Euro 2024

Το πρόσωπο της ημέρας: Στους «4» το Βέλγιο με υπογραφή Κουρτουά

Με την Ιαπωνία έκανε απίθανη επέμβαση στο 94’! Έκανε το ίδιο και κόντρα στη Βραζιλία... Ο Τιμπό Κουρτουά είναι αυτός που έχει «υπογράψει» δύο συνεχόμενες προκρίσεις του Βελγίου, οδηγώντας το στους «4»

Οι τερματοφύλακες σπάνια συγκεντρώνουν τα «φώτα» πάνω τους για κάποιο θετικό λόγο.

Για παράδειγμα ο Μουσλέρα της εθνικής Ουρουγουάης είχε δεχθεί μόλις 1 τέρμα στη διοργάνωση, μέχρι την αναμέτρηση με τη Γαλλία, αλλά ήρθε στο προσκήνιο λόγω του τραγικού λάθους που έκανε κόντρα στους «τρικολόρ».

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις γκολκίπερ όπως αυτή του Τιμπό Κουρτουά, που αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους κορυφαίους στη θέση του και στα δύσκολα αρκεί να κάνει αυτή τη μία απόκρουση που μπορεί να κρίνει αποτελέσματα και στην προκειμένη περίπτωση, προκρίσεις στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με την αναμέτρηση κόντρα στη Βραζιλία να είναι στο 94’, ο Νεϊμάρ κινούμενος έξω από την περιοχή, επιχείρησε να κάνει το απίστευτο, πιάνοντας ένα εκπληκτικό σουτ που κατευθυνόταν στον ουρανό της εστίας, αλλά ο τερματοφύλακας της Τσέλσι φώναξε «παρών» εκεί που έπρεπε! Στα δύσκολα...

Ο 26χρονος ύψωσε το δίμετρο κορμί του, σήκωσε το χέρι, το οποίο μάλιστα έφτασε πάνω από το δοκάρι και παραχώρησε το κόρνερ, «σκοτώνοντας» οριστικά τα όνειρα των Βραζιλιάνων.




Θυμίζει κάτι;

Το ίδιο σενάριο σε επανάληψη με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Στις 2 Ιουλίου με αντίπαλο την Ιαπωνία, ο Χόντα στο 94’ έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, ο Βέλγος είπε και σε αυτόν «όχι» διώχνοντας σε κόρνερ και μάλιστα από το δικό του «μπλοκ» και τη γρήγορη πάσα, ξεδίπλωσε την αντεπίθεση για το 3-2 των «κόκκινων διαβόλων» επί των Ασιατών.

Με άλλα λόγια, ο Τιμπό Κουρτουά, ούτε λίγο-ούτε πολύ, υπέγραψε δύο συνεχόμενες προκρίσεις και πλέον έχει απέναντί του τους Γάλλους. Γκριζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού κλπ. προεξοφλούν ενδεχομένως το πιο δύσκολο βράδυ για τον Βέλγο γκολκίπερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x