Europa League

Πολύ σκληρή για να αποκλειστεί η Ρόμα!

Ο Άγιαξ έβαλε δύσκολα στη Ρόμα, όμως ένα γκολ του Τζέκο έφερε το τελικό 1-1, που έστειλε τους Ρωμαίους στα ημιτελικά του Europa League.

Η εμπειρία -του Τζέκο- νίκησε τον ενθουσιασμό -του Μπρόμπεϊ! Ρόμα και Άγιαξ έμειναν στο 1-1 στο «Ολίμπικο», με τους Ιταλούς να προκρίνονται στα ημιτελικά του Europa League χάρη στη νίκη με 2-1 στον πρώτο αγώνα.

Επόμενος αντίπαλος για τους «τζιαλορόσι», το φαβορί για τον τίτλο, που ακούει στο όνομα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το ματς

Οι Ολλανδοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, παρότι η Ρόμα ήταν αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο 5’ με τον Πελεγκρίνι, καθώς και –σωστά- ακυρωθέν γκολ του Βερετού τρία λεπτά αργότερα.

Ο Κλάασεν απείλησε στο 13’ όμως απέτυχε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Λόπεθ, με τον Ντιαβαρά να διώχνει πριν περάσει η μπάλα την γραμμή.

Με την κατοχή της μπάλας να ξεπερνά το 70% για τον «Αίαντα» για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, θα περίμενε κανείς να έχει περισσότερες καλές στιγμές. Ωστόσο μόνο δύο κοντινές προσπάθειες του Τάντιτς (20’, 36’)... ενόχλησαν τον Ισπανό τερματοφύλακα της Ρόμα, που αποσόβησε τους κινδύνους εύκολα.

Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος, με την είσοδο του Μπρόμπεϊ να κάνει πολύ πιο επικίνδυνο τον Άγιαξ. Στο 49’ λοιπόν, ο νεαρός επιθετικός του Άγιαξ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Λόπεθ μετά από τρομερή μπαλιά του Σουρς και άνοιξε το σκορ.



Επτά λεπτά αργότερα, ένα σουτ του Ολλανδού εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα της Ρόμα, με τον Τάντιτς να σκοράρει στην επαναφορά αλλά να βλέπει το γκολ να ακυρώνεται για φάουλ στην αρχή της φάσης.

Οι «τζιαλορόσι» καλούνταν να αντιδράσουν και κατάφεραν να... μαζευτούν λίγο μετά και την τρομάρα του ακυρωμένου γκολ και κατάφεραν χάρη σε μία εξαιρετική προσπάθεια του Καλαφιόρι και την σωστή τοποθέτηση του Τζέκο να φτάσουν στο 1-1 στο 72'’.



Ο Τεν Χαγκ τα έπαιξε όλα για όλα όμως η ομάδα του δεν είχε τύχη, με αποτέλεσμα το 1-1 να μείνει μέχρι το τέλος και να αφήσει τους Ολλανδούς παραπονεμένους, καθώς σε αμφότερα ματς ήταν καλύτεροι, ωστόσο αυτό δεν τους έφτασε...

MVP: Μπορεί η ομάδα του να μην κατάφερε να πάρει την πρόκριση, όμως η εμφάνιση του Μπράιαν Μπρόμπεϊ έδειξε γιατί η Λειψία τον έχει ήδη κλείσει για το καλοκαίρι. Ένα πανέμορφο γκολ και αρκετό... ανακάτεμα της άμυνας της Ρόμα ο απολογισμός του 19χρονου!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Ρόμα (Π. Φονσέκα): Λόπεθ, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ιμπάνιες, Κάρσντορπ, Βερετού, Ντιαβαρά, Καλαφιόρι (80΄’ Βιγιάρ), Μχιταριάν (80’ Πέδρι), Πελεγκρίνι, Τζέκο (80’ Μαγιοράλ).

Στον πάγκο: Μιράντε, Φουζάτο, Σαντόν, Πέρεθ, Τσιέρβο, Νταρμπόε, Μοριτσέλι.

Άγιαξ (Ε. Τεν Χαγκ): Στεκέλενμπουργκ, Κλάιμπερ (22’ Σουρς, 83’ Σουρς), Γ. Τίμπερ, Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Άλβαρες (70’ Κουντούς), Κλάασεν, Χράφενμπερχ, Άντονι (46’ Μπρόμπεϊ), Τάντιτς, Νέρες (83’ Τραορέ).

Στον πάγκο: Σχέρπεν, Κοτάρσκι, Εκέλενκαμπ, Κασανβίρχο, Κ. Τίμπερ.

Τα highlights του αγώνα



Δείτε ΕΔΩ το live του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x