Europa League

Το προφίλ της Καραμπάγκ

Δείτε το προφίλ της Καραμπάγκ, αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League.

Η πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν Καραμπάγκ βγήκε αντίπαλος του Ολυμπιακού από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Europa League.

Η ομάδα που ιδρύθηκε το 1951 και έχει έδρα το Μπακού, παίζει στην «Αζερσούν Αρένα» (5.800 θεατών) αλλά στην Ευρώπη παίζει στο «Μπαχράμοφ» (31.200) και έχει χρώματα το μαύρο και το άσπρο. Έχει κατακτήσει εννιά φορές το πρωτάθλημα και επτά το Κύπελλο στο Αζερμπαϊτζάν.

Μπήκε στους ομίλους του Europa League μετά τον αποκλεισμό της στα playoffs του Champions League από την τσεχική Βικτόρια Πλζεν (0-0, 2-1). Νωρίτερα απέκλεισε κατά σειρά την πολωνική Λεχ Πόζναν (0-1, 5-1),την ελβετική Ζυρίχη (3-2, 2-2) και την ουγγρική Φερεντσβάρος (1-1, 3-1).

Στους ομίλους του Europa League έχει παίξει άλλες έξι φορές, χωρίς όμως ποτέ να προκριθεί στα νοκ άουτ, ενώ πέρσι έπαιξε στο Europa Conference League με την Μαρσέιγ να την αποκλείει στον ενδιάμεσο γύρο και να μην της επιτρέπει να φτάσει στους «16».

Στον πάγκο της βρίσκεται ο Αζέρος Γκούρμπαν Γκουρμπάνοφ, ενώ μεγάλο αστέρι της ομάδας θεωρούνται ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Καντί και ο Γαλλομαροκινός μεσοεπιθετικός Ζουμπίρ. Από τους παίκτες που ξεχωρίζουν είναι και ο Αζέρος στόπερ Μπαντάβι Χουσεΐνοφ.

Τη σεζόν 2016/17 είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League κερδίζοντας και στα δύο παιχνίδια (2-0, 0-1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x