sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Και αφού φώναξε… ξαναφώναξε: Τα σημεία από το μεγάλο «διπλό» της ΑΕΚ στην Τούμπα!

Αφού φώναξε σωστά για την ακατανόητη φάση του 6', η ΑΕΚ... φώναξε και για τον τίτλο με το «διπλό» επί του ΠΑΟΚ. Τα 5 σημεία από το παιχνίδι της Τούμπας.

Μεγάλο «διπλό» (0-1) για την ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ, γεμάτο... φωνές!

Από τη μία, εκείνες για μία από τις πλέον ακατανόητες φάσεις των τελευταίων ετών στο ελληνικό (και όχι μόνο) πρωτάθλημα και από την άλλη εκείνες για την κατάκτηση του τίτλου. Όλες τους «κιτρινόμαυρες», με το δίδυμο -από τα... παλιά- των Μάνταλου-Αραούχο να καθαρίζει για την «Ένωση».

Για μια ΑΕΚ που πανηγύρισε μια δίκαιη και τεράστια νίκη, τη σημαντικότερή της μέχρι στιγμής στη φετινή Λίγκα. Mια νίκη κορυφής αλλά και χαρακτήρα, από αυτές που δίνουν πρωταθλήματα.

Ένα αποτέλεσμα που πλέον... ψιλοβγάζει νοκ-άουτ για τον τίτλο τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι όμως έχουν ακόμη λόγους για να παλεύουν.

Αναλυτικά, τα 5 σημεία από το παιχνίδι της Τούμπας:

Το είδαμε κι αυτό…



ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από το μεγάλο «διπλό» της «Ένωσης»

Λέμε ό, τι έχουμε δει τα πάντα στο ποδόσφαιρο -κυρίως το ελληνικό- αλλά, αν μη τι άλλο, η φάση του 6' με το ακατανόητο σφύριγμα πριν στείλει ο Άμραμπατ την μπάλα στα δίχτυα άφησε τους πάντες άφωνους. Έχουμε δει πολλά διαιτητικά λάθη, αλλά να τελειώνει το ματς και ακόμη να ψάχνουμε -μέχρι και ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας- για το τι έχει σφυρίξει ο ρέφερι σε μια φάση, δεν... πολυσυνηθίζεται.

Όπως και να 'χει -και για οποιονδήποτε λόγο κι αν σφύριξε τελικά ο Αλεξέι Κουλμπάκοφ- το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπήρξε κάποια παράβαση από πλευράς ΑΕΚ στην εν λόγω περίπτωση. Εξού και οι φωνές της ήταν απόλυτα δικαιολογημένες.

Για μια φάση που δύσκολα χωνεύεται ότι συμβαίνει γενικά σε παιχνίδια, πόσω μάλλον σ' αυτά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία για τον τίτλο. Εάν, εν προκειμένω, υπάρχει κάτι θετικό για τους «κιτρινόμαυρους» είναι ότι δεν τους στοίχισε το «τρίποντο», ενώ ενδεχομένως να συνέβαλε στο να πανηγυριστεί ακόμα πιο πολύ η νίκη στις τάξεις τους.

«Φώναξε» για τον τίτλο η ΑΕΚ!



ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από το μεγάλο «διπλό» της «Ένωσης»

Δεν περιμέναμε να φτάσει η 2η «στροφή» των Playoffs για να διαπιστώσουμε ότι η ΑΕΚ είναι εκ των φαβορί για το πρωτάθλημα. Το έχει αποδείξει από τις πρώτες αγωνιστικές και μάλιστα παίζοντας στη μεγαλύτερη διάρκεια και το πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, η «Ένωση» στην Τούμπα το… φώναξε για τα καλά: Ότι θέλει και μπορεί να φτάσει στον τίτλο! Μια τεράστια νίκη, η σημαντικότερη μέχρι στιγμής για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα σε ό, τι αφορά το πρωτάθλημα (υπήρξε και το 3-0 επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο). Μια νίκη χαρακτήρα, αφού έφτασε σ' αυτή η «Ένωση» έχοντας ξεπεράσει το «σοκ» από τη φάση του 7'. Ένα αποτέλεσμα που έψαχνε. Αφενός, επειδή ήταν πρωτόγνωρο για την ίδια το να προέρχεται από δύο σερί αγώνες χωρίς νίκη και μάλιστα σε ντέρμπι (με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην OPAP Arena), αφετέρου επειδή χρειαζόταν και ένα μεγάλο «διπλό» με ομάδα του λεγόμενου «Big-4» (είχε επικρατήσει και επί του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης»). Γιατί όταν θες να στεφθείς πρωταθλητής, συνήθως πρέπει να κάνεις και τέτοιες νίκες.

Δεν θα… χανόταν η «Ένωση» εάν δεν επικρατούσε στην Τούμπα. Ωστόσο, θα έκανε πιο δύσκολο το έργο της. Πλέον -έχοντας αξιοποιήσει και την γκέλα του Παναθηναϊκού με τον Βόλο αλλά και το «Χ» του Ολυμπιακού με τον Άρη- πορεύεται ισόβαθμη με τους «πράσινους» (οι οποίοι υπερτερούν στην εν λόγω ισοβαθμία) και με φουλ ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, έχοντας και ένα σχετικά ευνοϊκό πρόγραμμα: Για αρχή με τον Βόλο στο «κιτρινόμαυρο» Πανθεσσαλικό Στάδιο και στα καπάκια με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα, η ΑΕΚ πήρε το πρώτο της «διπλό» στην Τούμπα μετά το 2020 (και τότε στα Playoffs, 2-0 με Τσιγκρίνσκι και Λιβάγια), ενώ είναι εκείνη που δίνει τέλος στο αήττητο σερί που έτρεχε ο ΠΑΟΚ και το οποίο ξεκίνησε από τον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όταν οι Θεσσαλονικείς είχαν χάσει και πάλι από τους «κιτρινόμαυρους», εκείνη τη φορά στην OPAP Arena.

