Europa Conference League

Κλώτσησε την ευκαιρία ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες, όμως έμεινε στο 0-0 με τη Σλόβαν. Πλέον, την 6η αγωνιστική θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Σλοβάκους, αλλιώς η 2η θέση θα κριθεί στα γκολ.

Την ευκαιρία να κλειδώσει τη 2η θέση του 6ου ομίλου του Europa Conference League έχασε την Πέμπτη (25/11) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε στο 0-0 με τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα. Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε στο κεκλεισμένων των θυρών «Stadion Tehelne pole» κι ενώ είχε τις καλύτερες -αλλά όχι και πολλές- στιγμές στην αναμέτρηση, δεν μπόρεσε να σκοράρει και πλέον εξαρτάται κι από το αποτέλεσμα στο Κοπεγχάγη-Σλόβαν.

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου παρέμεινε στην 3η θέση, ισόβαθμη (8β.) με τους 2ους Σλοβάκους -οι οποίοι υπερτερούν προς το παρόν, λόγω της καλύτερης διαφοράς στα γκολ-. Έτσι, στην 6η και τελευταία αγωνιστική, όπου υποδέχεται τη Λίνκολν, για να τερματίσει 2η πρέπει είτε να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Σλόβαν, η οποία φιλοξενείται από την αδιάφορη Κοπεγχάγη (εξασφάλισε την πρώτη θέση επικρατώντας 4-0 της Λίνκολν) είτε ή να υπερκαλύψει τη διαφορά στα γκολ (στο +3 η Σλόβαν και στο +2 ο ΠΑΟΚ) ή εάν είναι ίσα και σ' αυτό το κριτήριο, να φτάσει σε καλύτερη συνολική επίθεση (8-6 το ενεργητικό τους μέχρι στιγμής). Βέβαια, μπορεί να καταλάβει τη 2η θέση ακόμα κι εάν ηττηθεί, σε περίπτωση που η Κοπεγχάγη νικήσει με αρκετά γκολ.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1.
Κοπεγχάγη 12β. (13-5)
2. Σλόβαν Μπρατισλάβας 8β. (8-5)
3. ΠΑΟΚ 8β. (6-4)
4. Λίνκολν 0β. (2-15)

(Ο πρώτος προκρίνεται απευθείας στους «16», ενώ ο δεύτερος δίνει νοκ άουτ αγώνες με κάποια ομάδα που θα τερματίσει 3η σε όμιλο του Europa League)

Κριτήρια ισοβαθμίας:

1) Βαθμοί στα μεταξύ τους 2) Διαφορά γκολ στα μεταξύ τους 3) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους 4) Συνολική διαφορά γκολ 5) Συνολική καλύτερη επίθεση 6) Συνολική καλύτερη εκτός έδρας επίθεση 7) Περισσότερες νίκες στον όμιλο 8) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες στον όμιλο 9) Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι 10) Κατάταξη στην UEFA.

Η 6η και τελευταία αγωνιστική:

Πέμπτη (9/12)


ΠΑΟΚ-Λίνκολν (22:00)
Κοπεγχάγη-Σλόβαν Μπρατισλάβας (22:00)


Καλύτεροι για τους φιλοξενούμενους οι Μπίσεσβαρ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Μιτρίτσα να είναι αρκετά δραστήριος μετά την είσοδό του στα τελευταία λεπτά. Αποχώρησε πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους -λόγω ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο- ο Κρέσπο, με τον Μιχάι να περνά στη θέση του.




Στο… μυαλό των κόουτς:

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ρασβάν Λουτσέσκου και τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, ξεκίνησαν οι Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο και Σίντκλεϊ, με τον Εσίτι -όπως αναμενόταν- να αρχίζει δίπλα στον Κούρτιτς στο δίδυμο των χαφ, αντί του Σβαμπ. Ο Ελ Καντουρί κινούταν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Άκπομ, με τους Μπίσεσβαρ και Α. Ζίβκοβιτς να βρίσκονται στις δύο πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν είχε στη διάθεσή του τον Μιχαηλίδη, ο οποίος εκτίει ποινή, ενώ απουσίαζαν οι τραυματίες Αουγκούστο και Βιεϊρίνια (ταξίδεψε με την αποστολή για ψυχολογικούς λόγους), καθώς και οι Ίνγκασον, Ροντρίγκο, Ολιβέιρα και Καγκάβα που δεν είναι δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα.

