Φανατικά υπέρμαχος της χρήσης του VAR, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον Ολυμπιακό, δήλωσε ο Δημήτρης Ποντίκης.

Σε δηλώσεις του στον «Metropolis», ο παλαίμαχος διαιτητής σημείωσε ότι το νέο σύστημα βοηθάει στο να αποφεύγονται αδικίες και τόνισε ότι πολύ θα ήθελε να υπάρχει και στη δική του εποχή.

Αφού ανέφερε λοιπόν ως μόνα παραδείγματα που έγινε λάθος εφαρμογή του τα ματς των Πειραιωτών με Αστέρα και ΟΦΗ (λέγοντας χαρακτηριστικά για το πρώτο ότι το ριπλέι ήταν από τη θύρα 7), τους κάλεσε να αποχωρήσουν αν δεν το θέλουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ποντίκης

Για το VAR: «Έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτων και είναι πολύ δύσκολο και απορώ πόσο εύκολα βγαίνουν και λένε να μην υπάρχει VAR. Σίγουρα υπήρξαν προβλήματα σε αγώνες όπως το Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης και το Ολυμπιακός-ΟΦΗ.

Ειδικά στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης το ριπλέι ήταν μέσα από την θύρα 7, οπότε ήταν αδύνατον ο διαιτητής να πάρει την σωστή απόφαση. Στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ απορώ πως δεν είδε το πέναλτι γιατί υπήρχε το ριπλέι.

Το VAR είναι καλό γιατί φέτος μπαίνουν περισσότερα γκολ γιατί οι αμυντικοί στα κόρνερ και στις στημένες μπαλιές δεν μπορούν να κρατάνε. Ο ΠΑΟΚ φέτος τρώει πολύ περισσότερα γκολ από πέρσι και γενικά μπαίνουν πολλά γκολ φέτος. Είναι αναγκαίο γιατί όλοι έχουμε κάνει λάθη.

Ξέρετε πόσες φορές έχω πει να έβλεπα κάπου την φάση για να έσωζα την κατάσταση; Κάποιος που δεν γνωρίζει μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά σκεφτείτε αν υπήρχε το VAR, πόσα οφσάιντ θα είχαμε γλιτώσει και πόσα γκολ επίσης.

Είναι καλό το VAR γιατί είδαμε και πέρσι ότι ο Άρης έβαλε γκολ οφσάιντ στην Τούμπα και δεν ακυρώθηκε γιατί δεν είχαμε VAR. Όλα αυτά που γίνονται με το VAR είναι προς το καλό και στην πορεία το VΑR θα διορθωθεί.

Ο Ολυμπιακός αν δεν θέλει το VAR ας αποχωρήσει. Αν νομίζουν ότι μπορούν να αποχωρούν έτσι απλά στον Ολυμπιακό, ας το κάνουν. Αν υπήρχε το VAR στα χρόνια τα δικά μας, ούτε στο Ολυμπιακός-Αιγάλεω θα έδιναν πέναλτι. Νομίζω ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει και όποιος δεν θέλει την τεχνολογία, δεν θέλει και την πρόοδο».


Για το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να υπάρχουν ξένοι διαιτητές στο VAR: «Καλά θα είναι στα ντέρμπι να υπάρχουν ξένοι διαιτητές στο VAR για να λειτουργεί καλύτερα το σύστημα γιατί έχουν την εμπειρία επειδή το χρησιμοποιούν ένα χρόνο περισσότερο από εμάς και είναι λογικό να το γνωρίζουν καλύτερα. Δεν αφορίζουμε τους Έλληνες διαιτητές με αυτόν τον τρόπο, ήδη έχουν αφοριστεί με το γεγονός ότι έρχονται ξένοι διαιτητές.

Για όλο αυτό φταίει η ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε έναν αγώνα. Αν πάτε στην Αγγλία μπορεί και να μην γνωρίζουν τον διαιτητή που θα παίξει. Στην Ελλάδα από την ημέρα που γίνονται οι κληρώσεις για το ποιοι θα είναι στα παιχνίδια των ομάδων αρχίζουν και ψάχνουν για τον διαιτητή. Με την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ και γενικά η πίεση που υπάρχει από της ομάδες και νομίζω ότι οι διαιτητές θα το προτιμούσαν αυτό για να φύγει αυτή η πίεση από πάνω τους».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube