Euro 2024

ΕΠΟ για φανέλα Εθνικής: «Εγκρίθηκε από την UEFA - Παραπέμπει στην επέτειο της ελληνικής επανάστασης»

Aνακοίνωση με την οποία τοποθετείται αναφορικά με τις τοποθετήσεις που έγιναν για τη νέα φανέλα της Εθνικής ομάδας εξέδωσε η ΕΠΟ.

«Ασπίδα» της ΕΠΟ για τη νέα φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Λίγη ώρα πριν από τη σέντρα του φιλικού με τη Λιθουανία, η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με ανακοίνωση που εξέδωσε, θέλησε να απαντήσει σε όλους όσους διαμαρτυρήθηκαν για τα στοιχεία που φέρει η φανέλα, διευκρινίζοντας ότι ο σκοπός ήταν να παραπέμπει στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ενώ τόνισε ότι έχει παρθεί η κατάλληλη έγκριση από την UEFA.

Θυμίζουμε ότι λίγες ώρες μετά την παρουσίαση της νέα εμφάνισης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το ΜέΡΑ25 εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για σχέδιο με ναζιστικές παραπομπές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σε σχέση με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τη νέα φανέλα της Εθνικής Ομάδας, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής.

Η φανέλα αυτή σχεδιάστηκε από τη Χορηγό εταιρεία της Ομοσπονδίας μετά από την υποβολή πρωτότυπης πρότασης από ιταλικό σχεδιαστικό οίκο. Η επιλογή της έγινε το 2021 από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επί άλλης προεδρίας και το σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Η τελική έγκριση δόθηκε από την UEFA, η οποία υποβάλλει σε λεπτομερή έλεγχο τις εγκρίσεις που δίνει σε αυτές τις περιπτώσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x