Europa League

Στους «4» με εξάλεπτο ξέσπασμα η Άρσεναλ!

Χάρη σε τρία τέρματα εντός έξι λεπτών, η Άρσεναλ ξεμπέρδεψε γρήγορα-γρήγορα στην έδρα της Σλάβια Πράγας (0-4), και με συνολικό σκορ 5-1 περιμένει τη Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά του Europa League.

Σε υπόθεση έξι λεπτών μετέτρεψε την εκτός έδρας ρεβάνς της με τη Σλάβια Πράγας για τα προημιτελικά του Europa League η Άρσεναλ, η οποία το βράδυ της Πέμπτης (15/4) επικράτησε 4-0 στην «Eden Arena». Έτσι, οι «κανονιέρηδες», μετά και το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Αγγλία, πήραν το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης, εκεί όπου τους περιμένει η Βιγιαρεάλ.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, χάρη στα τέρματα των Πεπέ (18'), Λακαζέτ (21' πέν.) και Σάκα (24'), για να διαμορφώσει το τελικό 0-4 ο δεύτερος στο 77'.

Να σημειωθεί ότι, όπως και στην πρώτη αναμέτρηση, οι παίκτες της Σλάβια δεν γονάτισαν για το «Black Lives Μatter». Εν αντιθέσει, με τους αντίπαλούς τους. Με τον Λακαζέτ, μάλιστα, να γονατίζει ακριβώς μπροστά στους αγκαλιασμένους γηπεδούχους!



Το ματς:

Το παιχνίδι άρχισε με κακό ρυθμό στα πρώτα του λεπτά, με την Άρσεναλ να πιέζει αρκετά ψηλά. Μάλιστα, μόλις στην πρώτη της ευκαιρία στο 14' κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Σμιθ Ρόου (ύστερα από το δοκάρι του Σάκα). Ωστόσο, το γκολ της ακυρώθηκε για οφσάιντ, μετά από εξέταση της φάσης από τον VAR. Μια απόφαση, η οποία δεν πτόησε τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι πέτυχαν ακόμα τρία τέρματα -που μέτρησαν- εντός έξι λεπτών!

Τον «χορό» των γκολ άνοιξε ο Πεπέ στο 18' (ωραία ασίστ του Σμιθ Ρόου) με διαγώνιο σουτ εντός της μικρής περιοχής της Σλάβια. Στο 20' ο Σάκα κέρδισε το πέναλτι από τον Χρομάντα, με τον Λακαζέτ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 0-2 στο 21'. Για να έρθει ο Σάκα στο 24' να πραγματοποιήσει πολύ ωραία ατομική ενέργεια, συγκλίνοντας και πιάνοντας το συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 0-3.

Η Άρσεναλ συνέχισε να είναι επιθετική για τα επόμενα λεπτά, με τη Σλάβια να σημειώνει την πρώτη της τελική στο 37' με τον Μπα. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ρίχνουν… ταχύτητα όσο πλησίαζε η λήξη του ημιχρόνου, το οποίο δεν προφύλασσε κάποια περαιτέρω συγκίνηση.







Ο Γίντριχ Τρπισόφσκι, σαφώς απογοητευμένος από τα όσα έβλεπε από την ομάδα του -η οποία πλέον χρειαζόταν τέσσερα τέρματα-, προέβη σε τέσσερις αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Χωρίς να διαφοροποιηθεί, βέβαια, κάτι δραματικά στην εικόνα της. Εξάλλου, η Άρσεναλ δεν έδειχνε ιδιαίτερες επιθετικές διαθέσεις, φυλάγοντας και τα νώτα της. Οι φάσεις και οι τελικές απουσίαζαν, με τους γηπεδούχους να δείχνουν ανήμποροι να αλλάξουν την τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα. Είναι ενδεικτικό το ότι ολοκλήρωσαν το ματς χωρίς τελική εντός στόχου.

Εντέλει, γκολ υπήρξε χάρη στην πολύ ωραία ενέργεια του Λακαζέτ στο 77', ύστερα από την παράλληλη σέντρα του Πεπέ. Με τον Μαρτίνελι, μάλιστα, να χάνει μεγάλη ευκαιρία και για το 0-5 στο 86'. Με το σκορ να μένει ως είχε και την Άρσεναλ να πανηγυρίζει την πρόκριση στα ημιτελικά.





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόφσκι):
Κολάρ, Μπα (46' Βισίνσκι), Χόλες, Ζίμα, Μπορίλ (46' Ντόρλεϊ), Σεβτσίκ, Στάντσιου (46' Λινγκρ), Χρομάντα (46' Μάζοπουστ), Προβόντ, Ολαγίνκα, Κούχτα (71' Τεκλ).

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Μαρί, Τσάκα, Θεμπάγιος, Παρτέι (78' Σοάρες), Σάκα (78' Μαρτινέλι), Πεπέ (88' Μπαλογκάν), Λακαζέτ (78' Ενκέτια), Σμιθ Ρόου (67' Ελνένι).

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x