Stoiximan Super League

Λύγισε τον αξιόμαχο Ατρόμητο και πήρε το… θρίλερ η ΑΕΚ στο 94'!

Η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον εξαιρετικό Ατρόμητο, αλλά η απροσεξία του Μαυρομμάτη στις καθυστερήσεις έδωσε την ευκαιρία στον Άμραμπατ να σκοράρει με πέναλτι και να λυτρώσει την Ένωση (1-0).

Γλίτωσε από τα… δόντια του Ατρόμητου και πήρε το θρίλερ η ΑΕΚ! Σε ένα δραματικό ματς που κάθε αποτέλεσμα μπορούσε να έρθει, η ομάδα του Αλμέιδα λύγισε τους Περιστεριώτες με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Άμραμπατ στο 90’+4’.

Απίθανο ματς του Γιαννιώτη που μπορούσε να νικηθεί μόνο από το σημείο του πέναλτι, όπως και έγινε, με τον Μαυρομμάτη (που ήταν εκ των κορυφαίων του Ατρομήτου) να υποπίπτει στην παράβαση σε άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Μάνταλο.

Δεν φοβήθηκε να… επιτεθεί ο Ατρόμητος, είχε μεγάλες φάσεις για να βρει και αυτός το γκολ και έμεινε με το «αχ» στο φινάλε, όπως πήγε το ματς. Ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, αλλά της έλειψε η ουσία και το καθαρό μυαλό του… Αραούχο που σπατάλησε πολλές φάσεις.

Το 2/2 στο «σπίτι» της έκανε έστω και με το ζόρι η Ένωση, φτάνοντας τους 18 βαθμούς. Στους 11 έμεινε ο Ατρόμητος.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-4-2 και ρόμβο στο κέντρο παρέταξε την AEK ο Ματίας Αλμέιδα, χρησιμοποιώντας «συνταγή Άρη». Ο Αθανασιάδης στην εστία και οι Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι στην άμυνα. Ο Σιμάνσκι καθαρός κόφτης, με τους Ελίασον, Γκατσίνοβιτς ως εσωτερικούς μέσους και τον Πινέδα δεκάρι. Ο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία το δίδυμο στην επίθεση.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Ατρόμητο ο Κρις Κόλμαν. Ο Γιαννιώτης στην εστία και οι Κεσχρίντα, Χατζησαϊας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ στην τετράδα της άμυνας. Έντερ, Έρλινγκμαρκ τα δύο χαφ, με τον Μουνίθ μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριοού». Στο ένα άκρο της επίθεσης ο Ρομπάιγ, στο άλλο ο Κλωναρίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Κιάρτανσον.

Το ματς

Με εξαιρετικό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να βγάζουν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο. Σε διάστημα δευτερολέπτων Ατρόμητος και ΑΕΚ απείλησαν αλλά Κεσχρίντα και Λιβάι σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους στο πεντάλεπτο, ενώ οι Περιστεριώτες άγγιξαν το προβάδισμα στο 12ο λεπτό. Υπέροχη δημιουργία και μπαλιά του Ρομπάιγ, έβγαλε φάτσα με το 1-0 τον Κιάρτανσον αλλά ο Αθανασιάδης του είπε «όχι». Τα μισά του πρώτου μέρους πέρασαν, με την Ένωση να ανεβαίνει και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο.



Ο Πινέδα απείλησε στο 28’ αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε, ενώ τρία λεπτά μετά η κεφαλιά του Έρλινγκμαρκ πέρασε άουτ. Για να έρθει στο 41’ ο Γκατσίνοβιτς μετά τη δημιουργία του Πινέδα να πλασάρει ωραία, αλλά ο κίπερ του Ατρομήτου είχε σωστή θέση και μπλόκαρε με το 0-0 να παραμένει. Με ίδια «συνταγή» και οι δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΚ να μπαίνει… φουριόζα και να απειλεί. Ο Γιαννιώτης έκανε μεγάλη επέμβαση σε πλασέ του Πινέδα (48’), είχε απάντηση και στο σουτ του Αραούχο στο επόμενο λεπτό όπως και στο πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Γκατσίνοβιτς (51’).





