Super League 2

Μπέλης στο sport-fm.gr: «Στην Καλλιθέα ανανεώθηκα και δικαιώθηκα»!

Έχοντας πλέον επιστρέψει και οδηγήσει την Καλλιθέα στην παραμονή της στην Γ' Εθνική, ο Διονύσης Μπέλης, μίλησε στο sport-fm.gr για το comeback της ομάδας και το δικό του στα μέσα του πρωταθλήματος.

Έως την 12η αγωνιστική της Γ' Εθνικής η ομάδα της Καλλιθέας έδειχνε ως ένα απ'τα φαβορί του 7ου γκρούπ της διοργάνωσης για τον υποβιβασμό, μετρώντας μόλις 10 βαθμούς απολογισμό.

Πραγματοποιώντας, ωστόσο, αρκετές μεταγραφές στην χειμερινή περίοδο και σημειώνοντας μόλις μία ήττα στις 10 εναπομείναντες αγωνιστικές, κατάφερε με φοβερό τρόπο την επιστροφή της απ'την «κόλαση» του υποβιβασμού στον «παράδεισο» της παραμονής, τερματίζοντας στην 7η θέση.

Ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές του συγκεκριμένου επιτεύγματος ήταν αναμφισβήτητα ο Διονύσης Μπέλης, ο οποίος μίλησε στο sport-fm.gr για το φετινό «θαύμα» της ομάδας, την επιστροφή του στα παλιά του...«λημέρια» μετά την απουσία δύο χρόνων σε Σπάρτη και Ασπρόπυργο, τον χαμένο του εαυτό μετά την απομάκρυνση του απ'την τωρινή του ομάδα αλλά και για τον «μέντορα» του συλλόγου, Νίκο Παντέλη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Διονύσης Μπέλης στον Μαρίνο Πάντζη

Ολοκληρώθηκε μία δύσκολη ποδοσφαιρική χρονιά για εσένα. Ξεκίνησες στον Ασπρόπυργο και το 2019 σε βρήκε πίσω στην Καλλιθέα. Τι συναισθήματα έμειναν στο τέλος;

«Μία «γλυκιά» γεύση άφησε στο τέλος της η φετινή χρονιά. Από την μία η τωρινή ομάδα μου κατάφερε να «σώσει» την χρονιά κι από την άλλη η ομάδα που ξεκίνησα φέτος, ο Ασπρόπυργος, κατέκτησε την άνοδο στην Football League. Δύο αποτελέσματα τα οποία με κάνουν χαρούμενο, εφόσον αμφότερες πέτυχαν τους στόχους τους.»

Στην Καλλιθέα είχες αγωνιστεί και στο παρελθόν για τρία χρόνια, από το 2014 έως το 2017, αλλά η φυγή σου έγινε μέσω προσφυγής. Σου άφησε κάποια...«πίκρα» ο τρόπος απομάκρυνσης σου;

«Σίγουρα μου αφήνει κάποια πικρία, εφόσον έστειλα την ομάδα στα δικαστήρια για κάποια οφειλόμενα και δεδουλευμένα. Μία ομάδα στην οποία πήγα το 2014 και με βοήθησε να κάνω το επόμενο «βήμα» παίρνοντας με απ'τον Περιστέρι αλλά και στην πορεία μου μέχρι το 2017 με ανέδειξε σαν ποδοσφαιριστή.»

Στο δεύτερο σου χρόνο στην ομάδα της Καλλιθέας είχες φτάσει με το ένα...«πόδι» στον Πανιώνιο αλλά τελικά η μεταγραφή «χάλασε». Επηρέασε θεωρείς το...«ναυάγιο» της επικείμενης μεταγραφής την ψυχολογία σου; Κι αν ναι, σε τι βαθμό;

«Σίγουρα! Με την συγκεκριμένη μεταγραφή θα έφτανα να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα. Για κάποιους συγκεκριμένους λόγους αυτό δεν έγινε και για έναν ποδοσφαιριστή στην ηλικία των 23 ετών που ήμουν εγώ, αν δεν κάνει το «βήμα» παραπάνω τον επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό. Γι'αυτό και αγωνίστηκα πάλι στην Β' Εθνική γιατί θεώρησα πως δεν ήμουν αυτός που έπρεπε την συγκεκριμένη χρονιά.»

