Euro 2024

Η αλήτικη γκολάρα του Ζλάταν στον Μπουφόν το 2004

Πριν από 17 χρόνια ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σκόραρε στην εστία του μετέπειτα συμπαίκτη του Τζίτζι Μπουφόν, με τον πιο αλήτικο τρόπο που είδαμε ποτέ και το sport-fm.gr θυμάται την ασύλληπτη αυτή γκολάρα.

Αναμφίβολα ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία που δεν συναντάς κάθε μέρα στα γήπεδα. Μπορεί να είναι παικταράς, αλλά ο χαρακτήρας του είναι αυτός που τον κάνει να ξεχωρίζει σαν… τη μύγα μέσα στο γάλα και που τόσα χρόνια τον διατηρεί στις καρδιές όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Οι ατάκες φωτιά που ρίχνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, παραμένουν αξέχαστες και αναγκαστικά όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του!

«Θα μείνω στην Παρί Σεν Ζερμέν εφόσον αντικαταστήσουν τον Πύργο του Άιφελ με ένα άγαλμά μου. Δεν νομίζουν να το κάνουν βέβαια, αλλά αν γίνει το άγαλμα το υπόσχομαι. Θα μείνω», είχε αναφέρει σχετικά με το μέλλον του στην Παρί, ενώ όταν πήγε στη Γιουνάιτεντ σχολίασε, «δεν είμαι ο Βασιλιάς του Μάντσεστερ. Είμαι ο Θεός του Μάντσεστερ». Ένα ακόμα ξεχωριστό στην υπόθεσή του είναι ότι ως… γυρολόγος, με πέρασμα από εννέα διαφορετικές ομάδες υψηλού επιπέδου, έδωσε τη δυνατότητα σε εκατομμύρια οπαδούς να θαυμάσουν το ταλέντο του από κοντά. Η απουσία του πάντως από το φετινό Euro, θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Μάλμε, ο Άγιαξ δεν έχασε την ευκαιρία και τον «τσίμπησε». Λίγο πριν κάνει το μεγάλο ταξίδι για την Serie A και την Γιουβέντους, ταξίδεψε στην Πορτογαλία για να ενισχύσει την εθνική ομάδα της Σουηδίας στο Euro 2004. Οι Σκανδιναβοί κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τους «8» με τον Ιμπραΐμοβιτς να πετυχαίνει δύο γκολ και να έχει ένα μοιραίο χαμένο πέναλτι κόντρα στην Ολλανδία. Παρόλα αυτά, το αλήτικο γκολ του στον Τζίτζι Μπουφόν, που συνέβαλε και στον αποκλεισμό της Ιταλίας από την φάση των ομίλων, είναι αυτό που δίκαια θυμούνται όλοι.

Δείτε τα highlights του ματς και το γκολ στο 2:40’:



Με το ματς να είναι στο 85’ και την ομάδα του με την πλάτη στον τοίχο αφού βρισκόταν πίσω με 1-0, ο Ζλάταν αποφάσισε να αναλάβει δράση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και μεγάλη αναταραχή στην άμυνα της «σκουάντρα ατζούρα», εμφανίστηκε από το πουθενά και με ένα απίθανο τακουνάκι, που συνοδεύτηκε από άπιαστο άλμα, ισοφάρισε σε 1-1 και ουσιαστικά έκκρινε την πρόκριση.

Μπορεί πλέον οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές εκείνης της φάσης να ετοιμάζονται να αποσυρθούν, όμως τότε ήταν 22 (Ιμπραΐμοβιτς) και 26 (Μπουφόν) χρονών, απίστευτο. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Σουηδός αποκάλυψε πως «δεν ήταν ποτέ μια όμορφη ανάμνηση για εμένα, αν και αργότερα συνειδητοποίησα ότι από τεχνικής άποψης ήταν φοβερό, το εκτίμησα». Από την πλευρά του ο σπουδαίος Τζίτζι ανέφερε πως «ο Ζλάταν ήταν ακόμα υπερβολικά νέος τότε, κανείς δεν γνώριζε ή φανταζόταν μέχρι που θα καταφέρει να φτάσει. Από τότε μέχρι σήμερα, μας έχει δείξει ποιος πραγματικά είναι».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ιμπραΐμοβιτς δεν θα άφησε σε ησυχία τον Μπουφόν, αφού μετά από λίγους μήνες οι δυο τους βρέθηκαν συμπαίκτες στη Γιουβέντους και έφτασαν στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος τις σεζόν 2004-2005 και 2005-2006, πριν τελικά τους αφαιρεθούν αυτοί οι τίτλοι για το σκάνδαλο Calciopoli.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x