Μουντιάλ 2022

Μπέιλ «λαμπρός» οδηγεί στο Μουντιάλ την Ουαλία

Με δύο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ, η Ουαλία νίκησε την Αυστρία 2-1 στο Κάρντιφ στον έναν ημιτελικό των πλέι οφ πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ και προκρίθηκε στον έναν από τους τρεις τελικούς.

Η Ουαλία νίκησε στο Κάρντιφ 2-1 την Αυστρία με τα δύο γκολ του Μπέιλ στον ημιτελικό και πήρε την πρόκριση για τον έναν εκ των τριών τελικών των πλέι οφ πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ, περιμένοντας τον Ιούνιο μια εκ των Σκωτίας ή Ουκρανίας.



Το ματς
Οι Ουαλοί ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και έχασαν κάποιες μικροευκαιρίες στην εστία των Αυστριακών, χωρίς οι φιλοξενούμενοι να απειλούν ιδιαίτερα την εστία των Βρετανών. Έτσι, μετά τις ευκαιρίες των Ράμσεϊ και Ουίλσον, ο Μπέιλ με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 για τους «δράκους» στο 25'.

Αυτό το γκολ «αφύπνισε» την Αυστρία, που έχασε ευκαιρίες με κύριους εκφραστές τους Αλάμπα, Αρναούτοβιτς και Σάμπιτζερ. Στο 42΄, ο Μπαουμγκάρντνερ είχε την τελευταία ευκαιρία των Κεντροευρωπαίων στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αρναούτοβιτς έχασε μια ευκαιρία στο 49’ για την Αυστρία και στο 51΄, μετά από κόρνερ του Ντέιβις, ο Μπέιλ με δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή έκανε το 2-0 για τους Βρετανούς. Στο 63’, ο άσος της Ρεάλ έχασε μια καλή ευκαιρία για το 3-0, όμως στο 65’ έγινε το 2-1. Ο Σάμπιτζερ συνδυάστηκε με τον Μπαουμγκάρντνερ, γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Ντέιβις στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χένεσι.

Οι Αυστριακοί άρχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση και ο Βάιμαν έχασε μια ευκαιρία στο 82’. Οι αλλαγές στο τελευταίο πεντάλεπτο έριξαν το ρυθμό, όμως ο Ράμσεϊ έχασε μια σημαντική ευκαιρία για να «κλειδώσει» το ματς για τους Ουαλούς, στο 92’ ο Χένεσι απέκρουσε την προσπάθεια του Αρναούτοβιτς και τελικά οι Ουαλοί πήραν την πρόκριση και περιμένουν μια εκ των Σκωτίας ή Ουκρανίας τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x