Γιώργος Ζαχαριάδης

Πήρε μπρος ο ΠΑΟΚ. Καιρός ήταν…

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τη σταθερότητα του ΠΑΟΚ, που περνά από την Κρήτη με ένα κάρο ευκαιρίες και μικρό σκορ και αποδεικνύει ότι έχει πλέον ρυθμό.

Νομίζω ότι έχει βρει βηματισμό. Ότι δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί η ομάδα που θα τον σταματήσει κι αν στρώσει η κατάσταση με ορισμένους σαν τον Πρίγιοβιτς και τον Μακ, αν φυσικά συμπληρωθούν τα κενά στα αριστερά της άμυνας κι ο Βιειρίνια επανέλθει με σταθερότητα παρουσίας και απόδοσης μέχρι το τέλος, τι να φοβηθεί αυτός ο ΠΑΟΚ;

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Μέσα σε αυτές τις γραμμές αποτυπώνεται όλο το υπόλοιπο της σεζόν, εκτός κι αν υπάρξουν τόσο μεγάλες ανατροπές, δηλαδή αν ο Σαββίδης αποφασίσει να πουλήσει –μάλλον ακριβά- τον Σέρβο επιθετικό και αναστατώσει γενικότερα την ομάδα. Κι αν γίνει το ίδιο με τον Κάμπος, που όσο να πεις είναι γρήγορος και μπορεί να προσφέρει μέχρι ενός σημείου, πάλι θα υπάρχει μια σημαντική αλλαγή. Και δεν είμαστε για τόσο δραματικές αλλαγές μεσούσης της περιόδου.

Καλύτερα να παραμείνει όσο δυνατός είναι και να αποφύγει τους πειραματισμούς με «φύγε εσύ, έλα εσύ», που είναι παρακινδυνευμένοι.

Η χρονιά αποκτά πλέον αξία. Όχι επειδή κέρδισε τον Πλατανιά, αλλά, επειδή είναι πλέον πιο πειστικός στις εμφανίσεις του, κερδίζει επειδή δεν αφήνει περιθώρια στον αντίπαλο να αηντδράσει.

Καλα… Στην Κρήτη, με τον Πλατανιά, σκοράρει ο στόπερ Μαλεζάς, αλλά, αυτό δεν λέει κάτι άσχημο για τους σκόρερ της ομάδας. Περιμένεις κι αυτό από τον κύριο Στέλιο, ο οποίος δικαιολογεί απόλυτα την παρουσία του σε ρόστερ που χαρακτηρίζεται το καλύτερο εδώ και πολλά χρόνια.

Να πεις ότι υπάρχει πρόβλημα με την τελική προσπάθεια; Να πεις, πάντα με την εικόνα της Κρήτης, ότι δεν έχει τελειώματα; Είναι όμως δημιουργικός απέναντι στον Πλατανιά που ήταν από τους καλύτερους… Πλάτανιάδες της φετινής του άσχημης πορείας.

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται ότι κλείνει τη χρονιά με μια λογική κατάληξη, να βρίσκεται δηλαδή παρέα με τους άλλους δυό διεκδικητές σε θέσεις πρωταθλητή. Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη. Κρατά το ότι είναι πλέον σε τροχιά νικών και παιχνιδιών που επικρατεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Για να μην αδικούμε τον Πλατανιά, σε σύγκριση με την Ξάνθη και τον ΠΑΟ, δέχθηκε αρκετή πίεση σε μικρά χρονιά σημεία του αγώνα.
Καιρός ήταν πλέον να βρούμε τον ΠΑΟΚ που ψάχναμε με νίκες και πολλές ευκαιρίες. Με ευχάριστο επιθετικό ποδόσφαιρο και διάθεση να αποδείξει ότι δεν βρίσκεται αδίκως ψηλά και φλερτάρει με το πρωτάθλημα. Όχι ότι με τη νίκη κόντρα στον Πλατανιά αποταμίευσε κάτι πιο σπουδαίο από ένα τρίποντο που το έχουν… εύκαιρο κι άλλες ομάδες. Αλλά, όταν έρχεται να κουμπώσει σε άλλες δυό προηγούμενες και έπεται συνέχεια (με Λεβαδειακό), είναι το λιγότερο το ίδιο κομβική, όπως άλλες, με σπουδαιότερους αντιπάλους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x