Βέλγιο

Στέψη με ήττα η Κλαμπ Μπριζ – Στο Europa League η Αντβέρπ

Η πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ ηττήθηκε 2-1 από τη Γκενκ στην αυλαία του βελγικού πρωταθλήματος. Η Αντβέρπ νίκησε 1-0 την Άντερλεχτ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Europa League.

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη Jupiler Pro League η Κλαμπ Μπριζ. Η πρωταθλήτρια Βελγίου ηττήθηκε 2-1 από τη Γκενκ, η οποία έχασε τον τίτλο στην ισοβαθμία (44β. έκαστη). Και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στο Champions League, η μεν Κλαμπ Μπριζ απευθείας στους ομίλους, η δε Γκενκ στα προκριματικά.

Μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 61’ με τον Τομά. Στο 80’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Βόρμερ, αλλά στο 85’ από το σημείο του πέναλτι, ο Ντέσερς χάρισε την τιμητική νίκη στην ομάδα του.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Αντβέρπ νίκησε 1-0 την Άντερλεχτ και ήταν αυτή που τερμάτισε στην 3η θέση, η οποία δίνει το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου. Με τη νίκη αυτή έφτασε τους 35β., αφήνοντας στους 33 την αντίπαλό της, η οποία θα αγωνιστεί στο νεοσύστατο Europa Conference League. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες από το 13’ λόγω αποβολής του Μιαζγκά και το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Λακμέλ Ζε στο 48’.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x