Stoiximan Super League

Τρίτη και… 13!

Κι όμως, γρουσουζιά τέλος για τον ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάπιε με 2-0 την ΑΕΚ και αφού πέτυχε την τρίτη νίκη απέναντί της και την ξεπέρασε στην… τρίτη θέση της βαθμολογίας, τερμάτισε στις 13 χρονιές το γκαντέμικο σερί στο ΟΑΚΑ! Λίγη και ανακατεμένη από τον προπονητή της, η «Ένωση» έγινε παιχνιδάκι στα πόδια των Θεσσαλονικέων και… λόγος μελαγχολίας για τον κόσμο της, σε μια μέρα που άρχισε να βλέπει φως για το αύριο.

Κι όμως, γρουσουζιά τέλος για τον ΠΑΟΚ!

Ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάπιε με 2-0 την ΑΕΚ και αφού πέτυχε την τρίτη νίκη απέναντί της και την ξεπέρασε στην… τρίτη θέση της βαθμολογίας, τερμάτισε στις 13 χρονιές το γκαντέμικο σερί στο ΟΑΚΑ!

Λίγη και ανακατεμένη από τον προπονητή της, η «Ένωση» έγινε παιχνιδάκι στα πόδια των Θεσσαλονικέων και… λόγος μελαγχολίας για τον κόσμο της, σε μια μέρα που άρχισε να βλέπει φως για το αύριο.


Πώς έπαιξαν

Με πολλές αλλαγές -αναγκαστικές και μη- παρέταξαν τις ομάδες τους οι δυο προπονητές. Την ώρα, λοιπόν, που ο Νίκος Κωστένογλου επέλεγε ν’ αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Κοντοέ, Βάργκας και Μπέλεκ (και εκτός αποστολής τον Καράμπελα), ο Λάσλο Μπόλονι αναγκαζόταν ν’ αντικαταστήσει τον Τσιρίλο (που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο ζέσταμα) με τον Κατσικά.

Έτσι, το 4-2-3-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας και Αργυρίου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γεωργέας-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Κλωναρίδης (δεξιά) και προωθημένος ο Λυμπερόπουλος.

Το 4-3-3 του ΠΑΟΚ, από την άλλη, παρατάχθηκε ως εξής στο γήπεδο: Τερματοφύλακας ο Γλύκος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λίνο, Μαλεζάς, Κατσικάς και Σνάουτσνερ. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γκαρσία, Λαζάρ και Φωτάκης (σε πιο δημιουργικό ρόλο) και στην τριάδα της επίθεσης οι Σαλπιγγίδης (αριστερά), Γεωργιάδης (δεξιά) και Αθανασιάδης (κορυφή).




Έσκαψε… φαρμάκι!

Ένας ζεστός… Καφές θα ήταν ό,τι καλύτερο για όσους φίλους της ΑΕΚ αψήφησαν το πολικό ψύχος του ΟΑΚΑ. Και λίγο έλειψε πριν καν «ζεσταθεί» εκείνος -και οποιοσδήποτε άλλος από τους παίκτες των δυο ομάδων- να τους σερβιριστεί (κεφαλιά μόλις στο 3’ που σταμάτησε στο δοκάρι). Αντίθετα, δεν χρειάστηκε ούτε ένα τέταρτο για να τους σερβίρει φαρμάκι ο Γεωργιάδης. Και τι ειρωνεία, μ’ ένα γκολ όλο γλύκα!

Το σκαφτό πλασέ του Έλληνα χαφ τιμώρησε την (αναίτια) ξενιτιά του Αραμπατζή από την εστία του κι έκανε τον ΠΑΟΚ αφεντικό του αγώνα. Έστω κι αν έδινε βάρος στην άμυνα κι έψαχνε -με επιτυχία- τις αντεπιθέσεις. Διότι η αδυναμία των «κιτρινόμαυρων» να συνδυαστούν ακύρωνε το παθιασμένο παιχνίδι του Λυμπερόπουλου κι έκανε τη διαμαρτυρία του για πέναλτι (σε μαρκάρισμα του Σνάουτσνερ) κι ένα κακοτελειωμένο «σόλο» του Κάρλος, τις μοναδικές αξιόλογες προϋποθέσεις για ισοφάριση.

Τέρμα η πλάκα στο ΟΑΚΑ!

Με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε το πρώτο, ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ: Με δοκάρι! Μόνο που αυτή τη φορά, χρειάστηκε να βάλει (κυριολεκτικά) το χεράκι του ο Λυμπερόπουλος για να καταλήξει εκεί η μπάλα. Μπορεί, λοιπόν, η «Ένωση» να μπήκε αποφασισμένη (και φρεσκαρισμένη με Γκερέιρο-Σιαλμά), όμως ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε να… μασάει ιδιαίτερα από την πίεση. Αντίθετα -όταν και ο Γεωργέας είχε αποχωρήσει πια τραυματίας- ήταν εκείνος που δάγκωσε ξανά!

Αρκούσε μια μπαλιά-ξυραφιά του Λαζάρ για να κοπεί σαν καρδιά μαρουλιού η άμυνα της ΑΕΚ και… μαχαίρι όποια ελπίδα δημιουργήθηκε στιγμιαία πως ο Αθανασιάδης υπήρχε περίπτωση να αστοχήσει από ‘κει. Κι αν ο Γεωργιάδης δεν έκανε ακριβώς αυτό λίγο πριν το τέλος (κι ενώ ο αντίπαλος βρισκόταν ήδη σε «θάλασσα») το σερί των 13 χρόνων χωρίς νίκη στο ΟΑΚΑ θα έσπαγε με ακόμα μεγαλύτερο θόρυβο.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας, Αργυρίου, Γεωργέας (63’ λ.τ. Βάργκας), Καφές, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος (46’ Γκερέιρο), Κλωναρίδης (46’ Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Μπέλεκ, Ρίκκα, Κοντοές

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Γλύκος, Λίνο, Μαλεζάς, Κατσικάς, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Λαζάρ, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης (73’ Μπαλάφας), Γεωργιάδης (82’ Ρομπέρ), Αθανασιάδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Κρέσιτς, Αποστολόπουλος, Ίβιτς, Γιάννου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x