Γιώργος Ζαχαριάδης

ΠΑΟΚ: Είναι εγκαίρως καλύτερος από τον Αστέρα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης.

Η ομάδα δεν απέκτησε ξαφνικά προπονητή. Εξακολουθεί να έχει έναν άνθρωπο που χρεώνεται τακτικές και επιλογές για τα κρίσιμα πλέι-οφ και στηρίζεται σε όσα του προσφέρουν τα τρεξίματα μερικών ποδοσφαιριστών, ειδικά στο κέντρο (Κάτσε και Λάζαρ) και η προσωπικότητα ορισμένων άλλων (Ολίσε) για τους οποίους δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια: Κάτι πρέπει να κάνουν για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή τους σε ομάδα που θέλει να αποδείξει ότι είναι καλύτερη του Αστέρα.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr



Έστω και αργά λοιπόν, αλλά ευτυχώς εγκαίρως, ο ΠΑΟΚ, κυρίως με την απόδοσή του στην Τρίπολη, έδειξε ότι έχει περισσότερους λόγους για να φτάσουν στην κορυφή από ότι ο Αστέρας, αν υποθέσουμε ότι είναι ο άμεσος αντίπαλος.

Ο Γεωργιάδης κάτι βρήκε να κάνει για να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΟΚ σε δύο κρίσιμα παιχνίδια και ειδικότερα στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης που αποτελεί το σημείο επανεκκίνησης για την ομάδα του. Μα λίγο ο Ρομπέρ που ήταν μέσα σε όλα τα γκολ, μα λίγο ότι ο Βούκιτς αγωνίστηκε όσο για να δείξει ότι είναι απόλυτα χρήσιμος… Αυτά τα δυό φτάνουν για να τον θυμόμαστε. Θα θυμόμαστε και τις δύο νίκες επί του Αστέρα, που είχε γίνει εφιάλτης του ΠΑΟΚ, μέχρι που ξεκίνησαν τα πλέι-οφ και έγινε του.. χεριού του. Ουσιαστικά, αυτή η ομάδα φόβητρο από την Τρίπολη, έγινε το σκαλοπάτι για να ανέβει ο ΠΑΟΚ στην κορυφή κι αν δεν αυτοκτονήσει τότε όλα θα τελειώσουν χωρίς παρατράγουδα.

Συμπερασματικά, αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό το οποίο έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, είναι η επιθυμία του για τη νίκη, το πάθος για να αποδείξουν ότι δεν είναι Αστέρας η ομάδα που θα τον εμποδίσει να τελειώσει τη χρονιά με αυτό που του αναλογεί. Τα λάθη δεν έλειψαν, όπως για παράδειγμα αυτή η… ασθένεια του ΠΑΟΚ, που όταν προηγείται, οπισθοχωρεί και απέναντι σε ομάδες σαν τον Αστέρα, είναι να μην τους δίνεις χώρο. Θα σου κάνουν τη ζωή πατίνι, μέχρι να τελειώσει το ματς.

*Ο Κάκος έδειξε ανοχή στην περίπτωση του Κάτσε. Θα μπορούσε να τον είχε «καθαρίσει» νωρίτερα, αλλά, τελικά τον κράτησε στο παιχνίδι μέχρι το 87΄, δηλαδή σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Τα μαρκαρίσματα του νεαρού είναι σκληρά και δίνει δικαιώματα…

Γενικότερα, ο Κάκος ήταν φειδωλός στις κάρτες του και έδειξε να σέβεται την έδρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x