Αγγλία

Λιούνγκμπεργκ: «Πρέπει να δουλέψουμε στην αυτοπεποίθησή μας»

Η ανύψωση του ηθικού των παικτών της Άρσεναλ είναι το στοιχείο που θα φέρει την ανάκαμψή της, σύμφωνα με τον Σουηδό.

Το χρονικό σημείο που ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ ανέλαβε την Άρσεναλ είναι από τα δυσκολότερα της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου, με τα απανωτά αρνητικά αποτελέσματα και την κατρακύλα έως την δέκατη θέση της Premier League να έχουν αντίκτυπο, όπως είναι λογικό, και στην αυτοπεποίθηση των παικτών των «κανονιέρηδων».

Η νίκη επί της Γουέστ Χαμ ήταν κομβικής σημασίας για τους Λονδρέζους και ο Σουηδός προπονητής την απέδωσε στο γεγονός πως το ηθικό των παικτών έχει ανέβει κάπως, ωστόσο θα πρέπει το ζήτημα της αυτοπεποίθησης να δουλευθεί ακόμη περισσότερο: «Μπορούσες να δεις τους παίκτες ότι ήταν λίγο πεσμένοι και μετά στα αποδυτήρια την ανακούφισή τους και πόσο χαρούμενοι είναι. Απολαμβάνουμε το σημερινό και συνεχίζουμε να δουλεύουμε από αύριο. Πρέπει να δουλέψουμε στην πεποίθησή μας, αυτό έκανε τη διαφορά».

Όσο για την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο που έφερε τη νίκη της Άρσεναλ, ο 42χρονος δήλωσε: «Μπορούσα να καταλάβω ότι η Γουέστ Χαμ θα κουραστεί και το passing game μας θα γίνει πιο εύκολο. Οι παίκτες επέστρεψαν στο δεύτερο ημίχρονο, δούλεψαν σκληρά και αυτό είναι κάτι για το οποίο συζητήσαμε. Είναι κάτι που κατάφεραν οι παίκτες. Εγώ είμαι εκεί για να τους καθοδηγήσω».

Στην ανατροπή του δεύτερου ημιχρόνου και στη συνέχεια της σεζόν αναφέρθηκε και ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ: «Στο ημίχρονο ο Φρέντι μας είπε να παίζουμε με υψηλότερο ρυθμό. Ήταν δύσκολο, αλλά έχουμε την ποιότητα ως ομάδα και αν πιστεύουμε στον εαυτό μας, μπορούμε να προχωρήσουμε και να κερδίσουμε παιχνίδια».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x