Euro 2024

Σενεγάλη: Βαδίζοντας στον «αστερισμό» του Μανέ

Έτοιμη για το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της είναι η Σενεγάλη του Σαντιοό Μανέ, η οποία ταξιδεύει στα γήπεδα της Ρωσίας με στόχο να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.

Την επιστροφή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 16 χρόνια πανηγυρίζει η Σενεγάλη!

Τα λιοντάρια του Αλιού Σισέ, με ηγέτη τον εξτρέμ της Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ θέλουν κάνουν τους αντιπάλους της να... τρίβουν τα μάτια του και γιατί όχι, να πραγματοποιήσουν μια πορεία παρόμοια με εκείνου του Μουντιάλ του 2002, όταν και κατάφεραν να σοκάρουν τους πάντες, καθώς παρ’ ότι πρωτάρα έφτασαν ως την 8αδα όπου και αποκλείστηκαν από την Τουρκία.

Στο δρόμο για τη Ρωσία

Προκρίθηκε με ευκολία στην τελική φάση, καθώς στον όμιλο των προκριματικών απέναντι σε Μπουρκίνα Φάσο, Πράσινο Ακρωτήρι και Νότιο Αφρική έκανε… περίπατο και με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες συγκέντρωσε 14 βαθμούς, καταλαμβάνοντας με άνεση την πρώτη θέση. Ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο με τους Σακό και Ντιούφ να ηγούνται στο σκοράρισμα με δύο τέρματα ο καθένας.

Το «αστέρι»

inner

Σαντιό Μανέ. Το μεγάλο όνομα αυτής της ομάδας και ο παίκτης που με τις εμφανίσεις του θα κρίνει το αν τα όνειρα των Σενεγαλέζων για κάτι καλό στη διοργάνωση, μπορούν να βγουν αληθινά. Στην ηλικία των 26 χρόνων μετρά 51 εμφανίσεις με το εθνόσημο έχοντας βρει δίχτυα σε 14 εξ αυτών. Προέρχεται από μυθική σεζόν με την Λίβερπουλ, όπου σε 44 συμμετοχές είχε 20 γκολ και 9 ασίστ, φτάνοντας ως τον τελικό του Champions League κόντρα στην Ρεάλ. Μάλιστα εκεί κατάφερε να βρει δίχτυα, φέρνοντας προσωρινά τις δύο ομάδες στα ίσια (1-1), με τον Κάριους να κάνει στη συνέχεια του… κεφαλιού του και να χαρίζει το τρόπαιο στη «βασίλισσα».

Αξίζει να τον δεις

inner

Καλιντού Κουλιμπαλί. Στυλοβάτης της σενεγαλέζικης άμυνας και ο άνθρωπος που θα κληθεί να βάλει στοπ στις επιθέσεις των αντιπάλων. Βρίσκεται στο ωριμότερο σημείο της καριέρας του, έχοντας ολοκληρώσει μία εκπληκτική χρονιά με την Νάπολι, φτάνοντας μία ανάσα από τον τίτλο. Μάλιστα ήταν αυτός που πέτυχε το πολύ σημαντικό τέρμα νίκης στο 89’ κόντρα στην Γιουβέντους, χάρις το οποίο οι παρτενοπέι απέδρασαν από το Τορίνο με τους τρεις βαθμούς. Ήδη το όνομά του ακούγεται για τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, με τους μπλε να θέτουν την τιμή πώλησής του πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.

Πιθανή ενδεκάδα

inner

Η αποστολή

inner

strong>Τερματοφύλακες:
Αμπντουλαγέ Ντιαλό (Ρεν), Καντίμ Ντιαγέ (Ορόγια), Αλφρεντ Γκομί (ΣΠΑΛ).

Αμυντικοί:
Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι), Λαμίν Γκασαμά (Αλανιασπόρ), Καρά Μποτζ (Αντερλεχτ), Μούσα Βαγκέ (Επεν), Γιουσούφ Σαμπαλί (Μπορντό), Σαλιού Σισέ (Βαλανσιέν), Σαλίφ Σανέ (Ανόβερο).

Μέσοι:
Πάπε Αλιού Ντιαγέ (Στόουκ Σίτι), Ιντρίσα Γκανα Γκεγέ (Εβερτον), Σεϊκού Κουγιατέ (Γουέστ Χαμ), Σεϊκ Ντογιέ (Μπέρμιγχαμ), Αλφρεντ Ντιαγέ (Γουλβς).

Επιθετικοί:
Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ), Κεϊτά Μπαλντέ Ντιαό (Μονακό), Ντιαφρά Σακό (Ρεν), Μούσα Κονατέ (Αμιάν), Ισμαϊλα Σαρ (Ρεν), Μπαγέ Νιάνγκ (Τορίνο), Μούσα Σο (Μπουρσασπόρ), Μάμε Μπιράμ Ντιούφ (Στόουκ Σίτι)

Στην άκρη του πάγκου

inner

Αλιού Σισέ. Πρόκειται για έναν άπειρο σχετικά προπονητή που ξεχωρίζει για την πλούσια κόμη του και πέραν της εθνικής Σενεγάλης, δεν έχει καθίσει στον πάγκο κάποιας άλλης ομάδας. Παρ’ όλα αυτά ο 42χρονος, από το 2015 όταν και έλαβε το χρίσμα του ομοσπονδιακού τεχνικού έχει καταφέρει να ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία, μετρώντας 16 νίκες και 8 ισοπαλίες σε 27 ματς. Πλέον αναλαμβάνει και την ευθύνη να οδηγήσει τη Σενεγάλη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τη… σκιά από την εκπληκτική πορεία του 2002 να βαραίνει τις πλάτες των παικτών.

Πότε παίζει:

- 19 Ιουνίου: Πολωνία-Σενεγάλη (18:00)
- 24 Ιουνίου: Ιαπωνία-Σενεγάλη (18:00)
- 28 Ιουνίου: Σενεγάλη-Κολομβία (17:00)

Πού στοχεύει

Θεωρητικά και μόνο που βρίσκεται στα γήπεδα της Ρωσίας και συμμετέχει σε Μουντιάλ θα έπρεπε να θεωρείται επιτυχημένη. Ωστόσο κάτι το πλούσιο σε ταλέντο ρόστερ με τους Μανέ, Κουλιμπαλί και Κεϊτά να ξεχωρίζουν και κάτι το γκρουπ στο οποίο βρίσκεται με αντιπάλους την Κολομβία, την Πολωνία και την Ιαπωνία, δεν καθιστούν απαγορευτικά τα όνειρα για πρόκριση. Ομάδα που μπορεί να κάνει τη… ζημιά και να βρεθεί στη φάση των 16.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x