Europa League

Ολυμπιακός-Ναντ: Δεν είναι αδιάφορο…

Τα πάντα έχουν κριθεί στον όμιλο του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι αδιάφορο το αποψινό παιχνίδι με τη Ναντ στο Καραϊσκάκη.

Το τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι τη φετινή σεζόν δίνει απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται τη Ναντ στο Καραϊσκάκη για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League (19:45, Cosmote Sport 2, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Τα πάντα έχουν κριθεί στον 7ο όμιλο που μετέχουν οι Πειραιώτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η αποψινή αναμέτρηση είναι αδιάφορη για την ομάδα του Μίτσελ.

Πρώτα από όλα οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στην Ευρώπη, καθώς μετρούν 14 ματς χωρίς να έχουν πάρει τη νίκη τη φετινή σεζόν. Η τελευταία επιτυχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν το περσινό 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη.

Παράλληλα, οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να διορθώσουν την συγκομιδή τους στη βαθμολογία της UEFA, ώστε να μην τελειώσουν τη φετινή τους παρουσία με μόλις 3.000 βαθμούς.

Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός θέλει να αποφύγει τον κίνδυνο να ισοφαρίσει την κακή επίδοση της σεζόν 2017/17, όταν είχε ολοκληρώσει τον όμιλο χωρίς νίκη. Τότε όμως στον όμιλο ήταν η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Άλλο ένα κίνητρο είναι το οικονομικό, αφού η νίκη προσφέρει 630.000 ευρώ και η ισοπαλία δίνει 230.000 ευρώ. Τα μέχρι τώρα «ερυθρόλευκα» έσοδα υπολογίζονται σε 3,6 εκατ. ευρώ και μένει να αποσαφηνιστεί το έξτρα ποσό που θα έρθει από το market pool που υπολογίζεται περί τα 3 εκατ. ευρώ.

Οι ενδεκάδες


Ολυμπιακός: Τζολάκης – Ανδρούτσος, Καλογερόπουλος, Ρέτσος, Βρουσάι – Κούντε, Μπουχαλάκης – Ελ Αραμπί, Μπόουλερ – Ουί-Τζο, Καμαρά

Ναντ: Λαφόντ, Κορσιά, Καστελέτο, Παλουά, Άπια, Γκεσάντ, Σισοκό, Μουτουσαμί, Μπαμπά, Μοχάμεντ, Μπλας.

Διαιτητές


Ο Ουκρανός Σεργκέι Μπόικο θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Ναντ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Κούτσεφ και Βολόντιν. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αμπντούλα, επίσης από την Ουκρανία, ενώ στο VAR, θα βρεθούν οι Πολωνοί, Λάσικ και Πσκιτ.

Κατά το παρελθόν, ο Μπόκο είχε σφυρίξει τη νίκη 1-0 του Ολυμπιακού επί της Γιουνγκ Μπόις (2016), εκτός έδρας. Επίσης, είχε διευθύνει τις νίκες του ΠΑΟΚ με 4-0 επί της Ζίμπρου (2014) και 2-0 επί της Ριέκα (2021). Τέλος, ήταν διαιτητής και στην εντός έδρας ήττα 3-0 του Παναθηναϊκού από τη Σταντάρ Λιέγης (2017).

GROUP G



Πολύ πιο απλά τα πράγματα στον όμιλο του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες είναι και μαθηματικά εκτός Ευρώπης, ενώ η Φράιμπουργκ έχει εξασφαλισμένη την πρωτιά. Οι θέσεις 2-3 είναι αυτές που θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική και υπάρχει μόνο ένα σενάριο. Η Κάραμπαγκ εντός έδρας να μην νικήσει την Φράιμπουργκ και η Ναντ να επικρατήσει του Ολυμπιακού. Σε αυτό το σενάριο, οι Γάλλοι θα είναι δεύτεροι και οι Αζέροι τρίτοι, ενώ στην ισοβαθμία η Καραμπάγκ είναι από πάνω.

Kάραμπαγκ-Φράιμπουργκ (19:45)
Ολυμπιακός-Ναντ (19:45)

Η βαθμολογία: Φράιμπουργκ 12, Κάραμπαγκ 7, Ναντ 6, Ολυμπιακός 2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x