Αποδέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού, ενημέρωσε ότι φεύγει για να φορέσει τα ερυθρόλευκα αλλά στην Φλαμένκο προσπάθησαν να φέρουν τα πάνω – κάτω στην υπόθεση του Ραφίνια.

Δημοσίευμα ιστοσελίδας της Βραζιλίας υποστηρίζει ότι οι υπεύθυνοι της «Φλα» δεν έμειναν με «σταυρωμένα» τα χέρια και προσπάθησαν, να μεταπείσουν τον 35χρονο ακραίο μπακ να μείνει στην ομάδα. Άμεσα, όπως ενημερώνει, του κατέθεσαν αντιπρόταση σε αυτή των ερυθρολεύκων ζητώντας του να την σκεφτεί και να μείνει στην ομάδα.

Η προσπάθειά τους αυτή όμως δεν είχε αποτέλεσμα. Ο Ραφίνια όμως τους είπε ότι είναι αρκετά τιμητικό το γεγονός ότι προσπαθούν να τον κρατήσουν αλλά τους εξήγησε ότι θέλει πάρα πολύ να επιστρέψει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί και μάλιστα σε μία ομάδα η οποία του προσφέρει και ένα καλό συμβόλαιο αλλά και την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά την απάντηση αυτή η διοίκηση της Φλαμένκο τα... παράτησε αποδεχόμενη την επιθυμία του παίκτη να πάει σε μια άλλη ομάδα.

Ο Ραφίνια αποχωρεί από την Φλαμένκο έχοντας παίξει σε έναν χρόνο 46 παιχνίδια και έχοντας κατακτήσει πέντε τίτλους, ανάμεσα σε αυτούς και ένα Λιμπερταδόρες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube