sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πάνος Μαρκάκης: Ένας Έλληνας στο επιτελείο του Κόντε στην Τότεναμ

Ο Αντόνιο Κόντε με εισήγησή του πήρε τον Πάνο Μαρκάκη στο επιτελείο του για την κομβική, σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνικό, θέση του διατροφολόγου και το sportfm.gr σας τον παρουσιάζει.

Ένας Έλληνας στην Τότεναμ! Όχι, δεν μιλάμε για ποδοσφαιριστή αλλά για έναν άνθρωπο που πήρε ένα νευραλγικό πόστο στους «spurs», σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Αντόνιο Κόντε. Διότι ο Ιταλός τεχνικός διαχρονικά στην καριέρα του ήθελε τους ποδοσφαιριστές του fit και να προσέχουν τη ζωή τους. Κάτι που σημαίνει ότι οι δύο «βασικοί» άνθρωποι στο επιτελείο του ήταν ο γυμναστής και ο διατροφολόγος.

Στο πόστο του γυμναστή έχει τους Κονσταντίνο Κοράτι, Στέφανο Μπρούνο που είχε μαζί του και στην Ίντερ. Μόνο ο Αντόνιο Πίντους λείπει (αφού επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης) από το επιτυχημένο πέρασμά του από τους «νερατζούρι». Στον ρόλο του διατροφολόγου έχει τον Τιμπέριο Ανκόρα που τον… συντροφεύει μόνιμα στην καριέρα του και πλέον σε αυτό το νευραλγικό πόστο προστέθηκε ο Πάνος Μαρκάκης.




Ο Πάνος Μαρκάκης δεν είναι ευρέως γνωστός, αλλά η δουλειά του δείχνει την αξία του. Στα 31 του (έχοντας γεννηθεί εν έτη 1992), είδε μια τεράστια ευκαιρία μπροστά του να του παρουσιάζεται. Το… μικρόβιο της ιατρικής του το κόλλησε ο πατέρας του, ο οποίος ασκούσε επί σειρά ετών το επάγγελμα του ορθοπεδικού και πλέον είναι συνταξιούχος. Σπούδασε στην Αγγλία διαιτολόγος-διατροφολόγος και αφού πήρε το πτυχίο του και… γερές βάσεις για να ασκήσει το επάγγελμά του, ανέλαβε δράση.

Πάνος Μαρκάκης: Ένας Έλληνας στο επιτελείο του Κόντε

Η αρχή της καριέρας του ήταν εντυπωσιακή και του άνοιξε πολλές πόρτες. Μία εξ αυτών ήταν και του ποδοσφαίρου την οποία ακολούθησε με… κλειστά μάτια, πετυχαίνοντας σε αυτό. Στα ξεκινήματά του, λοιπόν, είχε την κλινική διαιτολογία σε νοσοκομεία του Λονδίνου. Αυτό του έδωσε το έναυσμα να ακουστεί το όνομά του και να εισχωρήσει σε μια… ελληνική παροικία. Ο λόγος για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στο επιτελείο της οποίας προστέθηκε και παρέμεινε σε αυτή για μια τετραετία. Πανηγύρισε στο πλάι του Στιβ Κούπερ την επιστροφή της Νότιγχαμ στην Premier League, έχοντας βάλει το δικό του λιθαράκι για να συμβεί αυτό.

Πλέον, ο Πάνος Μαρκάκης θα πορευτεί δίπλα στον σπουδαίο Αντόνιο Κόντε και θα έχει κομβικό ρόλο. Ο Ιταλός τεχνικός είχε γίνει πρωτοσέλιδο προ μηνών για τις… αποφάσεις του στο μενού των ποδοσφαιριστών για ακόμη μια φορά. Απαγόρευσε την κέτσαπ και τη μαγιονέζα από το μενού, αφαίρεσε επίσης όλα τα βαριά φαγητά και τα σάντουιτς και φρόντισε οι παίκτες να γευματίσουν μαζί. Επιπροσθέτως, οι παίκτες επιτρέπεται να προσθέτουν αλάτι και πιπέρι στα πιάτα τους, αλλά το παραδοσιακό λαδερό φαγητό είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου απαγορευμένο από το μενού.

Πάνος Μαρκάκης: Ένας Έλληνας στο επιτελείο του Κόντε

Αν πάμε πιο πίσω δε, θυμόμαστε και τον δεκάλογο του Κόντε στην Ίντερ που αφορούσε τόσο το θέμα του φαγητού όσο και τη ζωή τους μέσα και έξω από το γήπεδο. Εκεί όπου μεταξύ άλλων τους ζύγιζε κάθε εβδομάδα, είχε ειδικό πρόγραμμα διατροφής για κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά τους είχε επίσης να ξεκουράζονται στα σπίτια τους και να ελαττώσουν το… σεξ!

Ο Πάνος Μαρκάκης έχει πιάσει εδώ και ορισμένες ημέρες δουλειά. Έχει ένα νευραλγικό πόστο στην Τότεναμ, το οποίο παίζει τον δικό του κομβικό ρόλο στην εικόνα των ποδοσφαιριστών και της ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι ο 31χρονος Έλληνας διατροφολόγος, έχει μπροστά του ένα βουνό να ανέβει αλλά και να μάθει δίπλα σε έναν εκ των κορυφαίων προπονητών παγκοσμίως. Στο χέρι του είναι να πετύχει, διότι τον ακολουθούν εξαιρετικές συστάσεις…

Πάνος Μαρκάκης: Ένας Έλληνας στο επιτελείο του Κόντε

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x