Κύπελλο Ελλάδας

Καρέ της πρόκρισης για τον Βόλο!

Ο Βόλος διέλυσε τον Ιωνικό, επικρατώντας 4-0 και πέρασε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Δύο γκολ ο Κούτσιας

Πέρασε… αέρα στους «16» του Κυπέλλου ο Βόλος. Η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε 4-0 του Ιωνικού στο Πανθεσσαλικό και σφράγισε εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Δύο γκολ πέτυχε ο Κούτσιας (19’, 42’), ενώ σκόραρε και ο Μεταξάς (62’). Αμφότεροι δεν έχουν καν κλείσει τα 19. Συμπλήρωσε το καρέ ο Οζέγκοβιτς (79’). Δύο δοκάρια είχαν οι νικητές (24' Ντέλετιτς, 90+2' Νοκέρτ).

Μοναδικό ελαφρυντικό για τους Νικαιώτες είναι το γεγονός ότι αγωνίστηκαν με πειραματική ενδεκάδα. Από την εξέδρα, λόγω τιμωρίας, παρακολούθησε το ματς ο προπονητής του Βόλου, Κώστας Μπράτσος.

Το ματς
Σε εντελώς διαφορετική κατάσταση είχαν παρουσιαστεί οι δύο ομάδες προερχόντουσαν από. Η πρώτη τελική άνηκε στον Βόλο με το γυριστό του Τσοκάνη (4’), αλλά οι Νικαιώτες μπήκαν πιο «ζεστά» στο παιχνίδι, έχοντας καλή παρουσία στα πρώτα δέκα λεπτά και τη φάση του αγώνα έως εκείνο το διάστημα. Σε μία καθοριστική στιγμή, όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Ιωαννίδης είχε διπλή μεγάλη ευκαιρία (10’) με κεφαλιά αρχικά και σουτ από κοντά στα καπάκια, με τον Κόντικ να λέει «όχι» και στις δύο περιπτώσεις.



Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό τους. Προειδοποίησαν στο 14’ με τον Νοκέρτ και σκόραραν στο 19’, με τον Νοκέρτα να σκοράρει από τα δεξιά με το αριστερό και τον Κούτσια να προλαβαίνει την έξοδο του Περλέσι για το 1-0. Από εκείνο το σημείο, ο Βόλος λύθηκε και πέτυχε άλλο ένα τέρμα μέχρι την ανάπαυλα και θα μπορούσε να σημειώσει κι άλλα. Με τον Κούτσια να έχει κέφια και να σημειώνει δεύτερο γκολ στο 42’ με ωραίο πλασέ μετά από ωραία κίνηση του Φερνάντες από τα αριστερά.



Μπορεί ο νεαρός επιθετικός αποτέλεσε τον πρωταγωνιστή στο πρώτο μέρος, αλλά κινητήριοι μοχλοί ήταν στο δημιουργικό κομμάτι Πάολο Φερνάντες, Ντέλετιτς και Νοκέρτ, ενώ ο Σέρβος άγγιξε το γκολ στο 24’, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι με συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Είχε μεγάλη ευκαιρία και στο 32’, μετά από συνεργασία με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό.

Ουσιαστικά την ίδια εξέλιξη είχε το β’ μέρος. Ο Ιωνικός έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία με τον Νίκο Ιωαννίδη (52’) και στη συνέχεια ο Βόλος του έβαλε δύο γκολ. Με τη διαφορά ότι έπαιξε σε μεγάλο διάστημα του δεύτερου ημιχρόνου στο… ρελαντί. Το «δώρο» του Αντούνες που γύρισε με ρίσκο στην περιοχή την μπάλα, εκμεταλλεύτηκε ο Μεταξάς, ο οποίος έκλεψε την μπάλα και σκόραρε (62’).



Ο Οζέγκοβιτς μπήκε στο 77’ και δύο λεπτά λεπτά σκόραρε με ωραίο γυριστό έπειτα από σέντρα πάρε-βάλε του Μεσκίδα. Παραλίγο να πετύχει και πέμπτο γκολ ο Βόλος, με τον Νοκέρτ να μην επιβραβεύεται ούτε τώρα, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι λίγο πριν την εκπνοή.





Το φιλμ του αγώνα μέσω του sport-fm.gr

Οι συνθέσεις

Βόλος (Παντελής Μπούσιας): Κότνικ, Άλχο (62' Λυμπεράκης), Ουές, Πίρινεν, Εσκοβάλ (77' Οζέγκοβιτς), Τσοκάνης (46' Μεταξάς), Ματίγια, Νοκέρτ, Ντέλετιτς (46' Βίκτορ Φερνάντεθ), Πάολο Φερνάντες (62' Μεθκίδα), Κούτσιας

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Περλέσι, Πογοσιάν, Σερβιλάκης, Τσιριγώτης (46' Αντούνες), Μίλο, Τσίμπσαχ (46' Φαντιγκά), Μασάς (59' Χ. Ιωαννίδης), Οφόσου, Σεμπά (46' Λοβέρα), Μεντόσα (70' Άοσμαν), Ν. Ιωαννίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x