Strictly Football

Έψαχνε όντως έναν Ινσούα ή προτιμήθηκε ως πιο εύκολη και γνώριμη λύση;

Το Strictly Football γράφει για την προσθήκη του Ινσούα, αναλύει το αν η κατεύθυνση ήταν από την αρχή για έναν τέτοιου είδους αμυντικό και επισημαίνει πως η ανάγκη για δύο στόπερ, υφίσταται ακόμα.

Η διαφαινόμενη μεταγραφή του Ινσούα, αποτελεί αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ ή πρόκειται για ένα μπάλωμα; Αυτή την απάντηση θα προσπαθήσει να δώσει η στήλη, πριν φανερωθεί αυτό μέσα στο γήπεδο. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, μπορεί για κάποιους να αποτελεί λύση, για άλλους μια... ανάσα δροσιάς, κάτι σαν αυτό που λέμε «στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι» και για άλλους μια λάθος επιλογή ξεκάθαρα. Αυτό μπορεί να αποτυπωθεί μόνο μέσα στο γήπεδο. Η στήλη θα προσπαθήσει να αποτυπώσει τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα, αλλά και μια παθογένεια που φαίνεται μέσα από τη μεταγραφή αυτή.

Ο Ινσούα αποτελεί μια επιλογή που ξέρεις τι μπορεί να σου δώσει. Το στοιχείο της γνώσης του περιβάλλοντος της Super League και επομένως της αποφυγής του απαραίτητου χρόνου προσαρμογής αποτελεί ένα πρώτο μεγάλο συν. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει καλύτερα στοιχεία από τον Λόπες στο αμυντικό κομμάτι, σίγουρα ανώτερη λύση από τον Χουλτ και που θεωρητικά υστερεί στον επιθετικό τομέα, αν και αυτό δεν είναι απολύτως ορθό.

Δηλαδή και ο Χουλτ που βρισκόταν ως λύση πίσω από τον Λόπες, λίγα πράγματα πρόσφερε στο επιθετικό κομμάτι. Σίγουρα ωστόσο, δεν έχει την ποιότητα από την μέση και μπροστά άλλων λύσεων που κοίταξε η ΑΕΚ για την θέση αυτή ως λύση (βλ. περίπτωση Μλαντένοβιτς). Κάπου εδώ γεννάται και το ερωτηματικό, του αν τελικά αυτή ήταν μια λύση από το πρώτο ράφι, ή τελικά η απόκτηση του Αργεντινού, αποτελεί προϊον πίεσης χρόνου, καθώς οι μέρες περνούσαν και μην ξεχνάμε πως υπάρχει μπροστά και ο τελικός.

Ο Ινσούα φέρνει μια καλή ισορροπία στο δίδυμο των αριστερών οπισθοφυλάκων της ΑΕΚ. Ο Έλντερ Λόπες αποτελεί έναν μπακ πιο επιθετικό, ο Ινσούα είναι καλύτερος αμυντικά και για το επιθετικό κομμάτι που δεν είναι το δυνατό του σημείο, σε ορισμένες πτυχές ίσως είναι λίγο καλύτερη λύση από τον Χουλτ όπως για παράδειγμα να κουβαλήσει την μπάλα. Για γεμίσματα του οι απόψεις διίστανται, σίγουρα όμως δεν υπολείπεται σε καμία περίπτωση του Σουηδού. Σε κάποιες περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός είχε ελλείψεις, χρησιμοποιήθηκε ακόμα και σαν αριστερό στόπερ. Αυτό μπορεί να είναι ένα στοιχείο που έπαιξε ρόλο στην απόφαση της απόκτησης του, χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό, πως θα έπρεπε να αποτελέσει μια μόνιμη τέτοια λύση.

Το ερωτηματικό βέβαια που γεννάται, είναι αν ο Ινσούα αποτελεί τη λύση που είχε στο μυαλό του ο Καρέρα και ο Ίβιτς. Επανερχόμαστε σε αυτό που επισημάναμε πιο πάνω, πως η ΑΕΚ κοίταξε και ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά με στοιχεία εφάμιλλά του Λόπες στο κομμάτι το επιθετικό, αλλά πιο καλούς και αμυντικά. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ και επικοινωνιακά, με το πισωγύρισμα που είχε η υπόθεση του Αργεντινού είχε αρνητικό αντίκτυπο προσωρινά και έστω και με περιπέτεια η αίσια έκβαση, δίνει μια θετική χροιά. Η Ένωση ξέρει τι παίρνει, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποιες οι αδυναμίες από αυτή τη μεταγραφή. Αν δεν γίνει λάθος ανάγνωση, αποτελεί μια καλή λύση και σίγουρα καθιστά πιο ισορροπημένη την αριστερή πτέρυγα της ΑΕΚ, από την δεξιά, όπου η Ένωση θα έπρεπε ν’ απαλλαγεί από έναν από τους Μπακάκη και Παουλίνιο για να πάρει κάποιον καλύτερο.

Στο διά ταύτα

Καταλήγοντας την ανάλυση μας, θα βάλουμε και εμείς μία παράμετρο. Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες, ο Ινσούα ν’ αποτελέσει μια χρήσιμη λύση για τη θέση που τον πήρε με τα θετικά στο αμυντικό κομμάτι. Είναι ένα βήμα για την συμπλήρωση των κενών της άμυνας, αρκεί η ΑΕΚ να προχωρήσει στις κινήσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν. Στην προσθήκη, δηλαδή, δύο κεντρικών αμυντικών και όχι ενός. Ο Ινσούα σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μια επιλογή για γίνει σε μόνιμη βάση μια λύση πασπαρτού, πότε για αριστερό άκρο και κάποιες φορές ειδικά σε τριάδα αριστερό στόπερ. Σε τέτοια περίπτωση υπάρχουν πολλές πιθανότητες να καεί.


Facebook:Κωστας Μιαου
Instagram:@kostasmiaoules

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x