Το «όνειρο» της Super League εν τέλει δεν ήρθε κι επόμενος σταθμός ήταν η ομάδα της Σπάρτης, στην οποία αγωνίστηκες πέντε μήνες και σε 16 συμμετοχές πέτυχες ένα γκολ. Ένιωσες εκεί πως χάνεις τον εαυτό σου;

«Εκεί ναι, ένιωσα πως έχασα λίγο τον εαυτό μου και την συγκέντρωση μου, αλλά ο λόγος δεν ήταν το ότι δεν κατέληξα στον Πανιώνιο. Μέχρι τον Δεκέμβριο στην ομάδα ήταν όλα τέλεια. Είμασταν στην 5η θέση της βαθμολογίας, εγώ έπαιζα βασικός αλλά μετά ήρθαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία ομάδα της Football League σε οικονομικό τομέα. Λόγω οικονομικών προβλημάτων η ομάδα δεν παρείχε τα απαραίτητα κι από 'κει και πέρα όταν ένας ποδοσφαιριστής ασχολείται με όλα τ'άλλα εκτός απ'το ποδόσφαιρο σίγουρα δεν αποδίδει το μέγιστο των ικανοτήτων του.»

Ωστόσο, μετά το πέρασμα στην Football League και την Σπάρτη ακολούθησε η μεταγραφή σου στον Ασπρόπυργο και την Γ' Εθνική. Σε διάστημα πέντε μηνών χαρακτηρίστηκες ακόμα και...«ξένο σώμα». Τι πιστεύεις εσύ πως ήταν αυτό που οδήγησε την ομάδα στο να σε χαρακτηρίσει έτσι;

«Εκείνη την περίοδο η ομάδα βρισκόταν σε απόσταση 10 βαθμών από την πρωτοπόρο Καλαμάτα και η διοίκηση ήθελε να κάνει κάποιες αλλαγές στο σύνολο της ομάδας, γιατί θεώρησε θα βοηθηθούν στο οικονομικό και στο αγωνιστικό κομμάτι και εν τέλει έτσι αποδείχθηκε. Αλλά στον χαρακτηρισμό «ξένο σώμα» ήταν δήλωση της ομάδας και δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, λογικά μεγάλο μέρος ευθύνης είχε ο τρόπος με τον οποίο λύσαμε την συνεργασία μας και το ότι δεν τα βρήκαμε με κάποια γεγονότα που έγιναν στην ομάδα.»

Οπότε, μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τις χρονιές σου σε Σπάρτη και Ασπρόπυργο τις πιο δύσκολες της καριέρας σου.

«Από τον Ασπρόπυργο δεν θα έλεγα τόσο, αλλά απ'την Σπάρτη σίγουρα ήταν. Γιατί έφευγα για πρώτη φορά από το σπίτι μου στην επαρχία, έχοντας τις δικές μου υποχρεώσεις, το δικό μου σπίτι και τα δικά μου έξοδα.»

Ωστόσο, στις 10 Ιανουαρίου ανακοινώθηκες από την Καλλιθέα. Τα τρία χρόνια που πέρασες στο «Ελ Πάσο» ήταν ο κύριος παράγοντας που σε οδήγησε στην επιστροφή;

«100% ναι! Ήταν η ομάδα η οποία με ανέδειξε σαν ποδοσφαιριστή, μου έδωσε το «βήμα» που έπρεπε να κάνω παραπάνω, να παίξω Football League. Σκέφτηκα τα τρία χρόνια που πέρασα και ήθελα με την επιστροφή μου να φτιάξω τις σχέσεις μας απ'όταν έφυγα.»

