Stoiximan Super League

Ένας Μαγυάρος στο λιμάνι

Ένα -αν όχι το μεγαλύτερο- από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ογγρικού ποδοσφαίρου, ο Κρίστιαν Νέμεθ θα παίζει μπάλα από φέτος στον Ολυμπιακό (μόνο τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή)! Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει το who is who του Ούγγρου επιθετικού. Δείτε βίντεο με τον Μαγυάρο… εν δράσει!

Ένα -αν όχι το μεγαλύτερο- από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ογγρικού ποδοσφαίρου, ο Κρίστιαν Νέμεθ θα παίζει μπάλα από φέτος στον Ολυμπιακό (μόνο τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή)! Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει το who is who του Ούγγρου επιθετικού.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων» ξεκίνησε την καριέρα του το 2003 στην Γκιορ, ομάδα της ομώνυμης πόλης-γενέτειράς του. Στα 14 του χρόνια -τότε- με την ομάδα νέων του ουγγρικού συλλόγου πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις και το 2005 «ανάγκασε» την ΜΤΚ Βουδαπέστης να τον αποκτήσει. Παρά το νεαρό της ηλικίας του (μόλις 16 ετών) έπαιξε σε 37 ματς με τη φανέλα της νέας του ομάδας και βρήκε δίχτυα 18 φορές, βοηθώντας την ΜΤΚ να τερματίσει στη 2η θέση του πρωταθλήματος.

Δύο χρόνια μετά, το 2007, η Λίβερπουλ, όπως και ο Ολυμπιακός φέτος, κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και με συνοπτικές διαδικασίες τον έφερε στο αγγλικό λιμάνι. Ο Ούγγρος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και πολύ γρήγορα, λόγω της εκρηκτικότητάς του και της ικανότητάς του να σκοράρει από… παντού και με κάθε τρόπο, άρχισαν να γίνονται και οι συγκρίσεις με τον Μάικλ Όουεν. Ο Νέμεθ χαρακτηρίστηκε «ο νέος Όουεν», ενώ οι άνθρωποι των «κόκκινων» δήλωναν: «περιμένουμε πολλά πράγματα από αυτόν».



Με τη δεύτερη ομάδα της Λίβερπουλ έκανε… όργια. Στην πρώτη του εμφάνιση, στις 27 Νοεμβρίου του 2007, πέτυχε δύο γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και μία εβδομάδα αργότερα πέτυχε άλλα δύο κόντρα στην Έβερτον. Ονειρικό ξεκίνημα αν μη τι άλλο… Με δικό του γκολ, μάλιστα, η Λίβερπουλ εξασφάλισε την πρωτιά στο βόρειο όμιλο του πρωταθλήματος των… ρεζερβών της Premier League, ενώ σκόραρε και στον τελικό κόντρα στην Άστον Βίλα, στο 3-0 των «κόκκινων» επί των «χωριατών, που πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ούγγρος, εξάλλου, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με εννέα τέρματα.

Το καλοκαίρι του 2008 και συγκεκριμένα στις 30 Ιουλίου, ο Κρίστιαν Νέμεθ έκανε την πρώτη του, ανεπίσημη εμφάνιση με τη φανέλα (της πρώτης ομάδας) της Λίβερπουλ, στο φιλικό κόντρα Βιγιαρεάλ. Η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική και ο Ράφα Μπενίτεθ -που τόσο τον πίστεψε- έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο Ισπανός, πρώην τεχνικός των «κόκκινων», τον χρησιμοποίησε και στο φιλικό κόντρα στην Ρέιντζερς, στο οποίο ο Ούγγρος κέρδισε το πέναλτι με το οποίο σκόραρε ο Τσάμπι Αλόνσο.

Το ενδιαφέρον μικρομεσαίων ομάδων της Premier League για το δανεισμό του παίκτη μεγάλωσε, ο ίδιος, όμως, ήθελε να μείνει στη Λίβερπουλ και να «αρπάξει» τις ευκαιρίες που θα του δίνονταν. Αυτές, ωστόσο, δεν ήρθαν, καθώς τραυματίστηκε, έμεινε πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του και τελικά, τον Ιανουάριο του 2009 δόθηκε για ένα μήνα δανεικός στην Μπλάκπουλ.

Πέρυσι, λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί η θερινή, μεταγραφική περίοδος, η ΑΕΚ έκανε το «μπαμ» και απέκτησε τον ποδοσφαιριστή δανεικό για ένα χρόνο. Με το «καλημέρα» ο Ούγγρος έδειξε πτυχές του σπουδαίου ταλέντου του και στις 30 Αυγούστου, στο ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα» κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, έκανε εκείνη τη φοβερή κούρσα και έβγαλε την ασίστ στον Μπλάνκο για το 1-0.



Στις 20 Σεπτεμβρίου πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του «Δικεφάλου» στην ισοπαλία 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στις 23 του ίδιου μήνα σκόραρε και πάλι στην ήττα 2-1 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.



Αφού επέστρεψε από το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 της Αιγύπτου (όπου η Ουγγαρία τερμάτισε στην 3η θέση) είχε συνεχή και πολύ καλή παρουσία στους αγώνες της ΑΕΚ, αλλά στις αρχές του 2010 τραυματίστηκε στον αστράγαλο και έμεινε εκτός, σχεδόν, μέχρι το τέλος της σεζόν. Με τη φανέλα της «Ένωσης» πέτυχε 3 γκολ σε 17 ματς, οι ασίστ του, όμως, ήταν αυτές που βοήθησαν πολύ την ΑΕΚ πέρυσι.



Όπως είναι λογικό -βάσει του ταλέντου του- ο Νέμεθ ήταν μέλος όλων των εθνικών ομάδων της Ουγγαρίας. Με την U-17 έφτασε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας, μάλιστα και το πρώτο του χατ τρικ, στις 30 Αυγούστου του 2006. Την ίδια χρονιά, εξάλλου, επιλέχθηκε στην καλύτερη ομάδα της Ουγγαρίας κάτω των 17 και ένα χρόνο αργότερα ήταν και στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης κάτω των 18! Σήμερα είναι μέλος της «μεγάλης» εθνικής της Ουγγαρίας.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x