Αποτέλεσμα πισωγύρισμα για τον ΠΑΟΚ που πλέον… δύσκολα



ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από το μεγάλο «διπλό» της «Ένωσης»

Εν αντιθέσει με την ΑΕΚ (και τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό), κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ στα Playoffs θα αποτελούσε «τελικό» λόγω της βαθμολογικής του θέσης.

Μπορεί, λοιπόν, να πήρε σπουδαίο «διπλό» στο ντέρμπι με τον Άρη, αλλά να που μόλις στο επόμενο παιχνίδι του -όντας πλέον στο -6 από την κορυφή- δυσκολεύει πολύ η προσπάθειά του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τον πάρει από κάτω. Τόσο επειδή υπάρχει ακόμη ο στόχος της 2ης θέσης -πέρα φυσικά από τη διεκδίκηση του τίτλου- που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, όσο και επειδή οι Θεσσαλονικείς είναι από τις ομάδες που χτίζουν και για το μέλλον.

Υπήρξε και αγωνιστικό πέρα από διαιτησία



Αφήνοντας, λοιπόν, στην άκρη τα όποια παράπονα μπορεί να είχε η κάθε πλευρά -αφού αυτά δεν περιορίστηκαν στη φάση του 7'- υπήρξε και το καθαρά αγωνιστικό σκέλος.

Καλύτερη η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος (μπαίνοντας πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο), όπου -μεταξύ άλλων- έπαιξε πολύ έξυπνα τις διαγώνιες μεταβιβάσεις αλλά και τα βαθιά γεμίσματα, δημιουργώντας έτσι ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ και δείχνοντας ότι έχει διαβάσει καλά το παιχνίδι. Την ίδια στιγμή, είχε ως κύριο εκφραστή των προσπαθειών της τον Πινέδα, ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι ήταν κακοί και τα περίμεναν σχεδόν όλα από τον Κωνσταντέλια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν ρυθμούς, έγιναν πιο τολμηροί και είχαν τον πρώτο λόγο στην παραγωγή φάσεων, ειδικά στο φινάλε που είχαν μείνει πίσω στο σκορ και έπρεπε να απαντήσουν. Ωστόσο, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που βρήκε δίχτυα και μάλιστα δύο φορές: Το πρώτο με στατική φάση και το δεύτερο με υπέροχη συνεργασία. Φυσικά, εκείνο του Τζαβέλλα ακυρώθηκε για οφσάιντ.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από το μεγάλο «διπλό» της «Ένωσης»

Συνεργασία από τα παλιά: «Πετράν» να... κερνά, Σέρχιο να σκοράρει



ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από το μεγάλο «διπλό» της «Ένωσης»

Έχει ακούσει πολλά τα προηγούμενα χρόνια ο Μάνταλος. Περασμένα όμως αυτά… Έχει ακούσει αρκετά φέτος και ο Αραούχο, σε σχέση με το ότι δεν σκοράρει με μεγάλη συχνότητα (κι ας κάνει άλλες… χίλιες δουλειές στον αγωνιστικό χώρο, για τις οποίες -ορθώς- συνήθως αποθεώνεται).

Αυτοί οι δύο έμελλε να είναι και εκείνοι που θα χάριζαν στην ομάδα τους τη μεγάλη αυτή νίκη. Ο Έλληνας χαφ με εκπληκτική ασίστ, ο Αργεντινός επιθετικός με εξαιρετικό κατέβασμα και τελείωμα της φάσης.

Και αναπόφευκτα το μυαλό πάει και σε όσες συνεργασίες είχαν οι δύο άσοι της ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια. Και ήταν πολλές. Είτε κατά τη διάρκεια της περασμένης τετραετίας που οι φίλοι του «δικεφάλου» θέλουν να ξεχάσουν είτε τη χρονιά του τίτλου το 2018 αλλά και την προηγούμενη που η ομάδα τους εξασφάλισε τα προκριματικά του Champions League. Μάλιστα, το τελευταίο είχε συμβεί στο φινάλε, με συνεργασία των δύο προαναφερθέντων στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Δύο παίκτες που, κακά τα ψέματα, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βρίσκονται με κλειστά μάτια. Για την ακρίβεια, ο Μάνταλος να βρίσκει με εξαιρετικό τρόπο τον Αραούχο κι εκείνος σαν να… σέβεται τον πασαδόρο του -τον οποίο… μπάι δε γουέι, αναγνωρίζει ως τον πραγματικό αρχηγό της ομάδας του αντί γι' αυτόν- να στέλνει την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, αφού το πήγαμε και σε ατομικό επίπεδο για την «Ένωση», για τους νικητές ξεχώρισαν με την ανασταλτική τους παρουσία και οι Σιμάνσκι, Τζαβέλλας και Βίντα.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από το μεγάλο «διπλό» της «Ένωσης»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x