Κύπελλο Ελλάδας

Έβγαλε την υποχρέωση με 5άρα και τώρα… Παναθηναϊκός για τον ΠΑΟΚ!

Με την πρόκριση να έχει κριθεί από το πρώτο ματς, ο ΠΑΟΚ νίκησε με το ευρύ 5-0 τον Πανσερραϊκό, περνώντας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, εκεί που τον περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Σαρωτικός ΠΑΟΚ, τσέκαρε την πρόκριση με πεντάρα και έφυγε για τα ημιτελικά!

Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν με 5-0 (συνολικό σκορ ζευγαριού 9-0, μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα) του Πανσερραϊκού στην Τούμπα για τη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «4» εκεί όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Παναθηναϊκό, με φόντο τον μεγάλο τελικό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκούρασε αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες, αλλά είδε ενέργεια και ένταση από αυτούς που αγωνίστηκαν, έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Συγκεκριμένα, τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν οι Τζίμας, Ζίβκοβιτς, Ρικάρντο, Τόμας και Κωνσταντέλιας, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να βγάζει την υποχρέωση με θέαμα, ενώ από την άλλη πλευρά οι Σερραίοι πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητα τους, μιας και είχαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν.


Στο μυαλό των προπονητών:



Με τη γνωστή διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ζίβκοβιτς ήταν στην εστία, με τους Μιχαηλίδη και Νάσμπεργκ στα στόπερ, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Σάστρε και στο αριστερό ο Ράφα Σοάρες. Δίδυμο στη μεσαία γραμμή οι Τσιγγάρας και Σβαμπ, πιο μπροστά τους κινούταν ο Μάρκος Αντόνιο ενώ στο δεξί «φτερό» ήταν ο Ζίβκοβιτς και στο αριστερό ο Κωνσταντέλιας. Μοναδικός προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης ο Τζίμας.

Από την άλλη, σύστημα 4-2-3-1 επέλεξε για τον Πανσερραϊκό ο Πάμπλο Γκαρσία. Κάτω από τα δοκάρια ο Κατσίκας, με τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδη, Πεταυράκη και Πηλέα. Στη μεσαία γραμμή φανέλα βασικού πήραν οι Μορέιρα και Οικονόμου, με τον Μούργο να έχει ρόλο επιτελικού χαφ, ενώ στα δεξιά του κινούταν ο Μασκανάκης και στα αριστερά ο Σοφιανός. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Άλεξιτς.

Το ματς:



Με το σκορ (0-4) του πρώτου παιχνιδιού να έχει κρίνει εν πολλοίς την πρόκριση, οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας χωρίς το πόδι στο… γκάζι. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 6’ και άνηκε στον Πανσερραϊκό, με τον Σοφιανό να εκμεταλλεύεται το λάθος του Νάσμπεργκ, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς σε δυο περιπτώσεις, με τον Σέρβο να του λέει εντυπωσιακά «όχι».


Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέβασε την έντασή του και προσπαθούσε να βρει τους διαδρόμους στην περιοχή των Σερραίων, με τον Τζίμα να ανοίγει το σκορ στο 20’! Έβγαλε ωραία την μπάλα στα άκρα ο Κωνσταντέλιας, ο Ζίβκοβιτς είδε την κίνηση του Σάστρε που έσπασε στην περιοχή και ο νεαρός Έλληνας επιθετικός με ωραία εκτέλεση με τη μια έκανε το 1-0.

Ο Μούργος προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση, αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε και στο 26’ οι γηπεδούχοι «διπλασίασαν» τα τέρματα τους! Λάθος από τον Πανσερραϊκό, ο Μιχαηλίδης έγινε κάτοχος την μπάλας και μοίρασε στον Ζίβκοβιτς, που διέσχισε μέτρα με την μπάλα και με πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-0.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στα επόμενα λεπτά, με τις φάσεις να μειώνονται στις δυο εστίες. Ο Γκοτζαμανίδης πήρε την κεφαλιά στο 39’ από εκτέλεση φάουλ, όμως, ήταν αρκετά άστοχη και πέρασε άουτ και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρους με τους «ασπρόμαυρους» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Σερραίοι μπήκαν δυνατά και είχαν αρκετές στιγμές για να σκοράρουν. Στο 48' από την εκτέλεση κόρνερ, ο Άλεξιτς πήρε τη δυνατή κεφαλιά, με τον Ζίβκοβιτς να του λέει «όχι» με τα πόδια, ενώ στη συνέχεια ο Μασκανάκης έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα (49') ξανά ο Μασκανάκης απέφυγε τον Μάρκος Αντόνιο και δοκίμασε τα πόδια του, αλλά και αυτή η προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

Στο 56' ο Τζίμας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, ενώ στο 58' ο Άλεξιτς πάτησε ωραία στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 71' ο Κατσίκας έβγαλε με το ένα χέρι το τελείωμα του Ζίβκοβιτς, ενώ στο 82' ο ΠΑΟΚ πέτυχε το 3-0! Πάσα του Μάρκος Αντόνιο στον Ράφα Σοάρες, που έκανε το γύρισμα και ο Αντρέ Ρικάρντο με δυνατό σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας το πρώτο του τέρμα τη φετινή σεζόν.

Τρία λεπτά αργότερα (85') ο «δικέφαλος του Βορρά» διεύρυνε το σκορ στο 4-0, με τον Μπράντον Τόμας να δοκιμάζει το σουτ από μακριά, ο Κατσίκας έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και είδε την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα, ενώ στο 90+2' διαμορφώθηκε το τελικό 5-0 με εντυπωσιακό τρόπο: ο Κωνσταντέλιας ξέφυγε από το κράτημα και πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, που βρήκε ωραία στην περιοχή τον 20χρονο και εκείνος κατέβασε υπέροχα, τελειώνοντας τη φάση με ιδανικό τρόπο.

MVP: Ο Στέφανος Τζίμας εκμεταλλεύτηκε ακόμη μια ευκαιρία που του έδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, σκοράροντας το γκολ που άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, είχε ενέργεια, ζητούσε μπάλα στην περιοχή και έκανε πολλές κινήσεις, δείχνοντας πως είναι όλο και πιο έτοιμος για να του δίνει και άλλο χρόνο συμμετοχής ο Ρουμάνος τεχνικός.

Η «σφυρίχτρα»: Δεν είχε κάποια δύσκολη φάση να διαχειριστεί ο Παναγιώτης Τσιάρας, που παίρνει καλό βαθμό για τη διαιτησία του.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς (86’ Ταλιχμανίδης), Σάστρε (46’ Μπάμπα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ (62’ Ρικάρντο), Α. Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Τζίμας (75’ Μπράντον).

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Πηλέας, Mορέιρα, Οικονόμου (62’ Στάικος), Σοφιανός (77’ Γούλερι), Μούργος (62’ Τομάς), Μασκανάκης (61’ Ουάρντα), Άλεξιτς (72’ Μπετανκόρ).

Έτσι παρακολουθήσατε live την εξέλιξη της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x