Europa League

Πασκάλ Γκρος στο sport-fm.gr: «Τα σέβη μου στην ΑΕΚ, με καθήλωσε η ατμόσφαιρα της Opap Αρένα»

Περιχαρής για την πρόκριση της Μπράιτον, ο Πασκάλ Γκρος εκθείασε στον sport-fm την ΑΕΚ και εξέφρασε τον θαυμασμό του για το γήπεδο των «κιτρινόμαυρων».

Είναι ο παίκτης πολυεργαλείο στη Μπράιτον του Ντε Τσέρμπι. Όπου του ζητηθεί να αγωνιστεί το κάνει δίχως αντίρρηση και με μεγάλη επιτυχία. Δεξί ή αριστερό μπακ, στόπερ, αμυντικό χάφ στη φυσική του θέση, δεξί εξτρέμ, ο Πασκάλ Γκρος είναι ο ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής παρακαλάει για να έχει. Ο Ιταλός κόουτς είναι ο τυχερός και τον αξιοποιεί αναλόγως για να βγάλει με επιτυχία αυτή την απαιτητική περίοδο με τους συνεχείς τραυματισμούς.

Βασικός και αναντικατάστατος κάνει όλη τη δουλειά που… δεν πιάνει το μάτι. Προσφέρει σε δημιουργία με ασίστ και γκολ. Γι’ αυτό άλλωστε η φιλοσοφία του ταιριάζει με την εθνική Γερμανίας, της οποίας είναι φυσικά μέλος. Απέναντι στην ΑΕΚ ο 32χρονος τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Πινέδα, πανηγύρισε όμως στο τέλος τη νίκη - πρόκριση των «Γλάρων» στην παρθενική τους παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Ο Πασκάλ Γκρος δήλωσε στον sport-fm και τον Θανάση Κρητικό εντυπωσιασμένος από την ομάδα της ΑΕΚ και την «ΟΠΑΠ Αρένα».

Η Μπράιτον είχε το ρόλο του φαβορί στον όμιλο. Ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League ο βασικός στόχος;
«Ο βασικός στόχος επετεύχθη, όμως θέλουμε και την πρωτιά. Παρότι δεν κάναμε την ιδανική εκκίνηση, αφού ηττηθήκαμε στην πρεμιέρα από την ΑΕΚ και ήρθαμε ισόπαλοι με την Μαρσέιγ στη Γαλλία, το «γυρίσαμε» με τρεις σερί νίκες και προκριθήκαμε. Μετά από μία «μάχη» με την ΑΕΚ σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Τα σέβη μου στην ομάδα, διότι ήταν άξιος αντίπαλος και στις δύο αναμετρήσεις».

Η βραδιά στην «ΟΠΑΠ Αρένα» και το νικηφόρο αποτέλεσμα «μεγαλώνουν» την Μπράιτον σαν σύλλογο;
«Σίγουρα φτιάχνουμε το όνομα μας. Είμαστε πρωτάρηδες στο Europa League και η απειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν είναι υπέρ μας. Μαθαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να ανταπεξέλθεις στο υψηλότερο επίπεδο, ειδικά με τους πολλούς τραυματισμούς που έχουμε αυτή την περίοδο. Πάλι καλά οι πιτσιρικάδες τα πάνε περίφημα. Τα δίνουμε όλα και βελτιωνόμαστε συνεχώς».



Οι αρκετοί τραυματισμοί οφείλονται στον συνδυασμό Premier League και ευρωπαϊκής διοργάνωσης;
«Πραγματικά δεν ξέρω. Όλες οι αγγλικές ομάδες έχουν απουσίες εξαιτίας των συνεχόμενων αγώνων. Την Κυριακή έχουμε ένα απαιτητικό παιχνίδι με την Τσέλσι, μετά παίζουμε πάλι την Τετάρτη και ξανά το Σάββατο. Κάθε τρεις μέρες έχουμε αγώνα. Το πάμε βήμα βήμα και περιμένουμε με τον καιρό να επανέλθουν οι τραυματίες».

Πώς έζησες την ατμόσφαιρα του γηπέδου που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League;
«Απίστευτη ατμόσφαιρα, με καθήλωσε και το απόλαυσα. Το γήπεδο είναι εντυπωσιακό. Νιώθεις το πάθος των οπαδών και την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι επίσης ότι μου αρέσει πολύ η Ελλάδα. Έρχομαι κάθε καλοκαίρι για διακοπές, οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί εδώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x