Ίδιο σύστημα και από τον Βλάντιμιρ Βάις, ο οποίος επέλεξε τον Χόβαν για το τέρμα, με τους Μεντβέντεφ, Κασία, Μποζίκοβ και Ντε Μάρκο στην άμυνα. Στα χαφ ήταν οι Άγκμπο και Ιμπραΐμ, με τους Γκριν, Βάις και Ζμρχαλ να κινούνται πίσω από τον Χεντί.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με σαφή διάθεση να πιέσει ψηλά. Στο 6' είχε την πρώτη του καλή στιγμή με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς, με τον Χόβαν να μπλοκάρει.

Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων κι όσο περνούσε η ώρα κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο, έχοντας μεγαλύτερη συνοχή και παίζοντας συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, τους έλειπε η ένταση και δεν μπορούσαν να φτιάξουν και αξιόλογες φάσεις. Ό, τι καλύτερο δημιουργούσαν είχε ως κύριο εκφραστή τους τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος στο 31' έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς: Ο Σίντκλεϊ έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά, με τον ξεμαρκάριστο Ολλανδό χαφ να πιάνει το σουτ μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής, το οποίο κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.



Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ είχε καλές επιστροφές και δεν δεχόταν φάσεις, με τον Μεντβέντεφ να απειλεί με διαγώνιο τελείωμα στο 43', στη μεγαλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους. Διπλάσιες οι τελικές -8(2) έναντι 4(1)- στην ολοκλήρωση του πρώτου μέρους για την ομάδα του Λουτσέσκου, η οποία είχε 61% ποσοστό κατοχής της μπάλας.





Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Μιχάι να αντικαθιστά τον Κρέσπο.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μπαίνουν πιο φορτσάτοι, ωστόσο μέχρι και το 60' η Σλόβαν ήταν εκείνη με τις δύο καλύτερες στιγμές, χάρη στις κεφαλιές των Άγκμπο (57') και Γκριν (60').



Σταδιακά από το 64' μέχρι το 72' ο Λουτσέσκου έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Σβαμπ, Μουργκ και Σφιντέρσκι. Ο τελευταίος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 78', όταν ύστερα από πολύ ωραίο ξεδίπλωμα αντεπίθεσης, συνέκλινε, έπιασε το σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η είσοδος του Μιτρίτσα έδωσε επιπλέον ώθηση στον ΠΑΟΚ, με τον Κασία να μπλοκάρει την τελευταία στιγμή την προβολή του Ρουμάνου χαφ στο 88'. Στα τελευταία λεπτά ο «δικέφαλος του Βορρά» περικύκλωσε την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να μπορέσει να βρει και το γκολ της νίκης.




MVP: Ό, τι καλύτερο δημιουργούσε στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε ως κύριο εκφραστή του τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να είναι αρκετά δραστήριος. Στον πρώτο θα πάει ο άτυπος τίτλος.

Η σφυρίχτρα: Χωρίς δύσκολες φάσεις κύλησε το ματς για τον Ολλανδό Ντένις Χίγκλερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις):
Χόβαν - Μεντβέντεφ, Κασία, Μποζίκοβ, Ντε Μάρκο (90' Ντα Σίλβα) – Άγκμπο, Ιμπραΐμ (90' Μραζ) – Γκριν (70' Τσάβριτς), Βάις, Ζμρχαλ (70' Ντράζιτς) – Χεντί.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο (46' Μιχάι), Σίντκλεϊ - Κούρτιτς, Εσίτι (64' Σβαμπ) - Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (72' Μουργκ), Μπίσεσβαρ (86' Μιτρίτσα) - Άκπομ (72' Σφιντέρσκι).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Σούλα, Χρντίνα, Ντε Καμπς, Αμπένα, Χρντσά, Λιτσί, Βόιτκο.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Κούτσιας.

Διαιτητής: Ντένις Χίγκλερ

Βοηθοί: Έρβιν Ζέιστρα και Μάριο Ντικς

4ος διαιτητής: Σάντερ Φαν Ντε Έικ.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x