Champions League

Ο προπονητής της εξέδρας: Τυχερός, άτυχος, αλλά κυρίως… κακός ο Ολυμπιακός

Ο προπονητής της εξέδρας γράφει στο sport-fm.gr για την εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα και την αναγκαιότητα να αλλάξει η εικόνα του άμεσα, ομαδικά και ατομικά ενόψει της ρεβάνς!

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στην έδρα της Μακάμπι μόλις στο 7' με τον Ζινκερνάγκελ, όμως πλήρωσε τη σημαντική οπισθοχώρησή του με το τρομερά τυχερό γκολ του Χαζίζα στο 92' για το τελικό 1-1.

Αν μη τι άλλο, οι πρωταθλητές Ελλάδας, ειδικά από το 25' και μετά, όταν άρχισαν να οπισθοχωρούν άναρχα και ακόμη περισσότερο στο δεύτερο 45λεπτο, στάθηκαν αρκετά τυχεροί, με τους γηπεδούχους να έχουν σημαντικές ευκαιρίες, στάθηκαν, ωστόσο και… άτυχοι στη φάση του 92'. Κυρίως, πάντως, συνολικά, ο Ολυμπιακός ήταν κακός και πρέπει να αλλάξει άμεσα, ομαδικά και ατομικά, ενόψει της ρεβάνς!

Αναλυτικά τα σημεία κλειδιά μέσω του προπονητή της εξέδρας:

Με μόλις δύο φάσεις σε 96' δεν μπορούσε περισσότερα

Το ξεκίνημα που κάνει ο Ολυμπιακός στη Χάιφα είναι πραγματικά ονειρικό και πέρα για πέρα καλό. Μπαίνει μέσα σε μια καυτή έδρα, απέναντι σε μια ομάδα που διψάει για πρόκριση και σκοράρει. Το πλάνο του Μαρτίνς φαίνεται να πιάνει αμέσως, όμως από εκεί και πέρα υπάρχει μια άνευ λόγου οπισθοχώρηση, που κρατάει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Προφανώς δεν παίζει μόνος του, αλλά το ότι οι γηπεδούχοι θα ψάξουν την ισοφάριση, δεν του δίνει το… δικαίωμα να κάθεται να περιμένει. Παρά τις πολλές αλλαγές που έγιναν, δεν υπήρξε κάποια αισθητή διαφορά και αυτό είναι το κακό. Επιθετικά, η δεύτερη «απειλή» μετά το γκολ στο 6' για την εστία των Ισραηλινών, ήταν το σουτ του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 76'…

Ατομικά δεν διακρίθηκε σχεδόν κανείς

Σε όλο το παιχνίδι στο Ισραήλ, ελάχιστοι έκαναν τη διαφορά, ενώ άλλοι δεν έβγαλαν και καμιά τρομερή διάθεση. Ο Βατσλίκ ήταν φυσικά ξανά θετικός (7 επεμβάσεις) και κορυφαίος, μιας και είχε να αντιμετωπίσει πολλές δύσκολες καταστάσεις, με αποκορύφωμα το σουτ βολίδα στο φινάλε που σώζει. Ο Τικίνιο, που από το… πουθενά ξεκίνησε βασικός, ήταν καλός μιας και έδειξε ότι έχει ενέργεια να σπάσει την μπάλα ή να δημιουργήσει, χωρίς φυσικά να απειλήσει. Από εκεί και πέρα, τίποτα το αξιοσημείωτο. Ακόμα και ο Ζινκερνάγκελ, που σκοράρει, δεν καταφέρνει να κάνει κάτι άλλο. Τεράστιο κενό φάνηκε και στο γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποιος να κρατήσει την μπάλα και να δημιουργήσει παιχνίδι. Ο Κανέ έτρεχε, αλλά δεν έφτανε, ενώ ο Αγκιμπού ήταν κακός.

Ολυμπιακός-Μακάμπι Χάιφα: Ο προπονητής της εξέδρας

Οι Ισραηλινοί είχαν τρομερή διάθεση και έβγαζαν εύκολα φάσεις

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στην ''Sammy Ofer Stadium'', ήταν σίγουρο ότι η Μακάμπι Χάιφα θα έμοιαζε αρκετά καλύτερη απ' ό,τι πραγματικά ήταν. Προφανώς έχει ένα καλό επίπεδο για να βρίσκεται εδώ, αλλά η γενικότερη εικόνα είναι πλασματική. Αυτό που είχε σε σχέση με τους Πειραιώτες, ήταν η «τρέλα» για πρόκριση, με τρομερή διάθεση. Οι παίκτες του Μπαράκ Μπακχάρ με την αύρα του γηπέδου, έβγαιναν στην αντεπίθεση με άνεση και σιγουριά ότι, ότι και να γίνει δεν θα απειληθούν. Οι πολλές χαμένες κλασικές ευκαιρίες αποδεικνύουν ξεκάθαρα την μέτρια ποιότητάς της, όμως βρήκε τους χώρους να μας κάνει να πιστέψουμε το αντίθετο.

Στον Πειραιά χρειάζεται άλλο πλάνο και φυσικά τον κόσμο του

Για να μην φέρνουμε και την καταστροφή, δεν χάθηκε απολύτως τίποτα. Ίσα ίσα, δεδομένων των συνθηκών, ίσως το «Χ», βάσει εμφάνισης πάντα, είναι καλό αποτέλεσμα. Όμως, στη ρεβάνς θα πρέπει να δούμε άλλο Ολυμπιακό και άλλο Μαρτίνς. Σημασία έχει ξεκάθαρα η πρόκριση και όχι απαραίτητα η εμφάνιση, αλλά χωρίς το δεύτερο δύσκολα θα έρθει το πρώτο. Οι Ισραηλινοί θα έρθουν στην Ελλάδα με 1.600 οπαδούς και ο κόσμος των «ερυθρολεύκων» θα πρέπει να δώσει τη δική του μάχη στην κερκίδα για να βοηθήσει την ομάδα του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x