Stoiximan Super League

Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Πέναλτι στον Σισέ, σωστή η αποβολή Ποντένσε»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τις διαιτησίες του Σαββατοκύριακου στη Super League.

Αρκετά λάθη εντόπισε και στη 13η αγωνιστική της Super League στους διαιτητές ο Παναγιώτης Βαρούχας. Ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας έκανε λόγο για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε τράβηγμα στον Σισέ στο ματς με την Ξάνθη, αλλά τόνισε πως ορθώς αποβλήθηκε ο Ποντένσε και πως θα έπρεπε να είχε αντικρίσει κόκκινη κάρτα και ο Σενεγαλέζος στόπερ των «ερυθρόλευκων».

Αναλυτικά η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τους διαιτητές του Σαββατοκύριακου στη Super League:

-Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα: «Διαιτητής ήταν ο Κομίνης. Σε μια πτώση του Καλτσά δεν υπάρχει παράβαση. Στο 86’ ο Δουβίκας σκοράρει, αλλά σωστά ακυρώνεται το γκολ επειδή έχει σπρώξει τον Μπουκουβάλα. Στο 88’ καταλογίστηκε οφσάιντ ο Μανιάς που καλύπτεται από δύο παίκτες».

-ΑΕΚ-Λαμία: «Ο Παπαπέτρου έκανε καλή διαιτησία. Στο 33’ ο δεύτερος βοηθός, Δημόπουλος, σταμάτησε κακώς με οφσάιντ μια επίθεση της ΑΕΚ. Σωστή η κίτρινη στον Μπαράλες που είχε βγει αλλαγή και διαμαρτυρόταν στη γραμμή του πλαγίου».

-Ξάνθη-Ολυμπιακός: «Στο 33’ ζητά πέναλτι ο Ολυμπιακός σε σουτ του Σισέ για χέρι παίκτη της Ξάνθης. Όμως ο Καμαρά έχει γυρίσει πλάτη και η μπάλα χτυπά ψηλά από την έξω πλευρά του ώμου, δεν υπάρχει παράβαση. Στο 41’ ο Ολυμπιακός ζητά διπλό πέναλτι για τράβηγμα. Ο Κασάδο με τον Τοροσίδη αλληλοτραβιούνται, οπότε δεν υπάρχει παράβαση. Αντίθετα, ο Λισγάρας έχει πιάσει τον Σισέ καθαρά από τη φανέλα. Είναι παρατεταμένο τράβηγμα στο οποίο έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Πρέπει πάντα να δίνονται τέτοιες παραβάσεις. Οι ομάδες μας στην Ευρώπη έχουν δεχτεί 3-4 πέναλτι φέτος από τέτοιες φάσεις. Η πρώτη κίτρινη στον Ποντένσε είναι σωστή, ακροβατεί από αυτή τη φάση με την αποβολή. Μετά έχουμε τη δεύτερη κίτρινη, γιατί μπορεί να στάθηκε μπροστά του αντίπαλος, αλλά η ενέργειά του ήταν ανεπίτρεπτη. Σωστά αποβλήθηκε λοιπόν… Σε μια αντεπίθεση της Ξάνθης ο Σισέ παρενοχλεί αντίπαλο και εκείνος πέφτει, σωστά δίνεται το φάουλ και η κίτρινη κάρτα. Μετά όμως ο Σισέ απωθείται από παίκτη της Ξάνθης και θα έπρεπε να αποβάλει τον παίκτη της Ξάνθης. Ο Σισέ ήταν για δεύτερη κίτρινη, ενώ θα έπρεπε να τιμωρηθούν και οι άλλοι παίκτες που παρεκτράπηκαν. Στη φάση του Μάνου δόθηκε επιθετικό φάουλ, αλλά η λήψη δεν είναι ξεκάθαρη».

-ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: «Στο 9’ ο Πλατέλλας έχει πάρει φόρα, φαίνεται πως πάει να πάρει πέναλτι και προλαβαίνει ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού να ακουμπήσει το πόδι στο έδαφος. Σωστά έδωσε κίτρινη για θέατρο ο Σκουλάς. Σωστά επίσης δεν δίνει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε ένα χέρι που είναι κολλημένο στο σώμα. Στη φάση του γκολ ο Πλατέλλας δεν είναι οφσάιντ, γιατί δεν κάνει κίνηση να συμμετέχει στη φάση. Η βοηθός Κουρομπύλια είναι έμπειρη και σε συνεννόηση με τον διαιτητή υπέδειξε πως δεν υπήρχε συμμετοχή στη φάση και ορθώς μέτρησε το γκολ».

-Ατρόμητος-Άρης: «Ο Ατρόμητος έχει παράπονα από τον Κουτσιαύτη για ένα πέναλτι που δίνεται εναντίον του για κράτημα του Μπουσούλατζιτς στον Μαβράι. Όμως υπήρχε τράβηγμα στη φάση αυτή και πρέπει να δίνονται τέτοιες παραβάσεις. Κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή. Στην επόμενη φάση ο Γιουνές απωθεί τον Ρισβάνη καθαρά, δεν δίνεται και ο Διαμαντόπουλος σκοράρει. Έπρεπε να δοθεί επιθετικό φάουλ».

-ΠΑΟΚ-ΑΕΛ: «Στο 13ο λεπτό υπάρχει οφσάιντ που δεν δίνεται σε βάρος του ΠΑΟΚ. Σε ένα σουτ του Ουάρντα η μπάλα χτυπά πάνω στον Μπαργκάν, που όμως έχει κολλημένο το χέρι στον κορμό του, οπότε δεν υπάρχει παράβαση. Στο πέναλτι που κάνει ο Καρανίκας στον Πρίγιοβιτς υπάρχει παράβαση και απευθείας κόκκινη κάρτα, όχι κίτρινη, γιατί δεν παίζει για την μπάλα και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ είναι σε προφανή θέση για γκολ. Το πάτημα στον Ουάρντα είναι κάτι στιγμιαίο και όχι εξόφθαλμο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x