sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο… killer Εραμούσπε: Πρώτος σκόρερ στον κόσμο ως κεντρικός αμυντικός!

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες και σίγουρα πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, έχοντας πετύχει ήδη οκτώ γκολ, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας κεντρικός αμυντικός… killer!

Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο. Χωρίς καμία υπερβολή. Αρκεί να ψάξει κανείς τα στατιστικά συναδέλφων του!

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε ήρθε το 2020 στα μέρη μας για χάρη του ΠΑΣ Γιάννινα σχεδόν αθόρυβα. Και πλέον κάνει… κρότο!

Ο Αργεντινός στόπερ, που γεννήθηκε στη «Θάλασσα από Ασήμι» (Mar del Plata) το 1990, έχει βάλει ήδη και αυτός το όνομά του δίπλα σε εκείνα συμπατριωτών του (ελληνοποιημένων και μη), που «έχτισαν» τον θρύλο του «Άγιαξ της Ηπείρου»: Κοντογεωργάκης, Μοντέζ, Γκλασμάνης, Παστερνάκης, Λίσα, Αλαβαρέζ, αλλά και άλλοι, πιο πρόσφατοι, όπως οι Μπεσέρα, Μπουχάν, Ριμόλντι, Κάμπος, Τσάβες και Ντε Βινσέντι. Αν μη τι άλλο ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ανέκαθεν τρομερή παράδοση με τους Αργεντινούς-λαβράκια, που έφερνε στην Ήπειρο. Ένα τέτοιο… λαβράκι αποδείχθηκε πως είναι και ο Εραμούσπε!

Δεν είναι μόνο ότι ο 33χρονος οσονούπω στόπερ έγινε ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην άμυνα του ΠΑΣ, αλλά και το γεγονός ότι μετά την πρώτη του χρονιά, όπου πέτυχε δύο γκολ στο πρωτάθλημα (έχοντας και δύο ασίστ) και ένα στο Κύπελλο Ελλάδας, έχει εξελιχθεί την τελευταία διετία σε δεινό σκόρερ! Πέρυσι, συγκεκριμένα, «έγραψε» έξι γκολ με δύο ασίστ, αλλά φέτος είναι, πραγματικά, για να τρίβεις τα μάτια σου!

Ήδη, και ενώ ακόμη έχουμε μέλλον μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, ο Εραμούσπε έχει πετύχει οκτώ γκολ, στην πιο παραγωγική χρονιά μακράν της καριέρας του! Διότι ο Αργεντινός δεν ήταν… γκολτζής όταν έφτασε στα Γιάννενα! Αρκετά γκολ πριν μετακομίσει στην Ελλάδα είχε πετύχει μόνο τη σεζόν 2011-12, όταν αγωνιζόταν στην Ουνιόν Σάντα Φε με τη μορφή δανεισμού από τη Λανούς, έχοντας βρει, συγκεκριμένα, πέντε φορές δίχτυα. Στη συνέχεια ήταν και αυτός ένας κεντρικός αμυντικός, όπως η συντριπτική πλειοψηφία, πετυχαίνοντας, δηλαδή, γκολ μια στο τόσο. Για να έρθει στη ζωή του ο ΠΑΣ…

Το απίστευτο φέτος, ωστόσο, είναι ότι, με τα οκτώ γκολ του, ο Ροντρίγκο Εραμούσπε είναι πρώτος σκόρερ παγκοσμίως ως κεντρικός αμυντικός! Για την ακρίβεια -σύμφωνα με το Transfermarkt- μοιράζεται την πρωτιά μαζί με άλλους τρεις: Τον Κοσταρικανό Κένταλ Γουάστον της Ντεπορτίβο Σαπρίσα, τον Βραζιλιάνο Βίκτορ Καρντόσο της Τσιανγκράι Γιουνάιτεντ από την Ταϊλάνδη και τον επίσης Κοσταρικανό Ασντρούμπαλ Γκίμπονς. Στην Ευρώπη, δε, δεν έχει αντίπαλο! Οι δεύτεροι της λίστας από την ήπειρό μας είναι ο Γκανέζος κεντρικός αμυντικός της μαλτέζικης Μόστα, Τζέικομπ Άκρονγ, και ο Σλοβάκος Μπορίς Γκοντάλ της Σπορ Ποντμπρεζόβα. Αμφότεροι έχουν… μόλις από πέντε γκολ! Από τα top πρωταθλήματα, ο Ντανίλο Ντοέκι της Ουνιόν Βερολίνου έχει τέσσερα γκολ φέτος.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πρώτος σκόρερ στον κόσμο ως στόπερ!

Πάμε και στα… εσωτερικά μας! Ο Εραμούσπε, με τα 15 γκολ του αυτά τα τρία χρόνια στα Γιάννενα, βρίσκεται, πλέον, στην 20ή θέση της λίστας με τους πρώτους σκόρερ κεντρικούς αμυντικούς όλων των εποχών, ξεπερνώντας τα 14 των Γιώργου Ανατολάκη και Λεωνίδα Βόκολου! Πρώτος, φυσικά, παραμένει ο Αλέξης Αλεξίου με 41 γκολ, στη 2η θέση είναι ο αείμνηστος Γιώργος Μητσιμπόνας με 37, στην 3η βρίσκεται ο Στέλιος Μανωλάς με 33, στην 4η είναι ο Γιάννης Γκούμας με 27 και στην 5η θέση είναι οι Κατσαμπής και Μαυρίδης, που έχουν από 26. Σημειώστε, ωστόσο, το εξής: Από την πρώτη 20άδα, όλοι έχουν… εκατοντάδες συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Εραμούσπε έχει βρει 15 φορές δίχτυα σε μόλις 68 εμφανίσεις! Για να δούμε πού θα φτάσει…

ΠΑΣ Γιάννινα: Πρώτος σκόρερ στον κόσμο ως στόπερ!









Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x