Europa League

ΠΑΟΚ και… σία για ένα εισιτήριο

Κάτοχο βρίσκουν αύριο τα εισιτήρια για τη φάση των «16» του Europa League. Ξεκάθαρα φαβορί Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Σάλτσμπουργκ, σε κίνδυνο Πόρτο, Τότεναμ, Λάτσιο, ένα θαύμα αναζητά ο ΠΑΟΚ.

Το πρώτο… ημίχρονο της φάσης των «16» του Champions League ολοκληρώνεται απόψε και σειρά παίρνει ξανά αύριο το Europa League, με τους επαναληπτικούς της φάσης των «32» της διοργάνωσης.

Μετά τα πρώτα παιχνίδια την περασμένη Πέμπτη (20/02), κάποιες ομάδες ήδη σκέφτονται την επόμενη φάση. Όπως όλα δείχνουν, εκεί θα υπάρχει ιταλικός «εμφύλιος» Γιουβέντους-Φιορεντίνα. Οι «μπιανκονέρι» καλούνται να υπερασπιστούν στην Τουρκία απέναντι στην Τραμπζονσπόρ το υπέρ τους 2-0 στο Τορίνο και οι «βιόλα», έχουν μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς με την Έσμπιεργκ, μετά το υπέρ τους 3-1 στη Δανία.

Το εισιτήριο ετοιμάζεται να σφραγίσει και η Βαλένθια, που φιλοξενεί τη Ντιναμό Κιέβου, έχοντας στο… σακούλι το 2-0 του πρώτου αγώνα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Σάλτσμπουργκ, που έκανε περίπατο στην Ολλανδία επί του Άγιαξ, νικώντας τον με 3-0.

Από τα λεγόμενα φαβορί, πριν τους πρώτους αγώνες, υπάρχουν κάποια που δεν επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους και τώρα… τρέχουν. Η Λάτσιο γνώρισε ήττα-σοκ 1-0 από τη Λουντογκόρετς στο «Ολίμπικο» και πάει για την ανατροπή στη Βουλγαρία, ενώ η Πόρτο χρειάζεται νίκη στη Φρανκφούρτη επί της Άιντραχτ, μετά το 2-2 στην Πορτογαλία.

Θύμα έκπληξης έπεσε και η Τότεναμ, η οποία ηττήθηκε 1-0 από την Ντνίπρο στην Ουκρανία και χρειάζεται νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ, για να πάρει το εισιτήριο. Νίκες χρειάζονται επίσης Νάπολι και Λιόν, μετά το εκτός έδρας 0-0 με Σουόνσι και Τσερνομόρετς αντίστοιχα. Τέλος, ένα μικρό θαύμα ψάχνει ο ΠΑΟΚ στη Λισσαβόνα απέναντι στη Μπενφίκα, από την οποία είχε χάσει με σκορ 1-0 στην Τούμπα.

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών

Στις 19:00
Ρούμπιν Καζάν-Μπέτις (1-1)

Στις 20:00
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Πόρτο (2-2)
Βασιλεία-Μακάμπι Τελ Αβίβ (0-0)
Λουντογκόρετς-Λάτσιο (1-0)
Νάπολι-Σουόνσι (0-0)
Σάλτσμπουργκ-Άγιαξ (3-0)
Σεβίλλη-Μάριμπορ (2-2)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Βικτόρια Πλζεν (1-1)

Στις 22:05
Φιορεντίνα-Έσμπιεργκ (3-1)
Μπενφίκα-ΠΑΟΚ (1-0)
Γκενκ-Ανζί (0-0)
Λιόν-Τσερνομόρετς (0-0)
Τότεναμ-Ντνίπρο (0-1)
Τραμπζονσπόρ-Γιουβέντους (0-2)
Βαλένθια-Ντιναμό Κιέβου (2-0)
Αλκμάαρ-Σλόβαν Λίμπερετς (1-0)

Τα ζευγάρια της φάσης των «16»

Αλκμάαρ-Σλόβαν Λίμπερετς / Γκενκ-Ανζί
Λουντογκόρετς-Λάτσιο / Βαλένθια-Ντιναμό Κιέβου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Πόρτο / Νάπολι-Σουόνσι
Λιόν-Τσερνομόρετς / Σαχτάρ Ντόνετσκ-Βικτόρια Πλζεν
Σεβίλλη-Μάριμπορ / Ρούμπιν Καζάν-Μπέτις
Τότεναμ-Ντνίπρο / Μπενφίκα-ΠΑΟΚ
Βασιλεία-Μακάμπι Τελ Αβίβ / Σάλτσμπουργκ-Άγιαξ
Τραμπζονσπόρ-Γιουβέντους / Φιορεντίνα-Έσμπιεργκ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν 13 και 20 Μαρτίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x