Europa League

Το προφίλ της Φράιμπουργκ

Δείτε το προφίλ της Φράιμπουργκ αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League.

Η Φράιμπουργκ βρέθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Europa League.

Η γερμανική ομάδα ιδρύθηκε το 1904 και εδρεύει κοντά στον Μέλανα Δρυμό. Έχει χρώματα το κόκκινο και το άσπρο (εναλλακτικά το μαύρο) και έχει γήπεδο στο «Europa Park Stadion» (32.000 θεατών).

Δεν έχει κατακτήσει ποτέ κάποιον μεγάλο τίτλο στη Γερμανία, ενώ την περασμένη σεζόν ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο χάνοντας με 4-2 στα πέναλτι από την Λειψία και τερμάτισε έκτη στην Bundesliga.

Φέτος άρχισε τη σεζόν με πρόκριση επί της Καϊζερσλάουτερν στο Κύπελλο (1-2) και θρίαμβο επί της Άουγκσμπουργκ στην πρεμιέρα της Bundesliga (0-4), ενώ στη συνέχεια έχασε στην έδρα της από τη Ντόρτμουντ (1-3) και πέρασε νικηφόρα από τη Στουτγάρδη (0-1).

Ο Γερμανός Κρίστιαν Στράιχ είναι από το 2011 στον πάγκο της, όπου μετρά ήδη 400 παιχνίδια. Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Γερμανός διεθνής στόπερ Ματίας Γκίντερ, ενώ εξαιρετικός είναι και ο παρτενέρ του, διεθνής Αυστριακός αμυντικός Φίλιπ Λίνχαρτ. Επίσης ξεχωρίζουν οι εξτρέμ Ρόλαντ Σαλάι από την Ουγγαρία και Βιντσέντζο Γκρίφο από την Ιταλία, όπως και ο Γερμανός αριστερός μπακ Κρίστιαν Γκίντερ.

Στην Ευρώπη συμμετέχει φέτος για πέμπτη φορά στην ιστορία της και πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, όταν την είχε αποκλείσει η Ντομζάλε από τη Σλοβενία στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Το 2014 είχε λάβει μέρος στους ομίλους της διοργάνωσης, χωρίς όμως να προκριθεί. Η Φράιμπουργκ δεν έχει τεθεί ποτέ αντιμέτωπη με ελληνική ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x