του 2021, έχοντας συμπληρώσει ήδη δύο χρόνια παρουσίας στην ομάδα και την Κ19. Με το συμβόλαιό του να λήγει στις 30 Ιουνίου του 2024 και το scouting report να κάνει λόγο για ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι «μεγάλο»…

Την χρονιά που μας πέρασε, ο Μπιλάλ μέτρησε 18 παιχνίδια και έξι τέρματα με τον Παναθηναϊκό Β στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία του ποδοσφαίρου μας. Βρέθηκε στην αρχική 11άδα 14 φορές, αλλά έπαιξε σε όλο το ματς μόνο πέντε φορές. Επιπρόσθετα, βρήκε δίχτυα μόνο σε τέσσερα παιχνίδια.

Χωρίς αμφιβολία, τα καλύτερα ματς του ήταν εκείνα απέναντι στον Ηρακλή, όπου και μας «συστήθηκε» σε επίπεδο Super League 2, πετυχαίνοντας δύο τέρματα στο επικό «διπλό» με 3-2 στο Καυτανζόγλειο. Ενώ δύο ακόμα τέρματα και μια εξίσου «γεμάτη» εμφάνιση κατέγραψε απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας και το 2-2 στο Ολυμπιακό στάδιο.



Ανεξάρτητα από τους αριθμούς και το αν η ομάδα του (δεν) τον βοήθησε με τον τρόπο παιχνιδιού της, ο 21χρονος αποτελεί… κλασική περίπτωση σέντερ φορ. Που σημαίνει πως είναι μέσα στην φάση, «μυρίζεται» το γκολ και παίρνει καλές θέσεις στην περιοχή!

Από την άλλη, χολώνει στην κίνηση χωρίς την μπάλα ενώ πολύ εύκολα έβγαινε εκτός παιχνιδιού από τους αντίπαλους αμυντικούς, με κάποιο σκληρό μαρκάρισμα και την απειρία του να διαχειριστεί καταστάσεις με… mind games.

Με τον Γιοβάνοβιτς να παίζει με έναν επιθετικό, αλλά και την παρουσία των Αντράζ Σπόραρ-Φώτη Ιωαννίδη, συν τον Αλεξάντερ Γερμέγεφ, δεδομένα ο Μπιλάλ θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να βρει χώρο στην πρώτη ομάδα. Την «πρώτη ύλη», πάντως, την διαθέτει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x