Stoiximan Super League

Φερέιρα: «Πώς να αλλάξεις ένα ψεύτικο πρωτάθλημα;»

Στην πνευματική ένταση και την κούραση που είχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, μετά από όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. «Οι παίκτες μου έχουν πιστέψει ότι δεν μπορούν πλέον να αλλάξουν και να διορθώσουν ένα ψεύτικο πρωτάθλημα», τόνισε ο τεχνικός των πράσινων που ξεκαθάρισε ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

Στην πνευματική ένταση και την κούραση που είχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, μετά από όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. «Οι παίκτες μου έχουν πιστέψει ότι δεν μπορούν πλέον να αλλάξουν και να διορθώσουν ένα ψεύτικο πρωτάθλημα», τόνισε ο τεχνικός των «πράσινων» και ξεκαθάρισε ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

Ο Πορτογάλος προπονητής, σε μία συνέντευξη Τύπου, πολύ μεγαλύτερη σε διάρκεια, απ' ότι συνήθως, δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει μαζί με τους παίκτες του να δίνει την μάχη, μίλησε για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και όσα ακολούθησαν, ενώ αναφέρθηκε και στους Ζιλμπέρτο και Σισέ.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Φερέιρα:

Για το σημερινό ματς:

«Σήμερα ο διαιτητής δεν είχε καμία ευθύνη. Δεν κατανόησα γιατί ο αγώνας διακλόπηκε τρεις φορές στο πρώτο μέρος. Αυτού του είδους οι διακοπές σταματάνε το ρυθμό και τη συγκέντρωση. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνονται διακοπές για πράγματα εκτός αγωνιστικού χώρου. Όλα αυτά που είχαν γίνει μέσα στην εβδομάδα. Η ένταση και η κούραση αλλά και οι τιμωρίες και οι τραυματισμοί δεν μας άφησαν να παίξουμε όπως θέλαμε. Ελπίζαμε στη νίκη, όμως κατανοώ ότι όλο αυτό το κλίμα και η ένταση που υπήρχε σε παίκτες και φιλάθλους δεν μας άφησε και χάσαμε δύο βαθμούς. Θέλαμε να τα ξεπεράσουμε. Όλα αυτά που έγιναν, οδήγησαν τους παίκτες στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να αλλάξουν και να διορθώσουν στον αγωνιστικό χώρο ένα ψεύτικο πρωτάθλημα.

Πέρα από τη φυσική κούραση υπήρχε και η πνευματική κούραση μίας ομάδας που αισθάνθηκε ότι ζημιώνεται και ότι έχασε την δυνατότητα να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο που έπρεπε διεκδικώντας τον τίτλο ως το τέλος. Οι φίλαθλοι μας είχαν και έχουν πικρία και απογοήτευση, όπως και εμείς
».

Για τους φιλάθλους:

"Αισθάνθηκα την πικρία και την απογοήτευση που είχαν και έχουν. Αυτό που θέλαμε εμείς ήταν να νικήσουμε και να φτάσουμε τα στάνταρ απόδοσης που είχαμε τελευταία. Όμως ο κόσμος ξέρει πως αισθανόμαστε. Πρέπει να κατανοήσει πως όσοι έπαιξαν με τη λογική που είχαν, για τους ποδοσφαιριστές ήταν πιο δύσκολο να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο. Στους οπαδούς μας άξιζε να τους δώσουμε τη νίκη, όμως ξέρουν και οι ίδιοι ότι ήταν δύσκολο να το κάνουμε".

Για το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά το ντέρμπι:

"Βρίσκομαι εδώ λίγο καιρό. Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, υποχρέωσα τον εαυτό μου να προπονώ και να δουλεύω πάντα με σκοπό τη νίκη. Σε οποιοδήποτε σύλλογο πήγα, πήγα με αυτό τον σκοπό. Ουσιαστικά, αυτός είναι ο σκοπός όλων των ομάδων που προπονώ. Όσοι δουλεύουμε έτσι, όπως εγώ, δεν μας αρέσει να μας κοροϊδεύουν. Εγώ αισθάνθηκα ότι με κοροϊδέψαν.
Επιπλέον, δεν καταλαβαίνω ελληνικά και δεν μπορώ να έχω όλες τις πληροφορίες που βγαίνουν καθημερινά. Αλλά από όσα μάθαινα εμμέσως, πραγματικά έμαθα ότι φίλαθλοι, όχι της ομάδας μου, συμπεριφέρθηκαν άσχημα στο τέλος του ματς. Ένας μεγάλος αριθμός φιλάθλων του ποδοσφαίρου και άνθρωποι ειλικρινείς, αληθινοί, αντιμετώπισαν την κατάσταση και ορισμένοι που ήταν στο γήπεδο μας αντιμετώπισαν άσχημα. Ήταν ένας αγώνας ψευτικός.

