sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΠΑΟΚ: Πρώτη φορά στην ιστορία του εκτός Ευρώπης από Ιούλιο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ μένει εκτός Ευρώπης από τον Ιούλιο. Το sport-fm.gr θυμίζει...

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας και έμεινε πρώτη φορά στην ιστορία του, εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων από Ιούλιο μήνα. Μάλιστα αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο «δικέφαλος» μένει εκτός ευρωπαϊκών στόχων, από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Ο μοναδικός αποκλεισμός, πριν τη Λέφσκι, από τη Ρέιντζερς

Ένα χρόνο μετά το έπος του «Χάιμπουρι» και την πρόκριση επί της Άρσεναλ, η Ρέιντζερς με τον Ντικ Άντβοκαατ στον πάγκο και τον νυν προπονητή της Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ στη σύνθεση της θα βάλει πρόωρο τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο UEFA της σεζόν 1998-1999. Στο «Άιμπροξ» η ομάδα της Γλασκώβης επικράτησε με 2-0, χάρη τα τέρματα των Αντρέι Καντσέλσκις και Ροντ Ουάλας, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο το γεγονός ότι οι «ασπρόμαυροι» έπαιζαν από το 8ο μόλις λεπτό με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Τριαντάφυλλου Μαχαιρίδη. Στη ρεβάνς το τελικό 0-0, έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της Σκωτίας.



Οι προκρίσεις σε δεύτερο προκριματικό γύρο Ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Τη σεζόν 1997/1998 ο ΠΑΟΚ θα κάμψει την αντίσταση της Σπαρτάκ Τρνάβα, αφού πρώτα πέρασε ένα πεντάλεπτο στην κόλαση. Στη Θεσσαλονίκη οι Σλοβάκοι σκόραραν στο 21ο’,23ο’ και 26ο’ και σόκαραν τους πάντες. Οι «ασπρόμαυροι» όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν καν βγει το ημίχρονο, με τα τέρματα των Θοδωρη Ζαγοράκη και Σπύρου Μαραγκού που σκόραρε δύο φορές. Στο δεύτερο ημίχρονο το πόδι παρέμεινε στο γκάζι και οι Κωνσταντίνος Φραντζέσκος και Πέρσι Ολιβάρες διαμόρφωσαν το τελικό 5-3. Η ρεβάνς αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ελληνική ομάδα να διπλασιάζει τις νίκες της, επικρατώντας με 1-0.



Στο πρόσφατο παρελθόν του ο ΠΑΟΚ, αντιμετώπισε για τη σεζόν 2015/2016 τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Στην Κροατία ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραλίγο να γίνει αυτόχειρας, καθώς έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη και βρέθηκε να χάνει με 2-0, χάρη σε γκολ των Κόλαρ στο 30’ και Αντριάσεβιτς στο 45’. Η παρτίδα τελικά σώθηκε από τον Ρόμπερτ Μακ, που στο 90+1, διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης και πήρε επιβλητική πρόκριση με το εντυπωσιακό 6-0.



Για την είσοδο τους σε ομίλους Champions League «πάλεψαν» το 2018/2019, ΠΑΟΚ και Βασιλεία. Ο «δικέφαλος» ήταν εντυπωσιακός κόντρα στους Ελβετούς, κερδίζοντας στην «Τούμπα» με 2-1. Ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας άνοιξε το σκορ με μια αριστερή βολίδα στο παραθυράκι της εστίας του Ομλίν και ο Πρίγιοβιτς διπλασίασε το προβάδισμα του ΠΑΟΚ στο 80’. Δύο λεπτά αργότερα ο Αλμπιάν Αγιέτι θα αναζωπυρώσει τις ελπίδες της Βασιλείας, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Μάταια όμως, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέβηκε «γκαζωμένη» στο «Σανκτ Γιάκομπ-Παρκ» και μετέτρεψε την παράσταση για ένα ρόλο, παίρνοντας μια από τις πιο εμφατικές νίκες της, στην Ευρώπη με σκορ 3-0.



Τη σεζόν 2020/2021, στην εποχή του covid-19, ο ΠΑΟΚ τέθηκε αντιμέτωπος με την Μπεσίκτας, σε μονή αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο της «Τούμπας» . Με ψυχή, πάθος και μεγάλο πρωταγωνιστή τον 18χρονο τότε, Χρήστο Τζόλη που πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ στον Δημήτρη Πέλκα, στα πρώτα 30’ της αναμέτρησης, ο «Δικέφαλος» πήρε πανάξια πρόκριση με νίκη 3-1, δίνοντας έναυσμα στους φιλάθλους του για ξέφρενα πανηγύρια.



Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x