Γενικά

Πορεία… υποβιβασμού από τη Βασιλεία, στον πάτο της βαθμολογίας με 5 βαθμούς σε 9 ματς!

Μόνο Βασιλεία δεν θυμίζει το ξεκίνημα του ελβετικού συλλόγου στο εγχώριο πρωτάθλημα, καθώς η FCB έχει μόλις πέντε βαθμούς μετά από εννέα ματς.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει χάσει τα πρωτεία από τη Γιουνγκ Μπόις (και μία χρονιά από τη Ζυρίχη), ωστόσο η Βασιλεία παραμένει ένα από τα βαριά χαρτιά του ελβετικού ποδοσφαίρου και πέρυσι μάλιστα έφτασε ένα βήμα μακριά από από τον τελικό του Conference League.

Φέτος όμως, οι «ρότμπλαου» κάνουν πορεία... υποβιβασμού, καθώς μετά και την ήττα, 3-0, από τη Γιουνγκ Μπόις στη Βέρνη, παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας της ελβετικής Super League μαζί με τη Λοζάνη, έχοντας μόλις πέντε βαθμούς σε εννέα ματς!

Η 20 φορές πρωταθλήτρια της χώρας της κεντρικής Ευρώπης αγνοεί τη νίκη στον θεσμό από τις 30 Ιουλίου και το 5-2 επί της Βίντερτουρ και έκτοτε μετρά δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Στη δε Ευρώπη, αποκλείστηκε από νωρίς και συγκεκριμένα στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference από την Τομπόλ Κοστανάι από το Καζακστάν με μία νίκη και μία ήττα (1-3, 2-1)...



Η Βασιλεία έχει ήδη αλλάξει προπονητή από τα τέλη Σεπτεμβρίου, με τον νεοπροσληφθέντα Τίμο Σουλτς να απομακρύνεται μετά από σχεδόν τρεις μήνες και τον πρωτομάστορα των περσινών επιτυχιών, Χάικο Φόγκελ, να αφήνει εκ νέου προσωρινά το πόστο του αθλητικού διευθυντή και να κάθεται στον πάγκο μέχρι να βρεθεί λύση.

Όλα αυτά με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του συλλόγου, Ντέιβιντ Ντέγκεν, να βρίσκεται στον προεδρικό θώκο από τον Μάιο του 2021. Έκτοτε, η Βασιλεία έχει αλλάξει έξι προπονητές!

«Με αυτόν στην προεδρία, η ομάδα έχει την υπομονή σκίουρου που έχει πάρει σπιντ» ανέφερε χαρακτηριστικά ελβετικό δημοσίευμα, με τον άλλοτε κραταιό σύλλογο να καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή θέση υποβιβασμού και να πασχίζει να ξαναβρεί τον τρόπο για τις επιτυχίες.

Πιθανότατα αυτό θα αργήσει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x