Stoiximan Super League

Του Χιμένεθ τα… παιδιά! (video)

Το ταμείον είναι μείον, αλλά τα «κονέ» πάντα είναι… συν! Η οικονομική στενότητα της ΑΕΚ δεν επιτρέπει ανοίγματα στις μεταγραφές, αλλά οι διασυνδέσεις του Μανόλο Χιμένεθ στη Σεβίλλη δεν αποκλείεται να γεννήσουν απροσδόκητα χρήσιμες τέτοιες! Οι Κάλα, Ακόστα και Χοσέ Κάρλος χαρακτηρίζουν «ποδοσφαιρικό πατέρα» τον Ανδαλουσιανό και το www.sport-fm.gr παρουσιάζει τους λόγους που δεν θα χάλαγε καθόλου και την «Ένωση» να τους… υιοθετήσει!

Το ταμείον είναι μείον, αλλά τα «κονέ» πάντα είναι… συν!

Η οικονομική στενότητα της ΑΕΚ δεν επιτρέπει ανοίγματα στις μεταγραφές, αλλά οι διασυνδέσεις του Μανόλο Χιμένεθ στη Σεβίλλη δεν αποκλείεται να γεννήσουν απροσδόκητα χρήσιμες τέτοιες!

Οι Κάλα, Ακόστα και Χοσέ Κάρλος χαρακτηρίζουν «ποδοσφαιρικό πατέρα» τον Ανδαλουσιανό και το www.sport-fm.gr παρουσιάζει τους λόγους που δεν θα χάλαγε καθόλου και την «Ένωση» να τους… υιοθετήσει!

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Κάλα

Πλήρες όνομα: Χουάν Τόρες Ρουίθ
Ηλικία: 21
Θέση: Στόπερ

Βιογραφικό

2007-09 - Σεβίλλη Β, (34 συμμετοχές, 0 γκολ)
2009-10 - Σεβίλλη (8 συμμετοχές, 3 γκολ)
2010-11 - (δαν.) Καρταχένα (25 συμμετοχές, 4 γκολ)

Όχι ιδιαίτερα ψηλός για στόπερ (1,81), αλλά ιδιαίτερα καλός με την μπάλα στα πόδια (δεδομένης της ίδιας… ιδιότητας). Με έφεση στο σκοράρισμα (πρόλαβε να πετύχει 3 γκολ στις 8 συμμετοχές του με τη Σεβίλλη και 4 στην περσινή σεζόν με την Καρταχένα), αλλά και δυνατότητα να αγωνιστεί -αν χρειαστεί- και ως δεξιός μπακ, ο Χουάν Τόρες Ρουίθ (ή απλώς Κάλα) καταλαβαίνει κανείς γιατί αποτελεί «αδυναμία» του Χιμένεθ.

Τα αισθήματα είναι αμοιβαία -αν σκεφτεί κανείς τον χαρακτηρισμό «ποδοσφαιρικός πατέρας» που απέδωσε στον Ανδαλουσιανό ο νεαρός, μιλώντας στη «Sportday». Για να ευοδωθεί το… ειδύλλιο, ωστόσο και να έρθει (ως δανεικός) στην ΑΕΚ, θα πρέπει -αφενός να μην εμπλακούν σοβαρά ισπανικές ομάδες και αφετέρου να επιτευχθεί συμφωνία κοντά στα 300.000 ευρώ που είναι το κασέ του.

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Σεβίλλης απέναντι στη Σαραγόσα



Τα τρία συνεχόμενα γκολ που πέτυχε το 2010 -απέναντι σε Μάλαγα, Βαγιαδολίδ και Χιχόν








Ακόστα

Πλήρες όνομα: Λαουτάρο Χερμάν Ακόστα
Ηλικία: 23
Θέση: Μεσοεπιθετικός

Βιογραφικό

2006-08 - Λανούς (55 συμμετοχές, 8 γκολ)
2008-11 - Σεβίλλη (31 συμμετοχές, 2 γκολ)

Η πιο δύσκολη περίπτωση από τις τρεις για την ΑΕΚ. Τεχνίτης, ευέλικτος, κοντά στο στιλ του Σκόκο -θεωρείται ότι θα ήταν ανώτερός του, αν δεν ταλαιπωρούνταν από αρκετούς τραυματισμούς στην καριέρα του. Αυτή που ξεκίνησε εντυπωσιακά στη Λανούς το 2006 και τον έφερε πρωταθλητή Απερτούρα το 2008 (έναντι 7 εκατ. ευρώ) στη Σεβίλλη του Χιμένεθ.

Με συστάσεις -εκτός του τίτλου στην Αργεντινή- το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική U-20 (2007), αλλά και τη συμμετοχή στην Ολυμπιακή ομάδα του 2008 (δίπλα σε Μέσι, Ντι Μαρία, Αγουέρο, Ρικέλμε, Μαστσεράνο), ο Ακόστα -ευτυχώς για την ΑΕΚ- δεν μπορεί να τις… βάλει ενέχυρο για να μείνει στη Σεβίλλη, αφού πιάνει θέση ξένου. Η «Ένωση», πάντως, θα πρέπει να βάλει βαθιά (για τα δεδομένα της) το χέρι στην τσέπη για να τον δανειστεί -ή έστω να μοιραστεί με τους Ανδαλουσιανούς τις περίπου 450.000 ευρώ του συμβολαίου του.

Ο Ακόστα στη Λανούς



Η μεταγραφή του στη Σεβίλλη



Το γκολ του με την Μπιλμπάο




Χοσέ Κάρλος

Πλήρες όνομα: Χοσέ Κάρλος Φερνάντεθ Βάθκεθ
Ηλικία: 23
Θέση: Εξτρέμ

Βιογραφικό

2008-09 - Σεβίλλη Β (43 συμμετοχές, 4 γκολ)
2009-10 - Σεβίλλη (13 συμμετοχές, 1 γκολ)
2010-11 - (δαν.) Καρταχένα (10 συμμετοχές, 0 γκολ)

Λιγότερο «λαμπερή», αλλά ενδεχομένως πιο… εφικτή απ’ όλες τις περιπτώσεις για την ΑΕΚ. Με συμβόλαιο που λήγει το προσεχές καλοκαίρι και… παραδοσιακά μεγάλη παραγωγή παικτών της Σεβίλλης στη θέση του, ο Χοσέ Κάρλος ίσως βρεθεί ακόμα και ως ελεύθερος στο δρόμο της ΑΕΚ.

Αν τελικά εκείνος διασταυρωθεί με τον δικό του, η «Ένωση» (έναντι μόλις 200.000 ευρώ) θα έχει βάλει στο ρόστερ της έναν άξιο ντριμπλέρ, ικανό εκτελεστή στημένων φάσεων κι έναν παίκτη «διψασμένο» να αποδείξει (δίπλα στον προπονητή που τον ανέδειξε) πως αξίζει να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο από την Καρταχένα.

Μια… τζούρα από τις ικανότητες του Χοσέ Κάρλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x