sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο MVP Nτάντας και ο σταθερά θετικός Νάρεϊ: Τα 5 σημεία από το ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός

Τα σημεία-κλειδιά από τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό για την 20ή αγωνιστική της Stoiximan Super League, όπως τα ξεχωρίσαμε στο sport-fm.gr.

Μπορεί να δυσκολεύτηκε και να μην εντυπωσίασε στην αναμέτρηση με τον αξιόμαχο Λεβαδειακό στην Τούμπα, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη και να πάει με… καθαρό μυαλό στο εντός έδρας ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (5/2, 20:30).

Ο πρωταγωνιστής Τιάγκο Ντάντας, ο ποδοσφαιριστής-κλειδί στα πλάνα του Λουτσέσκου, Νάρεϊ, τα αμυντικά προβλήματα που εμφανίστηκαν απόντος του Ίνγκασον και η καλή εμφάνιση πάνω στην οποία οφείλει να χτίσουν οι Βοιωτοί. Σας παρουσιάζουμε τα πέντε σημεία που ξεχωρίσαμε στο sport-fm.gr, από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το μυαλό του καθαρό και δεν «στραβοπάτησε» μετά τα τρία εξουθενωτικά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: Μόνο εύκολη υπόθεση δεν αποτελεί το να δίνεις τρία συνεχόμενα ντέρμπι μεγάλης έντασης με τον Παναθηναϊκό, μέσα σε διάστημα μόλις οκτώ ημερών. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διαχειριστεί σωστά τη σωματική και ψυχολογική κούραση που δεδομένα υπήρχε στις τάξεις του μετά τις αναμετρήσεις του με τους «πράσινους», καταφέρνοντας να πάρει, έστω και δύσκολα, τη σημαντική νίκη κόντρα σε έναν Λεβαδειακό που παρουσιάστηκε πολύ αξιόμαχος την Τούμπα. Τώρα, έχοντας καθαρό μυαλό, στρέφει την προσοχή του σε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι, αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή (5/2, 20:30) για την 21η αγωνιστική.

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός: Τα 5 σημεία του ματς

Η MVP εμφάνιση του Ντάντας: Ο 22χρονος Πορτογάλος χαφ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όντας ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του στην αποψινή αναμέτρηση. Αφού… προειδοποίησε στο 2’ με την κεφαλιά του που πέρασε ελάχιστα άουτ, σκόραρε με ωραίο τελείωμα στο 10’ για το 1-0 και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1) στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με πανέμορφο σουτ. Εκτός από τα γκολ που πέτυχε, είχε μεγάλη συμμετοχή και στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, μετρώντας πολλές επιτυχημένες μεταβιβάσεις. Έδειξε ξανά ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικότατο γρανάζι στη… μηχανή του Λουτσέσκου.

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός: Τα 5 σημεία του ματς

Η απουσία Ίνγκασον έφερε αμυντικά προβλήματα στον ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου επέλεξε να ξεκουράσει τον Ίνγκασον και ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός έμεινε για πρώτη φορά στον πάγκο στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League (είχε 19/19 ως βασικός μέχρι σήμερα). Ο Κάργας επιλέχθηκε για παρτενέρ του Κουλιεράκη και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια του ματς, όντας αρνητικός πρωταγωνιστής και στα δύο γκολ του Λεβαδειακού. Αρχικά στο 12’ κάνει το λάθος και χάνει τον Λούα Λούα πριν υποδειχθεί το πέναλτι από τον Διαμαντόπουλο, ενώ στο 66’ η μπάλα κοντράρει πάνω του μετά το σουτ του Τσάπρα, πριν καταλήξει στα δίχτυα του Κοτάρσκι. Δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη και βρέθηκε αρκετές φορές εκτεθειμένος στις αντεπιθέσεις του Λεβαδειακού. Μετά και την έλευση του Κεντζιόρα, θα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένος αν θέλει να παραμείνει στις επιλογές του προπονητή του.

Ο σταθερά θετικός Νάρεϊ αποτελεί εγγύηση για τον Λουτσέσκου: Ο Νάρεϊ πρόσθεσε μία ακόμα καλή εμφάνιση στο… ενεργητικό του, αποτελώντας ξανά σημείο αναφοράς για τον ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Ντάντας να έστρεψε πάνω του τα φώτα και να έκλεψε την παράσταση με τα δύο γκολ που πέτυχε, όμως ο Νάρεϊ ήταν εξαιρετικός σε ακόμα ένα παιχνίδι, συμβάλοντας τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του. Μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα, «σέρβιρε» το πρώτο γκολ στον νεαρό Πορτογάλο και εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο ξεκίνησε η φάση για το 3-1. Σε ακόμα ένα παιχνίδι ανεβοκατέβαινε ακούραστα τη δεξιά πλευρά, όντας καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα. Ποδοσφαιριστής-κλειδί στα σχέδια του Λουτσέσκου.

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός: Τα 5 σημεία του ματς

Η βελτιωμένη εικόνα του Λεβαδειακού τον γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον: Μετά από δύο διαδοχικές λευκές ισοπαλίες κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Λαμία, ο Λεβαδειακός παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστικός, στην έδρα της ομάδας που είναι η πιο φορμαρισμένη αυτή την στιγμή στη Stoiximan Super League. Παρά τα τρία γκολ που δέχθηκε, η ομάδα του Βέλιτς παρουσίασε αρκετά καλή εικόνα αμυντικά και κατάφερε να… μπλοκάρει τον ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ενώ έδειχνε απειλητικός στις αντεπιθέσεις του, χάνοντας και μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 3-3, με τον Γερεμέγεφ στο 85’. Ο Λεβαδειακός οφείλει να χτίσει στην καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις την πολυπόθητη παραμονή.

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός: Τα 5 σημεία του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x