Είχε ενδιαφερθεί και ο Εθνικός τότε.

«Με την ομάδα του Εθνικού είχαμε μιλήσει το καλοκαίρι αλλά δεν τα βρήκαμε για διάφορους λόγους, γι'αυτό και έκλεισα στον Ασπρόπυργο.»

Όταν επέστρεψες λοιπόν βρήκες την ομάδα να παλεύει για την παραμονή. Όμως, με έναν απολογισμό τεσσάρων νικών, πέντε ισοπαλιών και μόλις δύο ηττών στον δεύτερο γύρο η χρονιά σώθηκε. Τι ήταν αυτό που άλλαξε την όλη κατάσταση στην ομάδα;

«Όντως, η ομάδα με το τέλος του πρώτου γύρου βρισκόταν σε κακή κατάσταση. Τον Γενάρη έφυγαν κάποιοι παλιοί παίκτες και ήρθε νέο...«αίμα». Λογικά αυτή ήταν και η αλλαγή που χρειαζόταν η ομάδα. Άλλαξε το κλίμα και στα αποδυτήρια και στην ομάδα. Πλέον το υλικό αποτελούνταν από νέους ποδοσφαιριστές , έχοντας και τα θετικά και τα αρνητικά του. Όμως σε αυτή την περίπτωση λειτούργησαν τα θετικά. Οι παίκτες είχαν όρεξη για ποδόσφαιρο και την «δίψα» να γραφτεί ότι η Καλλιθέα σώθηκε από παίκτες νεαρής ηλικίας. Είχαν την θέληση για το «θαύμα», γιατί αυτό που καταφέραμε ήταν «θαύμα».»

Κι εσύ όμως γύρισες ανανεωμένος κι έχοντας φανέλα βασικού, σε οχτώ ματς σημείωσες πέντε γκολ. Τι ανέβασε την ψυχολογία σου μετά τις δύο άτυχες προηγούμενες χρονιές;

«Αυτό μπορώ να στο πω με απόλυτη σιγουριά. Φόραγα αρχικά την φανέλα μιάς ιστορικής ομάδας και σκεφτόμουν ότι είχα περάσει πιο πολλά όμορφα παρά άσχημα χρόνια στην ομάδα. Έπαιζα σε έναν σύλλογο που τον ήξερα, ήξερα το γήπεδο, ήξερα ότι θα με στηρίξει ο κόσμος, ήθελα να αποδείξω κιόλας ότι ήρθα εδώ για να σώσω την ομάδα και να δικαιωθώ. Εν τέλει ανανεώθηκα και δικαιώθηκα.»

Δύο λόγια για τον προπονητή της Καλλιθέας, Νίκο Παντέλη;

«Ο κ. Νίκος Παντέλη έμενα με βοήθησε πάρα πολύ, όχι μόνο φέτος αλλά και στο παρελθόν. Στην πρώτη μου χρονιά στην Καλλιθέα μου έδωσε πολλές ευκαιρίες, ερχόμενος από την Γ' Εθνική στην Football League. Έπαιζα για πρώτη φορά σε τέτοια κατηγορία. Είχα πολύ αξιόλογους συμπαίκτες και έμπειρους, οπότε ήταν δύσκολο να πάρω αμέσως φανέλα βασικού. Με βοήθησε πολύ αγωνιστικά και ψυχολογικά. Το 2015 ήταν μία χρονιά από τις καλύτερες μου. Είχα παίξει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια με την Καλλιθέα, είχα βάλει συνολικά επτά γκολ και ένας από τους λόγους που γύρισα στην Καλλιθέα τον Γενάρη σαφώς ήταν αυτός ο άνθρωπος.»

Η επόμενη σεζόν τι προβλέπει για τον Διονύση Μπέλη;

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Θα ξέρουμε σίγουρα από Ιούλιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x