Ιταλία

Οι μεγάλοι της Ιταλίας έχουν χάσει 1,3 δισ. ευρώ την τελευταία διετία!

Τρελές απώλειες, που δεν προέρχονται μόνο τον Covid-19, έχουν οι μεγάλοι της Ιταλίας την τελευταία διετία.

Μυθικές απώλειες χρημάτων και τεράστιες οικονομικές ζημιές έχουν υποστεί οι σύλλογοι της Ιταλίας την τελευταία διετία. Πρόκειται για μια διετία, κατά την οποία τα έσοδα των ομάδων της Serie A έχουν πέσει σημαντικά, με την πανδημία του κορωνοϊού να παίζει σημαντικό λόγο αλλά να μην είναι και ο μοναδικός.

Η ιστοσελίδα «Calcio e finanza» εστιάζει στους τέσσερις «μεγάλους» της Ιταλίας, Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν και Ρόμα, και αναφέρει πως την τελευταία διετία έχουν χάσει συνολικά 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ! Μιλάμε για τεράστιο ποσό που δύσκολα αναπληρώνεται.

Η Ρόμα ήταν αυτή που είχε απώλειες ρεκόρ αφού ζημιώθηκε κατά περίπου 390 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία. Η ζημιά στην Ίντερ άγγιξε τα 350 εκατ. ευρώ, ενώ στη Γιουβέντους τα 300 εκατ. ευρώ.

Λίγο πιο κάτω η Μίλαν με απώλειες στα 290 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι «ροσονέρι» ήταν η μοναδική ομάδα που κατάφερε να μειώσει κατά πολύ τις απώλειές της τη δεύτερη σεζόν. Συγκεκριμένα, την πρώτη είχε χάσει 194,6 εκατ. ευρώ, ενώ τη δεύτερη 96,4. Ποσό που προήλθε από τις πολλές περικοπές που έκανε στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x