Euro 2024

Ιαπωνία: Με όπλο της την πειθαρχία βλέπει πρόκριση

Έτοιμη για την 6η σερί συμμετοχή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι η Ιαπωνία, η οποία ευελπιστεί να… μπει ανάμεσα σε Κολομβία και Ιαπωνία και να βρεθεί στη φάση των 16.

Παρούσα σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού θα είναι η Ιαπωνία!

Οι «μπλέ σαμουράι» του Ακίρα Νισίνο, προκρίθηκαν σχετικά εύκολα από τη φάση των προκριματικών και θα συμμετάσχουν στο 6ο σερί (αλλά και συνολικά) Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας τους. Στόχος; Να καταφέρει να ανατρέψει τα προγνωστικά, να βάλει δύσκολα στα φαβορί του ομίλου Πολωνία και Κολομβία και να λάβει μέρος για τρίτη φορά στη νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ.

Στο δρόμο για την Ρωσία

Με χαρακτηριστική άνεση επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και σφράγισε το… διαβατήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας από την προτελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης και την εντός επικράτηση επί της Αυστραλίας με 2-0. Τερμάτισε πρώτη στον Β’ όμιλο της ζώνης της Ασίας με 20 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της, τις Σαουδική Αραβία και Αυστραλία με 19. Μάλιστα μαζί με τους Σαουδάραβες είχε την καλύτερη επίθεση μεταξύ όλων των ασιατικών χωρών. Πρώτος της σκόρερ, ποιος άλλος; Ο Κεϊσούκε Χόντα, ο οποίος βρήκε επτά φορές δίχτυα, με τον Σίντζι Καγκάβα να τον ακολουθεί με έξι.

Το «αστέρι»

inner

Σίντζι Καγκάβα. Το… γαλλικό κλειδί της Ιαπωνίας. Θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο μεσαίας και επιθετικής γραμμής και πιθανότατα τα πάντα θα περνούν από τα πόδια του. Πλέον στα 29 του χρόνια, έχει και την ποιότητα αλλά και την εμπειρία προκειμένου να σηκώσει στις πλάτες του την ταμπέλα του αγωνιστικού ηγέτη. Πέμπτος παλαιότερος παίκτης στην αποστολή της Ιαπωνίας, μετρώντας 91 συμμετοχές και 29 τέρματα με το εθνόσημο. Πραγματοποίησε μέτρια σεζόν με την Ντόρτμουντ, καθώς παρ’ ότι ως τον Φεβρουάριο ήταν βασικός και αναντικατάστατος στους βεστφαλούς, ένας τραυματισμός στον αστράγαλο τον ανάγκασε να μείνει στα… πιτς για το υπόλοιπο της σεζόν.

Αξίζει να τον δεις

inner

Κεϊσούκε Χόντα. Χάνει στο… νήμα το ρόλο του ηγέτη από τον Καγκάβα. Αποτελεί πλέον, «παλιοσειρά» στις τάξεις των σαμουράι και όπως αποδείχθηκε και στη φάση των προκριματικών, η παρουσία του θα κρίνει πολλά για την πορεία της Ιαπωνίας στη διοργάνωση. Πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της χώρας με 36 τέρματα σε 95 εμφανίσεις, χρειάζεται ακόμα δύο για να μπει στην πρώτη τετράδα και να προσπεράσει τον Χιρόμι Χάρα. Πιο ώριμος από ποτέ πλέον στα 31 του είναι πανέτοιμος για το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του. Προέρχεται από γεμάτη χρονιά με τη φανέλα της μεξικανικής Πατσούκα με την οποία έχει αγωνιστεί σε 32 παιχνίδια πετυχαίνοντας 10 τέρματα.

Πιθανή ενδεκάδα

inner

Η αποστολή:

inner

Τερματοφύλακες:
Εϊτζι Καβασίμα (Μετζ), Μασαάκι Χιγκασιγκούτσι (Γκάμπα Οσάκα), Κοσούκε Νακαμούρα (Κασίουα Ρεϊσόλ)

Αμυντικοί:
Γιούτο Ναγκατόμο (Γαλατασαράι), Τομοάκι Μακίνο (Ουράουα Ρεντς), Ουατάρου Έντο (Ουράουα Ρεντς), Μάγια Γιοσίντα (Σαουθάμπτον), Χιρόκι Σακάι (Μαρσέιγ), Γκοτόκου Σακάι (Αμβούργο), Γκεν Σότζι (Κασίμα Άντλερς), Ναομίτσι Ουέντα (Κασίμα Άντλερς)

Μέσοι:
Μακότο Χασέμπε (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Κεϊσούκε Χόντα (Πατσούκα), Τακάσι Ινούι (Εϊμπάρ), Σίντζι Καγκάουα (Ντόρτμουντ), Χοτάρου Γιαμαγκούτσι (Σερέζο Οσάκα), Γκένκι Χαραγκούτσι (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Τακάσι Ουσάμι (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Γκάκου Σιμπασάκι (Χετάφε), Ριότα Οσίμα (Καουασάκι Φροντάλε)

Επιθετικοί:
Σίντζι Οκαζάκι (Λέστερ), Γιούγια Οσάκο (Βέρντερ Βρέμης), Γιοσινόρι Μούτο (Μάιντς)

Στην άκρη του πάγκου

inner

Θεωρητικά εδώ θα έπρεπε να βρίσκεται το όνομα του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, μια και ο Βόσνιος ήταν εκείνος που οδήγησε τους σαμουράι σε όλη την προκριματική φάση και εξασφάλισε την πρωτιά και την πρόκριση στο μουντιάλ. Η μέτρια εικόνα ωστόσο της χώρας του ανατέλλοντος ήλιου στα φιλικά προετοιμασίας, οδήγησε τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας στην απόφαση να τον απολύσουν δύο μήνες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ως διάδοχός του επιλέχθηκε, ο Ακίρα Νισίνο, ο οποίος έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο τη δεύτερη θητεία του στην τεχνική ηγεσία των σαμουράι. Πλέον στα 63 και μετά από μία μακρά θητεία 9 (!) χρόνων στην Γκάμπα Οζάκα, ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Πότε παίζει

- 19 Ιουνίου: Κολομβία-Ιαπωνία (15:00)
-24 Ιουνίου: Ιαπωνία-Σενεγάλη (18:00)
- 28 Ιουνίου: Ιαπωνία-Πολωνία (17:00)

Πού στοχεύει

Στις πέντε προηγούμενες συμμετοχές της σε Παγκόσμιο Κύπελλο κατάφερε τις δύο να περάσει από τους ομίλους και να βρεθεί στη φάση των «16». Δεδομένα το έργο της δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο σε έναν όμιλο που τα δύο φαβορί είναι η Πολωνία και η Κολομβία μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x