Ο Ατρόμητος έπαιζε πιο κλειστά στο δεύτερο μέρος, γνωρίζοντας πως οι γηπεδούχοι θα μπουν με ορμή για να πιέσουν και να βρουν το γκολ, αλλά από τη μία ώρα αγώνα και μετά, άρχισε ξανά να χτυπάει στην αγαπημένη του κόντρα. Στο 60’ ο Κιάρτανσον πήγε να… παγώσει την «OPAP Arena» αλλά η μπάλα μετά την προβολή που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.



Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους από τον πάγκο, με τον Αλμέιδα να φορτώνει μεσοεπιθετικούς και τον Κόλμαν να φρεσκάρει την ομάδα του. Ο Γιαννιώτης έκανε την επέμβαση του αγώνα στο 67’ στην κεφαλιά του Μουκουντί, ενώ έξι λεπτά αργότερα το βολέ του Αραούχο πέρασε άουτ. Στο 78’ ήταν η σειρά των Περιστεριωτών να απειλήσουν αλλά ήταν και η σειρά του Αθανασιάδη να κάνει μεγάλη επέμβαση στο διαγώνιο σουτ του Κλωναρίδη.







Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, οι δύο ομάδες έπαιρναν πλέον μεγάλα ρίσκα για να κυνηγήσουν τη νίκη και το ματς ήταν ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Στο 86’ ήρθε νέα τρομερή κόντρα του Ατρόμητου, ο Κούεν άλλαξε υπέροχα παιχνίδι αλλά ο Φριτζόνσον καθυστέρησε χαρακτηριστικά και το σουτ του κόντραρε στα σώματα, με το παιχνίδι να μπαίνει στην τελική ευθεία. Ο Σιδηρόπουλος «διέταξε» για έξτρα επτάλεπτο στο ματς, με την ΑΕΚ να βγαίνει όλη μπροστά για να πιέσει και να κερδίζει συνεχόμενα κόρνερ. Σε ένα από αυτά, ο εκ των κορυφαίων του Ατρομήτου, Μαυρομμάτης, έκανε άτσαλο μαρκάρισμα στον Μάνταλο και ο ρέφερι έδειξε σωστά την άσπρη βούλα.

Από εκεί, ο Άμραμπατ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία και τον Γιαννιώτη στην απέναντι, λυτρώνοντας την ΑΕΚ για το 2/2 στο νέο της «σπίτι». Βέβαια, στα... καπάκια οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να βρουν και δεύτερο γκολ με τους Αραούχο, Λιβάι να μην μπορούν να σκοράρουν και τον Ατρόμητο να βγαίνει όλος μπροστά στην τελευταία φάση και στο κερδισμένο κόρνερ. Μια φάση που έληξε με επιθετικό φάουλ που έδωσε ο Σιδηρόπουλος για αγκωνιά του Σουάρεθ στον Μάνταλο, με τον πρώτο να τον τραβάει αρχικά και το ματς να λήγει με το σκορ στο 1-0.



MVP: Ο Πέτρος Μάνταλος μπήκε στο ματς και έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ, προσπαθώντας συχνά-πυκνά να παίξει κάθετα και να δημιουργήσει. Είναι, μάλιστα, ο παίκτης που κερδίζει το πέναλτι και το αξιοποιεί ο Άμραμπατ για το γκολ της νίκης στο φινάλε.

Η σφυρίχτρα: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Σιδηρόπουλου, που έδειξε σωστά την άσπρη βούλα στις καθυστερήσεις υπέρ της ΑΕΚ. Στο φινάλε υπήρξε μια φάση στην κιτρινόμαυρη περιοχή με τους Μάνταλο, Σουάρεθ, με τον πρώτο να τραβάει τη φανέλα και ο δεύτερος να τον χτυπάει με τον αγκώνα, με τον ρέφερι να δείχνει επιθετικό φάουλ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμαντί, Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Σιμάνσκι (63' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (70' Μάνταλος), Ελίασον (63' Άμραμπατ), Πινέδα (81' Χατζισαφί), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας (62' Σουάρεθ), Μαυρομμάτης, Κεσχρίντα, Γκονσάλες, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ (70' Κούεν), Ρομπαΐγ (79' Ροτάριου), Κλωναρίδης (79' Φριντζόνσον), Κιάρτανσον (70' Τζαβίδας)


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x