Μουντιάλ 2022

Το μήνυμα του Πελέ σε Νεϊμάρ και για τον αποκλεισμό

Αποθεωτικά σχόλια από τον Πελέ για τον Νεϊμάρ.

Στη βραδιά που η Βραζιλία αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κροατία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Νεϊμάρ ισοφάρισε το ρεκόρ γκολ του Πελέ με το εθνόσημο (77). Ο θρύλος της «σελεσάο» συνεχάρη τον άσο της Παρί για το επίτευγμά του, τον εκθείασε, ενώ έκανε ένα σύντομο παρηγορητικό σχόλιο για τον αποκλεισμό.

«Σε είδα να μεγαλώνεις, σε υποστήριζα κάθε μέρα και τώρα μπορώ να σε συγχαρώ που ισοφάρισε το ρεκόρ γκολ μου με την εθνική Βραζιλίας. Και οι δυο μας ξέρουμε ότι είναι πολλά περισσότερα από ένας αριθμός. Το μεγαλύτερο καθήκον μας ως αθλητές είναι να εμπνέουμε, τους συναδέλφους μας, τις επόμενες γενιές και όποιον αγαπά το άθλημά μας.

Δυστυχώς αυτή η μέρα δεν είναι η πιο χαρούμενη για μας, αλλά θα είσαι για πάντα μια πηγή έμπνευσης. Έμαθα πως όσο περνά ο χρόνος, η κληρονομιά μας μεγαλώνει. Το ρεκόρ μου έγινε πριν περίπου 50 χρόνια και κανένας δεν είχε μπορέσει να το πλησιάσει μέχρι τώρα. Τα κατάφερες εσύ, αγόρι μου. Αυτό δείχνει το μεγαλείο του επιτεύγματός σου.

Ωστόσο ξέρεις, όπως κι εγώ, πως κανένας αριθμός δεν είναι σπουδαιότερος από το να εκπροσωπείς τη χώρα σου. Είμαι 82 ετών και μετά από τόσα χρόνια ελπίζω να σε ενέπνευσα με κάποιον τρόπο να φτάσεις τόσο μακριά. Περισσότερο από αυτό, ελπίζω το επίτευγμά σου να εμπνεύσει πολύ κόσμο να κυνηγήσει αυτό που μοιάζει αδύνατο.

Η κληρονομιά του Νεϊμάρ απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί. Συνέχισε να μας εμπνέεις. Θα συνεχίσω να πανηγυρίζω με σφιγμένες γροθιές κάθε σου γκολ, όπως εχω κάνει σε κάθε σου αγώνα
».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x