Κύπελλο Ελλάδας

Η κριτική της ΑΕΚ: Ο Τάνκοβιτς του πρώτου μέρους διασώθηκε

Ο έλεγχος των παικτών της ΑΕΚ μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ (0-1) στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Σε ένα ματς που δεν ήταν χειρότερη και θα έλεγε κανείς πως στα σημεία υπερείχε, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σώσει ούτε το 0-0. Το γκολ του Τόμας Μουργκ στο 94’ με εκτέλεση φάουλ έδωσε συνέχεια στα βάσανα της «Ένωσης» που δεν λέει να σηκώσει κεφάλι χάνοντας με 1-0 από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου.

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς του πρώτου ημιχρόνου φάνηκε περισσότερο μεσοεπιθετικά ξεχωρίζοντας από τη γενική μετριότητα, αλλά δεν είχε διάρκεια. Ο δε Μανόλο Χιμένεθ απέφυγε τις παράτολμες επιλογές, αλλά δεν πήρε ρίσκα.

Το sport-fm.gr περνάει από… ακτίνες X τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ.

Τσιντώτας (4): Για να είμαστε δίκαιοι, θα ήταν πολύ δύσκολο να αποκρούσει την εκτέλεση φάουλ του Μουργκ. Όμως και πάλι, κινήθηκε πολύ αργά προς την μπάλα και ούτε καν έπεσε. Επίσης πρόσφερε στον ΠΑΟΚ τη μοναδική του φάση σε όλο το υπόλοιπο ματς, με μια λάθος πάσα που άφησε αναξιοποίητη ο Τζόλης.

Νταντσένκο (6): Χωρίς να κάνει κάτι τρομερό, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με την ΑΕΚ. Είχε μια καλή ενέργεια στο ξεκίνημα αδειάζοντας τον Μπάμπα, αλλά έκανε κακό γύρισμα. Στην άμυνα δεν εκτέθηκε σε καμία στιγμή από τον Τζόλη και ελέγχεται μόνο για ένα επικίνδυνο γύρισμα προς τον Τσιντώτα στο τέλος.

Σβάρνας (6): Θετική εικόνα από τον στόπερ της ΑΕΚ. Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, είναι αλήθεια, ενώ είχε και κάποιες καλές μεταβιβάσεις, όπως στο πρώτο ημίχρονο όταν τροφοδότησε τον Τάνκοβιτς αλλά τον πρόλαβε ο Ίνγκασον.

Νεντελτσιάρου (5): Κι αυτός πήγε σχετικά καλά, αλλά χωρίς να χρειαστεί να επέμβει πολλές φορές. Απλώς δεν βοήθησε όσο ο παρτενέρ του στην κυκλοφορία της μπάλας.

Λόπες (5): Έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία, την καλύτερη της ΑΕΚ στο ματς, πλασάροντας από δύσκολη θέση πάνω στον Πασχαλάκη. Ανασταλτικά ήταν σταθερός, αλλά δεν είχε πολλά ανεβάσματα και δεν πήρε πολλά ρίσκα, ίσως από εντολή του προπονητή του.

Γαλανόπουλος (6): Στην επιστροφή του στην ενδεκάδα μετά από καιρό είχε καλή παρουσία. Πρόσφερε πολλά τρεξίματα, βοήθησε κυρίως στις ανακτήσεις της μπάλας ενώ για… εκατοστά δεν πρόλαβε μια καλή πάσα του Ολιβέιρα για να απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο. Προφανώς μετά από τέτοια απραξία δεν μπορούσε να βγάλει 90λεπτο με τέτοια ένταση.

Κρίστισιτς (6): Θετικός ο Σέρβος μέσος στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει πολύ στο «ξεκλείδωμα» της άμυνας του ΠΑΟΚ. Πάντως έχοντας να αντιμετωπίσει ένα πολυπρόσωπο κέντρο προσπάθησε αρκετά.

Γκαρσία (6): Σε ένα ακόμη ματς έμοιαζε μόνος. Ο ΠΑΟΚ είχε κλείσει καλά την πλευρά του προσφέροντας βοήθειες στο μαρκάρισμά του και ο Λιβάι έπρεπε να τα βάλει με 3 και 4 αντιπάλους, χωρίς βοήθειες από τον Νταντσένκο που έκανε ελάχιστα ανεβάσματα. Είχε κάποια επικίνδυνα γυρίσματα, αλλά η ΑΕΚ πρέπει να τον αξιοποιεί κι όχι να περιμένει από εκείνον να κάνει τα πάντα.

Μάνταλος (5): Αν και θεωρητικά είχε ελεύθερο ρόλο, έδινε πολλές βοήθειες στο κέντρο. Συνέβαλε στην κατοχή της μπάλας, αλλά δεν πέρασε τις κάθετες πάσες που θα περίμεναν οι επιθετικοί της ομάδας.

Τάνκοβιτς (7): Ο καλύτερος της ΑΕΚ, αλλά… έμεινε από δυνάμεις. Στο πρώτο ημίχρονο προκάλεσε πολλά προβλήματα στον Βιεϊρίνια, έβγαλε την πάσα στην ευκαιρία του Λόπες και δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις. Στο δεύτερο μέρος φάνηκε κουρασμένος.

Ολιβέιρα (6): Έδωσε πολλές μάχες, έβγαλε πάθος, αλλά δεν είχε πάντα ουσία και δεν τροφοδοτήθηκε επαρκώς. Έκανε ένα καλό σουτ με δύσκολη θέση σώματος, το οποίο εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης.

Σιμάνσκι (5): Μέτρια παρουσία από τον Πολωνό, που έχει καιρό να κάνει καλό παιχνίδι. Έτρεξε αρκετά, αλλά δεν βοήθησε πολύ δημιουργικά.

Αλμπάνης (5): Σε ένα ακόμη ματς είχε όρεξη, έδωσε ενέργεια, αλλά και πάλι είχε ημιτελείς προσπάθειες υστερώντας στην τελική πάσα.

Ανσαριφάρντ (4): Πέρασε σε ένα σημείο του αγώνα που η επιθετικότητα της ΑΕΚ είχε κοπάσει. Δεν πήρε μια μπαλιά της προκοπής και όταν πρέπει να τραβηχτεί αρκετά μακριά από την περιοχή χάνει τη δύναμή του.

Μαχαίρας (-): Έπαιξε ελάχιστα, αφού πέρασε στο ματς στο 88’ και δεν μπορεί να κριθεί.

Μανόλο Χιμένεθ (4): Αυτή τη φορά δεν έκανε… τρέλες. Μετά το εφιαλτικό ματς με τον Ολυμπιακό έκανε τις λογικές αλλαγές, με τον Νεντελτσιάρου (αφού δεν υπήρχε άλλος πλην του Χνιντ) στην άμυνα και τον Γαλανόπουλο στο κέντρο αντί του ντεφορμέ Σιμάνσκι. Στις αλλαγές που έκανε, ωστόσο, δεν πήρε κανένα ρίσκο, ενώ παρότι η ΑΕΚ ανασταλτικά ήταν συμπαγής και δεν κινδύνευσε, επιθετικά φάνηκε ξανά… αδούλευτη ελπίζοντας σε κάποιες ατομικές εξάρσεις των ατού της κι όχι σε ομαδικό παιχνίδι μέσα από plays που έχουν δοκιμαστεί στις προπονήσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x