Στο διάστημα που είμαι εδώ, μου είπαν ότι δύσκολα θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει πολλούς τίτλους. Εγώ δεν το αποδέχτηκα αυτό και είπα ότι οι μεγάλες ομάδες πρέπει να δουλεύουν για να κατακτήσουν τίτλους. Υπάρχουν όμως στιγμές που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια του λογικού. Τώρα κατανοώ ότι όσα έγιναν το προηγούμενο Σάββατο, τοποθέτησαν όσουν αγαπούν το ποδόσφαιρο μπροστά σε ένα δίλημμα. Γιατί όσες ομάδες παίζουν καλά δεν παίρνουν τον τίτλο. Κατανοώ γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με πρεστίζ στην Ευρώπη και πετυχαίνει περισσότερα στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ και όχι στην Ελλάδα. Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι, δουλεύω στα πλαίσια που μου καθορίζει η χώρα και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι δουλέψω με τους ποδοσφαιριστές μου και να τους κάνω να δεχτούν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια. Ο στόχος και η δουλειά μου είναι να φτιάξω τους ποδοσφαιριστές ώστε να ξεπεράσουν κάποια κατεστημένα, που ίσως δεν μας επιτρέπεται να ξεπεράσουμε.

Μου αρέσει να νικάω και δουλεύω γι΄ αυτό, όμως δεν μπορώ να κάνω περισσότερο. Εύχομαι οι αντιδράσεις να επηρεάσουν ώστε να αλλάξουμε κάποια πράγματα για τα οποία όλοι μιλάμε. Μέχρι την τελευταία μέρα της περιόδου, θα έλεγα ότι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και ας μην είναι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, πρέπει να ξέρουν ότι αυτή τη μάχη θα δώσω. Σαφώς δεν θα καταφερθώ κατά των κανονισμών, δεν θα προσβάλω τις δομές της χώρας. Όμως θα δώσω τη μάχη μου για να παίξουμε όπως τους τελευταίους μήνες και μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο, όσο οι κανονισμοί τηρούνται από όλους
".

Για το αν επιθυμεί να παραμείνει στον Παναθηναϊκό:

"Ως άνθρωπος δεν μου αρέσει να λέω πράγματα που δεν αισθάνομαι. Δεν μπορώ να βγάζω μεγάλους λόγους ή να είμαι ηθοποιός. Θα ήθελα να πω ότι μου αρέσει ο Παναθηναϊκός, οι άνθρωποι που συνεργάζομαι. Πιστεύω ότι εργάζομαι σε μια φανταστική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος μας. Μέχρι το τέλος η δουλειά μου θα είναι αυτή, γιατί μου αρέσει. Το μέλλον θα εξαρτηθεί από τις συνομιλίες που θα υπάρξουν. Στο μυαλό μου δεν υπάρχει καθόλου να φύγω από τον Παναθηναϊκό".

Για το αν θα ζητήσει την παραμονή των Σισέ, Ζιλμπέρτο:

"Το πανηγύρι των τρελών... Λίγο πολύ όλοι είμαστε. Πάντα είχα μεγάλες προκλήσεις στη ζωή μου. Μέχρι να φτάσω στο τέλος της καριέρας μου ως προπονητής, ποτέ δεν συνάντησα εύκολες καταστάσεις. Αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι έτοιμος, αν βρεθεί μία ισορροπία, να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να πετύχει ξανά. Βρίσκεται στα χέρια όλων μας, οι αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με τους ποδοσφαιριστές και μετά τα τελευταία γεγονότα, είναι λογική η αντίδραση ορισμένων. Διότι είναι σημαντικό να ξέρουμε όλοι ότι πολλές φορές μπορεί να προσπαθούμε, να παίζουμε, να έχουμε διάθεση, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την προετοιμασία και την απόδοση μας".

Σε νέα ερώτηση για τους Σισέ, Ζιλμπερτο:

"Δεν μπορώ να απαντήσω, όχι διότι δεν έχω τη δυνατότητα. Αλλά διότι δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να απαντήσω. Τώρα έχουμε ένα στόχο που είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατό καλύτερα έως το τέλος. Ο σκοπός του Παναθηναϊκού είναι ο τίτλος, είναι δύσκολο αλλά το προσπαθούμε. Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε έστω το Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρώ ότι η διοίκηση, κατά την άποψη μου πρέπει να σκεφτούν να ετοιμάσουν ένα μέλλον διαφορετικό από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα"

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x