Γερμανία

Πριν την Σάλκε: Όταν η Ντούισμπουργκ άλλαξε πέντε προπονητές σε μια σεζόν και... βγήκε Ευρώπη!

Πριν την Σάλκε, μονάχα η Ντούισμπουργκ είχε αλλάξει πέντε προπονητές σε μία σεζόν στη Bundesliga.

Η σεζόν 2020/21 είναι εφιαλτική για την Σάλκε, που προσέλαβε τον Δημήτρη Γραμμόζη με την ελπίδα ότι ο Έλληνας τεχνικός θα καταφέρει να οδηγήσει τους «βασιλικούς μπλε» στην σωτηρία.

Με τη διαφορά από τα play out στο -9 και τον γερμανικό σύλλογο να έχει μόλις μία νίκη σε 23 αγωνιστικές, το γεγονός ότι ο Γραμμόζης είναι ο πέμπτος (!) φετινός προπονητής της Σάλκε δεν προκαλεί τόση εντύπωση σε εμάς. Για τη Bundesliga όμως, είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Τόσο πρωτόγνωρο, που έχει συμβεί μόλις μία αφορά ακόμα και για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Ήταν την σεζόν 1977/78, όταν ο τεχνικός της Ντούισμπουργκ, Ότο Κνέφλερ, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με το στομάχι του και είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις μέσα σε λίγους μήνες.



Έτσι, στην πρεμιέρα, τον Αύγουστο, στον πάγκο κάθισε ο βοηθός του, Ρολφ Σάφσταλ, ο οποίος όμως μετά το 5-2 επί του Αμβούργου του Κέβιν Κίγκαν, αποχώρησε για να δουλέψει στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μπάντεν – και εν συνεχεία να αναλάβει την...Καρλσρούη, προτού επιστρέψει στην ομάδα την επόμενη σεζόν!

Με τον Νέφλερ να παραμένει εκτός, οι ιθύνοντες της Ντούισμπουργκ προσέλαβαν τον Χέρμπερτ Μπουρντένσκι, που κράτησε τα ηνία μέχρι τη 10η αγωνιστική. Τότε επέστρεψε επιτέλους ο... κανονικός προπονητής της MSV, που όμως άντεξε μονάχα για έξι ματς, προτού αντιμετωπίσει νέα προβλήματα υγείας τον Νοέμβριο.

Αυτή τη φορά, οι άνθρωποι του συλλόγου έδωσαν τα κλειδιά στον προπονητή της ομάδας Νέων, Φρίντχελμ Βέντσλαφ, για ένα ματς, πριν αναλάβει για το υπόλοιπο της σεζόν ο πρώην τεχνικός του Άρη, Καρλ-Χάιντς Ρουλ!



Η χρονιά, εντέλει, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μια και ο Ρουλ οδήγησε τη Ντούισμπουργκ στην 6η θέση και στην έξοδο στο Κύπελλο UEFA.

Όσο για τον Κνέφλερ; Αποχώρησε τελικά από την ομάδα στο τέλος της χρονιάς, αναλαμβάνοντας για λίγους μήνες την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που αποτέλεσε και τον τελευταίο του σύλλογο. Τα προβλήματα υγείας σοβάρευαν ολοένα και περισσότερο και εντέλει «έφυγε» το 1986 στα 63 του, έχοντας υποστεί και εγκεφαλικό το 1982.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x