Euro 2016

Oh la la... Παγέ!

Η Γαλλία τα βρήκε σκούρα με τη Ρουμανία, αλλά ο Παγέ είχε τη λύση! Με απίστευτη γκολάρα στο 89’, ο άσος της Γουέστ Χαμ χάρισε τη νίκη στους «τρικολόρ» (2-1) στην πρεμιέρα του Euro 2016.

Ο Γκριεζμάν ήταν εκτός φόρμας, ο Πογκμπά δεν βρέθηκε σε εκτελεστική... διαύγεια και κάπως έτσι η οικοδέσποινα Γαλλία τα βρήκε... μπαστούνια απέναντι στην αξιόμαχη και τακτικά άψογα στημένη Ρουμανία. Ωστόσο, όταν όλοι αδυνατούσαν να βρουν τη λύση, αρκούσε μια μαγική στιγμή από τα πόδια του Ντιμίτρι Παγέ.

Ο άσος της Γουέστ Χαμ ήταν το «Α και το Ω» της δημιουργίας των Γάλλων από τα άκρα και αφού έφτιαξε το πρώτο γκολ που άνοιξε το σκορ ο Ζιρού, στο 89' με ένα τρομερό σουτ που άφησε «άγαλμα» τον Ταταρουσάνου χάρισε τη νίκη στους Γάλλους (2-1) στην πρεμιέρα του Euro 2016.

Έπειτα από ένα πρώτο μέρος που οι δύο ομάδες είχαν από μία σπουδαία ευκαιρία και ο Γκριζμάν σημάδεψε το δοκάρι, ο Ζιρού άνοιξε το σκορ εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Παγέ και την άστοχη έξοδο του Ταταρουσάνου, ωστόσο οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στάνκου.

Το ματς ήταν... κομμένο και ραμμένο για την ισοπαλία, αλλά μέχρι που «ξαναχτύπησε» ο Παγέ στο 89' και μάλιστα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Ο άσος της Γουέστ Χαμ απέδειξε γιατί έκανε τόσο ντόρο στην Αγγλία και με τρομερό σουτ, έδιωξε τους εφιάλτες από τους γηπεδούχους, στέλνοντας στα ουράνια τους 80.000 φίλους των Γάλλων.

Το ματς

Ομάδες με τόσο σπουδαία φανέλα όπως αυτή της Γαλλίας, σε πρεμιέρες αντί να πιέζονται, κατά κανόνα παίρνουν δύναμη και ορμή από τον κόσμο τους, ωστόσο αυτό δεν συνέβη με το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας των Γάλλων φαίνεται ότι έπαιξε το ρόλο του στην πρεμιέρα στο «Stade de France» και η προσδοκία ενός θετικού αποτελέσματος από τους «τρικολόρ» επηρέασε αρνητικά, αφού φάνηκε ότι υπήρχε μεγάλο άγχος στις κινήσεις των γηπεδούχων.

Μόλις στο 4’ οι άψογα στημένοι από τον Άνχελ Ιορντανέσκου Ρουμάνοι έχασαν μοναδική τάξης ευκαιρία, ώστε να «παγώσουν» τους 80.000 και πλέον Γάλλους, καθώς έπειτα από αδυναμία των αμυνόμενων των γηπεδούχων να απομακρύνουν την μπάλα από εκτέλεση κόρνερ, ο Στάνκου βρέθηκε «φάτσα» με τον Γιορίς, αλλά εξ επαφής την έστειλε πάνω στον γκολκίπερ της Τότεναμ.

inner

Αυτή η ευκαιρία ήχησε σαν καμπανάκι στους παίκτες του Ντεσάμπ, που με κινητήριους μοχλούς τους Πογκμπά, Παγέ και Γκριζμάν ανέβασε ρυθμούς και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Αρχικά, στο 10’ ο άσος της Γουέστ Χαμ σέντραρε στο κεφάλι του Ζιρού, αλλά ο τελευταίος την έστειλε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκριζμάν από λανθασμένη απομάκρυνση των Ρουμάνων αμυντικών, είδε την μπάλα να του στρώνεται στο κεφάλι, αλλά σημάδεψε στο δοκάρι.

Παρά τη θέληση που έδειξαν οι «τρικολόρ» να επιτεθούν, η αντίδρασή τους ήταν σπασμωδική, καθώς οι Ρουμάνοι κατάφεραν να ρίξουν το ρυθμό, να εγκλωβίσουν σε αυτόν τους σαφώς ποιοτικότερους αντιπάλους τους και μέχρι τη λήξη του α’ μέρους, τη μοναδική στιγμή που απείλησαν ήταν στο 36’, με το πλασέ του Γκριζμάν να βρίσκει σε αμυντικούς των Ρουμάνων και να περνά… άουτ, αφού ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν είδε την παρέμβαση των αμυντικών.

inner

Στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου η Ρουμανία πέταξε στα… σκουπίδια ακόμα μία ευκαιρία να σκοράρει, με τον Στάνκου στο 48’ να επιχειρεί ένα γυριστό σουτ, αλλά η επαφή του με την μπάλα ήταν άτσαλη και την έστειλε άουτ, με την τιμωρία των χαμένων ευκαιριών να έρχεται 10 λεπτά αργότερα από τον Ζιρού.

Ο Παγέ, που έκανε τα πάντα στο δημιουργικό τομέα για τους Γάλλους, αφού στο 57’ έδωσε την τέλεια ασίστ στον Πογκμπά (νικήθηκε από τον Ταταρουσάνου ο χαφ της Γιούβε), έκανε το ίδιο ένα λεπτό αργότερα. Αποδέκτης της πάσας του αυτή τη φορά ήταν ο Ζιρού που εκμεταλλευόμενος τη λανθασμένη έξοδο του Ταταρουσάνου, με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.

inner

Με αυτή την εξέλιξη, πολλοί θεώρησαν ότι το γήπεδο θα… γείρει υπέρ των Γάλλων, αλλά κόντρα στη ροή και την εικόνα της αναμέτρησης, η Ρουμανία βρήκε το υπερπολύτιμο γκολ, με το πιο ανόητο πέναλτι που θα μπορούσε να υποπέσει ένας παίκτης με την εμπειρία του Εβρά. Ο Στάνκου δεν λάθεψε από τη βούλα του πέναλτι και στο 65’, έφερε το ματς στην πλήρη ισορροπία.

Το ματς όδευε ολοταχώς στην ισοπαλία και στην... γκέλα των Γάλλων στην πρεμιέρα, αφού μέχρι το 89' δεν δημιούργησαν ούτε μία κλασική ευκαιρία, ωστόσο ο Παγέ έδωσε και πάλι τη λύση, επιβεβαιώνοντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Με ένα τρομερό σουτ στην εκπνοή του ενενηνταλέπτου, ο άσος της Γουέστ Χαμ έδωσε τη λύση για τους «τρικολόρ» που πλέον χρειάζονται να κάνουν τα απολύτως απαραίτητα για την πρόκρισή τους.

inner

Γαλλία: Γιορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Πογκμπά (77' Μαρσιάλ), Ματουιντί, Γκριζμάν (66' Κομάν), Παγέτ (92' Μουσά Σισοκό), Ζιρού.

Ρουμανία: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς, Χομπάν, Στάνκιου (72' Κιπτσίου), Πιντιλί, Πόπα (82' Τόρζε), Στάνκου, Αντόνε (61' Αλιμπέκ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x