Champions League

Ατλέτικο ήταν και… πάει Europa!

Η Ατλέτικο «πάλεψε» κόντρα στην Τσέλσι, προηγήθηκε στο σκορ, αλλά η νίκη της Ρόμα και το αυτογκόλ του Σάβιτς, για το 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», τη στέλνουν στο Europa. Δεύτερη η ομάδα του Κόντε.

Τετέλεσται!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης τα έδωσε όλα κόντρα στην Τσέλσι, κατάφερε, μάλιστα, να προηγηθεί με το γκολ του Σαούλ στο 55ο λεπτό, αλλά η νίκη της Ρόμα επί της Καραμπάγκ στην Ιταλία, όπως και το αυτογκόλ του Σάβιτς, στο 75', για το 1-1, τελικά, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έστειλαν, οριστικά, τους «ροχιμπλάνκος» στο Europa League.

Εκεί, βέβαια, θα έχουν την ευκαιρία, πλέον, να ξανακάνουν ό,τι το 2010 και το 2012.

Η ισοπαλία στο Λονδίνο, πάντως, δεν άρεσε ούτε στους πρωταθλητές Αγγλίας, αφού ισοβάθμησαν με τους Ρωμαίους στην κορυφή, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, «πληρώνοντας», φυσικά, τη συντριβή τους (3-0) στην «αιώνια πόλη».

Αυτό σημαίνει πως, στην επόμενη φάση του Champions League, οι Λονδρέζοι ενδέχεται να κληρωθούν με Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν ή Μπεσίκτας… Μετρημένα κουκιά, δηλαδή, αφού, δεδομένα, δεν μπορεί να κοντραριστεί με αγγλική ομάδα (εφόσον και η Λίβερπουλ τερματίσει στην κορυφή, μετά τις Γιουνάιτεντ, Σίτι και Τότεναμ), και δεν μπορεί, φυσικά, να αντιμετωπίσει τη Ρόμα.

Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, πως η Ατλέτικο «κατέρρευσε» μετά την ισοφάριση, με την Τσέλσι να χάνει τεράστιες ευκαιρίες για τη νίκη και το παιχνίδι να είναι… κατηφόρα στο τελευταίο τέταρτο.



Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Ρόμα-Καραμπάγκ 1-0
(53’ Περότι)

Τσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
(75’ Σάβιτς αυτ. / 56’ Σαούλ)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Ρόμα 11 (9-6)
Τσέλσι 11 (16-8)
Ατλέτικο Μαδρίτης 7 (5-4)
Καραμπάγκ 2 (2-14)

*με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Champions League

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x