Αποκαλυπτική είναι η έκθεση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ, Ανδρέα Νιγιάννη για τα όσα τραγελαφικά αλλά και άκρως επικίνδυνα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο κ. Νιγιάννης στην έκθεσή του, την οποία και αποκαλύπτει το dikografies.blogspot.com, περιγράφει την κατάσταση στα VIP και εκφράζει την απορία πώς βρέθηκαν οπαδοί των δύο ομάδων με προσκλήσεις VIP, χωρίς να έχουν την παραμικρή σχέση με μέλη οικογενειών ποδοσφαιριστών, χορηγών, παλαιών αθλητών ή επισήμων. Σημειώνει δε, ότι ουδέποτε δόθηκε τέτοια άδεια στις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Στις 18:20 έφτασαν 3 πούλμαν που αποβίβασαν φιλάθλους του ΠΑΟΚ που δεν είχαν καμία σχέση με μέλη οικογενειών ποδοσφαιριστών, χορηγών, παλαιών αθλητών, επισήμων. Μπήκαν από την κεντρική είσοδο VIP και κατέλαβαν θέσεις στη θύρα VIP. Η είσοδός τους κράτησε αρκετή ώρα γιατί στον έλεγχο ήσαν ελάχιστοι αστυνομικοί, παρά την τεράστια δύναμη της Αστυνομίας στο γήπεδο. Όσο περίμεναν τη σειρά τους να μπουν στο γήπεδο, πέρασαν ανάμεσά τους και μεμονωμένοι φίλαθλοι με τα διακριτικά της ΑΕΚ. Επίσης στο χώρο βρίσκονταν πλήθος ανθρώπων με διαπιστεύσεις αλλά και χωρίς διαπιστεύσεις. Ουδείς γνωρίζει ποια ήταν η αρμοδιότητα του καθενός.

Ευτυχώς όταν έφτασε η αποστολή της ΑΕΚ, τυχαία δεν συναντήθηκαν. Μετά την είσοδο των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο, άρχισε η είσοδος οπαδών της ΑΕΚ στη θύρα VIP, χωρίς και αυτοί να είναι μέλη οικογενειών αθλητών, χορηγοί, παλαιοί αθλητές, επίσημοι.

Ουδέποτε στη σύσκεψη ασφαλείας δόθηκε άδεια να βρίσκονται οποιοιδήποτε φίλαθλοι στη θύρα VIP. Σημειωτέον δε πως η τοποθέτηση των ως άνω φιλάθλων έγινε εκατέρωθεν των κεντρικών θέσεων επισήμων και κατά μήκος της σκάλας που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο, με διαδρόμους επικοινωνίας και κοινό το χώρο του αναψυκτηρίου εντός του γηπέδου.

Αντιλαμβάνεστε πόσο άστοχη ήταν η τοποθέτηση των φιλάθλων αυτών στις συγκεκριμένες θέσεις, με την απορία ποιος έδωσε τις προσκλήσεις, με κίνδυνο να συμβούν χειρότερα από όσα συνέβησαν. Οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων ήσαν εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμοι, βρίζονταν με αισχρά συνθήματα, απειλούσαν, έκαναν χειρονομίες, είχαν πρόθεση να ορμήσουν για να συμπλακούν μεταξύ τους, παρά την τοποθέτηση μεγάλου αριθμού ανδρών ΜΑΤ και ΥΜΕΤ
».

Ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ, εξάλλου, τονίζει ότι ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα πως οι οπαδοί στα VIP θα πρέπει να μετακινηθούν στις θύρες 23 (ΠΑΟΚ) και 31 (ΑΕΚ), διαφορετικά θα γινόταν εκκένωση του γηπέδου.

Τελικά, ούτε οι οπαδοί μετακινήθηκαν, ούτε εκκένωση έγινε…

Αναφέρεται τέλος, σε μικροσυμπλοκές οπαδών με τα ΜΑΤ στην θύρα των VIP και στο φουαγιέ και κάποιες ρίψεις αντικειμένων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube